Belangrijk om weten

06/11/2017: Nieuwbrief niet toegekregen?

Vandaag, 6 november, zou je de nieuwe Nieuwsbrief ontvangen moeten hebben over Kerst, Engeltjes en Bengeltjes... 

Heb je niets ontvangen? Meld je dan aan via deze link en mis het belangrijke nieuws voortaan niet meer.

01/08/2017: Shanty en Avi hebben baat bij acupunctuur!

Shanty en Avi worden vrijdag opnieuw voor de acupunctuur verwacht te Kontich om 13u45. Ze hebben er zoveel baat bij! Elke keer kunnen we meer tijd laten tussen de behandelingen. Het is dan ook heel voornaam dat we dit nog even kunnen volhouden voor deze twee lieverds. Wie wil aub rijden?

==================================

Bij Shanty bleek uit RX dat ze een snok aan haar staart moet gekregen hebben waardoor er een stukje darm verlamd was. Dat zorgde voor heftige constipatie. 

Omdat reguliere medicatie hierop geen effect heeft en olie onder het eten en andere trucjes niet voldoende afdoend waren, gingen we te raden bij een specialist acupunctuur en mét succes!

Shanty ging ondertussen twee maal voor een behandeling en ze an ondertussen al ontlasten zonder extra hulpmiddelen! Het komt er nu op aan om door te zetten met de behandeling.

Ook Avi die heftige pijn heeft ten gevolge van ernstige artrose in de rug voelt duidelijk verlichting door de behandelingen.

Woensdag 26 juli om 13u30 worden ze opnieuw in Kontich verwacht bij de dierenarts. We zoeken daarvoor nog vervoer! Wie wil hen aub rijden!? Mail aan info@hetdierenthuisje.be


28/07/2017: Fout in artikel Gazet Van Antwerpen

Op donderdag 27/07 verscheen in GVA een artikel. Op zich een mooie reclame voor de openthuisdagen ware het niet dat er een grote onwaarheid in vermeld staat nl. dat Het dierenthuisje geen erkend asiel zou zijn. Niets is minder waar! Reeds 14 jaar werkt Het dierenthuisje als een door de overheid erkend asiel.

We hebben onmiddellijk een rechtzetting gevraagd.

04/07/2017: Korby is verlost van pijnlijk oog!

update 06/07: Korby is gisterenavond in prima conditie toegekomen en zette het op een lopen zodra we de transportmand openden. De lieve knuffelbeer nam even afstand na het grote avontuur.

We zijn alleszins heel blij voor hem: zijn oogje traant niet meer. De draadjes die nog zichtbaar zijn, vergaan vanzelf dus we hoeven hem voor niets meer te storen als alles naar wens verloopt... en daar gaan we vanuit. Wetende wat die stakkers al hebben doorstaan, is dit peanuts!

Het lukte tot vanavond niet om hem te fotograferen maar zonet zocht hij ons terug op. Het verlies van vertrouwen was gelukkig van korte duur.  Graag delen we de resultaten van een geslaagde operatie!

Dankzij de snoepactie die door enkele vrijwilligers werd opgezet, werd reeds 95€ verzameld. Je kan nog altijd snoepdoosjes bestellen. Uiteraard is een gift ook heel welkom of je kan nog wafeltjes bestellen via deze actie

Momenteel zijn er zovele dieren die zwaardere medische zorgen nodig hebben zodat elke euro op welke manier ook van groot belang is!

======================================= 

Korby, de lieve langharige kater die in maart 2016 toekwam met 44 lotgenoten ging onlangs mee op controle naar de oogarts omdat hij steeds bleef hebben van één oogje. Toen werd "Entropion" geconstateerd: ingroeiende wimpers die in zijn oog prikken.

De ingreep werd ingepland en morgen, woensdag 5 juli is het zover! Om half drie wordt Korby geopereerd waarna hij eindelijk van de pijn verlost zal zijn.

De ingreep zelf bedraagt 185€. Geraamde nazorgen en medicatie: 35€.

Ten voordele van Korby worden snoepzakjes verkocht door Els en Ellen via hun FB pagina "Het dierenthuisje verkoopt"

Wil je deze lieverd steunen met een gift, is dat zeer welkom op rek.nr. BE78 6528 1125 0286. Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar.

Uiteraard zou Korby ook heel blij zijn met een meter of peter!

21/06/2017: Geen appels meer!

Reeds twee jaar halen we wekelijks drie kratten appels op bij een fruitboer uit Geel.  We kochten er goedkope tweede keuze appels voor de varkens aan 5€ / krat. Helaas liet hij gisteren weten dat er geen appels meer zijn voor onbepaalde tijd.

Dat is een ramp voor de varkens want ze staan er dagelijks op te wachten. 's Ochtends krijgen ze droogvoer maar 's avonds krijgen ze appels wat ervoor zorgt dat ze gezond en op gewicht blijven.

We zoekend dus koortsig naar een alternatief adres waar we tweedehandsfruit kunnen aanschaffen aan een gunstige prijs. Naast appelen lusten ze ook graag peren, abrikozen, nectarinen, ananas, enz. Wie kan onze varkens hierbij helpen aub!?