Opvangen

Dieren opvangen die erg hulpbehoevend zijn

Oude dieren die geen kans maken op adoptie in een gewoon asiel en die spijtig genoeg al te vaak worden “afgeschreven” door heel wat mensen mogen hier hun oude dag doorbrengen. Dit is ons hoofddoel wat maakt dat Het dierenthuisje eigenlijk een tehuis is voor dieren, eerder dan een asiel. 

Ook dieren met zwaardere medische en/of psychische problemen maken deel uit van onze doelgroep.  Vele van deze dieren zouden ingeslapen worden als ze hier niet terecht konden.

Na acht jaar ervaring met de vereniging besloten we om ons te beperken tot deze sukkelaars. Voordien hebben we ook heel wat jongere dieren opgevangen voor herplaatsing maar aangezien we zelfs voor de dieren van onze eigen doelgroep al te vaak geen plaats meer hebben moesten we daar verandering in brengen.

Poezen zijn bij ons de belangrijkste doelgroep. Daarnaast worden ook in beperkte mate kleinere hondjes en hoevedieren zoals kippen, eenden, konijnen en hangbuikvarkens opgevangen.

Om jongere dieren die medisch in orde zijn toch nog te helpen hebben we een rubriek “rechtstreekse adopties” in het leven geroepen. Hier vermelden we dieren die een thuis zoeken maar voorlopig nog bij de eigenaar of op een tijdelijk adres vertoeven.  We besparen het dier op die manier een hoop stress en ellende door voor hem of haar rechtstreeks een nieuwe thuis te vinden zonder dat ze in een asiel/opvang terecht moeten komen.