Belangrijk om weten

01/08/2012: Schrijf een oudje niet af!

Een dier op leeftijd adopteren geeft heel wat voordelen: Een senior is erg dankbaar, past zich snel aan, geeft veel liefde en breekt niets af. Denk je erover om een senior te huisvesten doe dit dan met de instelling om hem of haar een liefdevolle oude dag te geven zonder je eigen verdriet te laten doorwegen.
Je kan zulk dier heel gelukkig maken door je eigen zelfmedelijden aan de kant te zetten.

Hieronder sommen we even de oudjes op die wachten op hun eigen knusse thuis. Je vindt deze dieren ook terug onder de rubriek "ter adoptie" waar tevens hun foto's te bewonderen zijn.

Tigra is een kattin van twaalf jaar. Ze werd afgestaan wegens verhuis en financiële problemen. Tigra is een tenger en lief poesje dat graag aandacht krijgt. Met vreemde mensen is ze even voorzichtig maar ze geeft snel vertrouwen eens ze ziet dat je lief voor haar bent. Tigra kan met soortgenoten samen leven. Ook honden vormen geen probleem als ze haar met rust laten. Ze geniet van een warm plekje en geniet ook van een wandelingetje door de tuin hoewel ze steeds op een appartement heeft geleefd in het verleden.

Mosti is een gesteriliseerd kattinnetje van ongeveer 15 jaar. Ze werd achtergelaten bij verhuis en verzorgd door de buren. Mosti verdiende veel beter dan dat! Ze geniet enorm van aandacht. Ze is niet moeilijk met soortgenoten of honden zolang ze haar ruist maar kan vinden: het liefst dicht bij mensen.
Momenteel verkeert Mosti in goede gezondheid. Dit is een poesje dat terecht zou moeten komen bij rustige mensen die haar willen helpen door haar nog een mooie oude dag te gunnen.

Luna is een gesteriliseerd kattinnetje; ze is met haar 16 jaar niet meer de jongste maar wel enorm lief en aanhalig. Ze had het ongeluk dat haar baasje vroegtijdig diende opgenomen te worden waardoor ze alleen achter bleef. Haar drie lotgenootjes vonden een goede thuis want zij waren jonger. Luna werd afgeschreven als zijnde "te oud". Totaal onterecht!  Ze kwam toe, nestelde zich in de zetel en geniet. Ze is zéér makkelijk in omgang. Een lievere poes is niet indenkbaar. Haar gezondheid is nog steeds prima. We hopen dat Luna nog een eigen thuis mag vinden waar ze kan genieten van haar oude dag. Vooral aandacht komt ze hier tekort.

Ibanez is een gecastreerde kater, geboren op 1 juni 2000. Wegens allergie moest dit dier helaas zijn vertrouwde huis verlaten. Ibanez had bij aankomst erge diarree en dat zou gans zijn leven al zo geweest zijn. We lieten bloed ontleden maar dat leek nergens naar te leiden. Vervolgens hebben we Ibanez op "sensitive voeding" gezet wat wel degelijk resultaat gaf! Eindelijk, na tien jaar heeft de sukkelaar geen diarree meer!
Ibanez is een grote knuffelaar die heel graag binnen blijft. Hij kan dus zeker aarden op een appartement.
Wie deze lieve jongen een thuis wil bieden moet zich wel houden aan zijn voeding.

Nose is een gecastreerde kater van 10 jaar. Hij is erg lief en aanhankelijk maar in het begin eenkennig; ten opzichte van vreemde mensen is hij in het begin wat schuw maar dat verandert snel en eens je zijn vertrouwen hebt is hij een hele lieve aandachtvrager.
Het liefst zouden we Nose als enige poes plaatsen want we merken dat hij vrij onderdanig is tov soortgenoten zodat hij zich dan ook liefst afzondert van hen. Hij heeft altijd buiten moeten leven en is nu heel blij met zijn warme plekje binnen, maar hij doet ook geregeld een wandelingetje buiten.

Momo is een seniorpoes van 17 jaar (°juni 1995) die bij ons terecht kwam na het overlijden van zijn baasje. Even werd gedacht dat hij terug naar het ouderlijke huis om daar bij één van de familieleden te gaan wonen maar spijtig genoeg is dat niet doorgegaan. Momo is een zeer lieve en aanhankelijke jongen die zich hier verdrukt voelt in de groep. Hij was immers gewend om op schoot bij zijn vrouwtje te liggen.
Hij verkeert momenteel nog in goede gezondheid.

Minou kwam op 21 mei toe omdat de eigenares met vakantie ging en ze niet langer "die problemen" wilde om voor haar opvang te zoeken en dat na tien jaar!  Later bleek dat het echte probleem was dat Minou niet echt handelbaar was ten gevolge van erge oorpijn. Blijkbaar had ze sinds jonge leeftijd al een oorontsteking die nooit verzorgd is geweest.  De enige oplossing was het verwijderen van de gehoorgang en dat deed wonderen! Minou had eindelijk geen pijn meer! Sindsdien is ze een erg lieve poes die komt flodderen en die je zelfs op haar buikje mag aaien.  Deze schoonheid verdient nog een eigen thuis waar ze verwend wordt! Haar gezondheid is prima!

Tussen de vaste inwoners zijn er nog een aantal die zeker in aanmerking komen voor adoptie op voorwaarde dat de geschikte kandidaat zich aanbiedt. Dus spreekt één of ander dier je echt aan? Aarzel niet ons ernaar te vragen! Elk dier dat zich niet echt goed voelt in de groep willen we uiteraard de kans niet ontnemen op een eigen knusse thuis. Enkel indien we zeker zijn dat het dier zich hier opperbest voelt en zich niet kan verbeteren dan willen we hem of haar de stress van een verhuis besparen.

12/07/2012: Oplichters verrijken zich op kap van de dieren!

Voor de derde keer op rij kregen we melding van een man die beweert ten voordele van van Het dierenthuisje wenskaarten te verkopen. Deze persoon gaat van deur naar deur en heeft een blad mee waarop ons logo staat. Veel meer heeft hij niet.  De eerste meldingen kwamen vanuit de omgeving Wilrijk maar eergisteren (10/07/2012) is hij ook opgemerkt te Borgerhout.

Gelieve aub niets aan de deur te kopen waarop ons logo niet is voorgedrukt. Alle artikelen die wij op straat zouden aanbieden (zoals kalenders, wenskaarten en balpennen) hebben een bedrukking van Het dierenthuisje. Indien er een speciale actie wordt georganiseerd (zoals wafelverkoop) dan is dit steeds te lezen op onze website. 

Krijgt u een dubieus figuur aan de deur die pretendeert in onze naam te handelen koop dan aub niets en verwittig dadelijk de politie én ons.