Belangrijk om weten

01/03/2018: Donatie Felix van Hestia helpt honden

Op 27/02/2018 mochten we deze mooie schenking ontvangen die de organisatie "Hestia helpt honden" organiseerde voor de bewonertjes van Het dierenthuisje.

Hartelijk dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan al dat lekkers!


17/02/2018: Bericht aan onze peters en meters

Aan onze peter- en meterfamilie laten we graag weten dat we dit keer de editie van Dier & Thuis met alle nieuwtjes over de bewonertjes via e-mail hebben verzonden. Door langdurige afwezigheid van de stadsdrukker zouden de kosten voor de druk van het blad het drievoudige bedragen. Gezien de hoge kosten die de overvolle opvang én de winter met zich meebrengen, waren we van mening dat dit niet verantwoord was. We hopen dat de peters en meters deze mening delen. 

Heb jij als peter of meter de infomail niet toegekregen, is dat omdat we jouw mailadres niet in ons bestand hebben. Laat dan aub even een mailtje aan info@hetdierenthuisje.be.  Peters en meters die geen mailadres hebben, mogen alsnog volgende week een geprinte versie thuis verwachten. 

Dank voor het begrip en dikke knuffel van je pete-/metedier(en)!

15/02/2018: Benefiet in 2019!

In het laatste ledenblad van 2017 vermeldden we dat er een herhaling zou plaats vinden dit jaar in de maand Mei van de benefiet zoals deze die vijf jaar geleden doorging in Brasschaat. We kregen immers het voorstel van twee dames die Het dierenthuisje tijdens de opendeur opzochten. Eerst leek dit alles als muziek in de oren maar door gebrek aan transparantie en communicatie zien we ons verplicht teneinde Het dierenthuisje te beschermen af te zien van deze samenwerking.

Namens de vrijwilligers die de evenementen dragen, is nu besloten om de benefiet in 2019 te organiseren en de organisatie terug zelf in handen te nemen. Dit geeft ons de tijd om er opnieuw een groot succes van te maken met een maximale opbrengst voor de dieren. 

06/02/2018: Het ideale Valentijngeschenk voor een dierenvriend

Is jouw geliefde, vriend(in), dierbare een grote dierenvriend? Dan is dit hét geschenk bij uitstek: een uitstapje naar Het dierenthuisje!

Je kan kiezen uit twee formules:

Dagje Welness tussen de dieren

Ontvangst om 11u met een welkomstdrankje, privé rondleiding, lichte veggie lunch, vrije tijd te besteden tussen de dieren. Uitwuiven om 16u: naar huis met mooi aandenken.  Prijs: 45€ alles inclusief

Tweedaagse Wellness tussen de dieren:

We verwelkomen je op de dag van aankomst om 11 uur en kan je jezelf installeren in je logeerkamer. Na een rondleiding volgt de lunch en daarna kan je je tijd vrij besteden bij jouw favoriete dieren. Omstreeks 17 uur heb je de mogelijkheid om te helpen bij het voederen. Na een heerlijke veggie maaltijd en alle beestjes te slapen gelegd te hebben, ga je naar bed om de volgende ochtend opgewacht te worden door al die lieve knuffels. Je hebt de mogelijkheid om rond 7 uur op te staan en het ochtendleven bij Het dierenthuisje mee te maken. Je wellness uitstapje eindigt vandaag om 16 uur. Prijs: 100€ p.p. inclusief verblijf in twee persoonskamer met sanitaire voorzieningen in nabijgelegen gebouw, 2 ontbijten, 2 lunches en 1 diner. Drank inclusief.  

De essentie van dit arrangement is om tot rust te komen tussen de dieren in een groene omgeving en tijd met hen te spenderen. Je beleeft daarbij een stukje van  "het leven zoals het is bij Het dierenthuisje" en kan daaraan vrijblijvend deelnemen in de mate dat je dit wil en kan.  Een vorm van retraite die je alleen kan beleven of bijvoorbeeld met een vriend(in). 


Beide formules zijn mogelijk in overleg op nader te bepalen data. Bij reservatie en betaling ontvang je een mooie cadeaubon die één jaar geldig is. 

Voor meer info of reservatie mail naar info@hetdierenthuisje.be

19/01/2018: Stormschade

Helaas heeft ook de storm van gisterenochtend bij ons erg huis gehouden. Verschillende daken van kleinere schuilhuisjes van de dieren werden weg geblazen. Het dak van de chalet Gyzmo's zagen we steeds meer los rukken. Gelukkig had ik hulp van Evi en kon ik het tijdelijk redden door het strakker vast te vijzen terwijl zij het laddertje vast hield en me trachtte overeind te houden aan mijn broekspijp... 

Op het dak van de loods zijn nokstukken los gekomen. Twee ramen sneuvelden door vliegende projectielen.

Gisterenavond konden we nog snel enkele tijdelijke herstellingen uitvoeren maar helaas zet het ons weer eens voor veel extra en onvoorzien werk.

Concrete schade die zo snel mogelijk moet hersteld worden:

-acht daken beschadigd van schuilhokjes : deels vervangen, deels nieuwe dakbedekking

-dakplaten Gyzmo's vervangen

-dak loods herstellen

Graag doen we een oproep voor materialen zoals roofing of andere dakbedekking. Wie nog wat liggen heeft en het niet meer gebruikt, mag het ons zeker laten weten. 

Hoe hoog de kosten van de herstellingen gaan zijn, hebben we nog niet kunnen bekijken maar wat we wel weten, is dat elke bijdrage zéér welkom is. Een gift kan je storten op rekening nr. BE78 6528 1125 0286

En natuurlijk hopen we te mogen rekenen op wat hulp bij de herstellingen. Heb je zondag zin om te komen helpen, laat het ons dan zeker weten op info@hetdierenthuisje.be

Toen de storm gisterenmiddag ging liggen, konden we terug ademen en erom lachen hoe we dit weer eens overleefd hadden en vooral ook hoe we erbij liepen.