Belangrijk om weten

05/12/2016: Winnaar Viyo dankzij actie Miauwkes

Joepie!!!!! Er wordt hier luidop gespind want we kregen zopas het bericht dat Het Dierenthuisje één van de gelukkigen is die geselecteerd werd door Pernod & Cootje.

Een mooi geschenkje voor Sinterklaas; lees zelf maar:

Proficiat! Jij hebt een kadootje van Miauwkes® gewonnen!

Viyo, één van de vrienden van Miauwkes®, doneert enkele duizenden dagporties ViyoVersterkt® ten behoeve van minderbedeelde katten. Via www.miauwkes.be en Facebook lanceerde ik onlangs een oproep om organisaties te nomineren die zich inzetten voor katten in nood. Het doet me veel plezier je te laten weten dat de onschuldige pootjes van Pernod en Cootje jouw naam hebben geselecteerd uit de vele inzendingen.

Namens alle bewonertjes een hele dikke en dankbare knuffel aan de organisatoren van deze actie én alle dierenvrienden die ervoor zorgden dat Het Dierenthuisje in de "Viyo" viel!

20/09/2016: Trixie en Knuffel naar de tandarts

Morgen, 21 september hebben Trixie en Knuffeltje een afspraak bij de tandarts te Duffel.  Beiden kregen al eens een standaard tandverzorging enige tijd geleden bij de dierenarts maar dat leek toch niet voldoende.  We zijn er niet op uit gezien hun respectabele leeftijd maar anderzijds kunnen we hen niet blijven stalken met pijnstillers en antibiotica. Eens hun tandjes verwijderd zijn, zal het een hele opluchting zijn en dat zowel voor hen als voor ons! Wat zullen we blij zijn als ze morgenmiddag weer terug thuis zijn.

Morgen meer nieuws!

04/09/2016: Een zware noodzakelijke beslissing

Zeer tot onze spijt hebben wij de zware beslissing moeten nemen om Het dierenthuisje voor onbepaalde tijd achter gesloten deuren verder te zetten wat betekent dat we geen dieren meer in opvang bijnemen. Deze maatregel moeten we treffen omwille van de overbezetting in onze opvang, het misbruiken van onze empathie voor dier én mens en het trieste tekort aan inzet van andere vrijwilligers. Bovendien ontvangt Het dierenthuisje als toonaangevend dierenasiel met meer kosten en meer kostgangers als vele andere collega-asielen geen enkele overheidssteun en wordt het ons dus onmogelijk gemaakt iemand in dienst te nemen wat méér dan een noodzaak is om de dagelijkse zorgen te kunnen bolwerken en volhouden.

Reeds langere tijd worden we als oprichters enorm overbelast op fysisch en psychisch vlak maar we hebben onszelf steeds weggecijferd ten voordele van de dieren. Dagen van 18 uur keihard doordraaien, zeven dagen op zeven; dat is voor ons als bezielers van Het dierenthuisje de harde realiteit.

Door een plotse medische tegenslag waarbij hulp de komende dagen een noodzaak is teneinde alle werk naar behoren verder te kunnen zetten, blijkt dat we zelfs in dergelijke situaties niet hoeven te rekenen op empathie en extra hulp van andere vrijwilligers. Het is ons weer eens duidelijk geworden dat wij als oprichters dus de enige vrijwilligers zijn waarop de dieren ten volle kunnen rekenen en dat vertrouwen zullen we in geen geval schaden. Maar dat betekent wel dat we paal en perk moeten stellen aan de verdere activiteiten van de vzw.  Zelfs wij die reeds veertien jaar ons leven opofferen aan kansarme dieren hebben onze limieten en die zijn nu ruim overschreden.

Iedereen heeft de mond vol over het paradijs waarin de dieren hier mogen vertoeven maar besef aub dat dit het resultaat is van hard werk dag in, dag uit en dat dit niet op één persoon kan berusten wat momenteel wel het geval is. Het constante trekken aan de koord om toch maar wat hulp van iemand te krijgen om de konijnenchalet of de chalet Gyzmo's af te werken of de dringende noodzakelijke werken aan de waterpartijen die inkolven is erg uitputtend temeer omdat het gewoonweg geen resultaat biedt. Toch wil iedereen wel dat de dieren voor de koude terug warm zitten in die chalet of dat de konijnen opvang vinden en we willen zeker niet dat er dieren in de diepe waterkuip sukkelen die stilaan inzakt, doch? Wie kan zichzelf nu wijsmaken dit al dit werk kan gedragen worden door één persoon overdag in de week en twee op de avonden en in de weekends?

Deze maatregel die volledig tegen ons hart indruist zullen we moeten handhaven teneinde het te kunnen volhouden voor alle dieren die momenteel hun thuis hier vinden totdat we de nodige ademruimte, hulp en/of financiële steun mogen krijgen en opnieuw de mogelijkheid hebben om nog meer dieren te helpen. De 100 poezen en alle andere dieren die we een thuis bieden rekenen op ons en wij laten hen alleszins met zekerheid niet in de steek, al moeten we kruipen om hen te verzorgen.

Aan kandidaat adoptanten of mensen die effectief willen helpen, vragen we om ons een SMS of email te sturen waaraan we zsm gevolg zullen geven.  

Bezint eer je begint... We hebben niets aan loze beloften en vooral de dieren hebben niets aan dwaze praat! Daarom aan ieder die zich wil aanbieden als vrijwilliger willen we benadrukken dat het niet mag gaan om loze beloften. Onlangs deed één van de vrijwilligers via Facebook een oproep waarop wel 12 reacties kwamen van idealisten die eens vlug zouden afspreken om te komen helpen. We hebben er uiteindelijk amper 2 van gehoord waarvan één zelfs niet eens op de afspraak verscheen. Dit fenomeen is eigen aan Facebook. De illusie wekken ten opzichte van anderen dat ze gaan helpen lijkt hen te doen geloven in hun eigen leugen. Laat aub ook reacties achterwege als "als ik tijd had, zou ik helpen" of "als het niet zo ver was, zou ik direct komen" ; daar heeft niemand boodschap aan. Al te vaak hebben we al ondervonden dat dit de mensen zijn die er direct geraken als ze hier een dier in opvang mogen brengen.

Wil je echt dieren helpen en mee je steentje bijdragen aan hun "paradijs" door actief te helpen dan zien we je heel graag komen en zal je met open pootjes ontvangen worden. 

19/08/2016: Vloer Gyzmo's vervangen slaat dik tegen!

Vandaag begonnen we vol goede moed aan het vervangen van de rotte vloer in de chalet "Gyzmo's". Al gauw merkten we dat het nog erger was dan gevreesd. Gans de vloer was doorrot wat betekent dat hij er volledig uit moest gehaald worden in plaats van gedeeltelijk.

Resultaat is dat de vloer er vandaag volledig uitgehaald is maar dat de nieuwe er nog lang niet terug in ligt en dat is gezien de regen die voorspeld wordt, niet gunstig. De chalet is immers slaapplek van heel wat bangere spinners die nu onthuisd zijn. Gezien de grootte van de groep kunnen we geen enkele chalet afsluiten dus we gaan nu nog snel trachten om er tijdelijk wat planken in te leggen zodat we alleszins toch enkele krabpalen terug kunnen zetten. Ideaal is het niet maar het is alleszins beter dan hem helemaal onbruikbaar laten.

Morgen starten we met het opbouwen van de nieuwe vloer maar daar is zeker nog extra hulp bij nodig als we het werk willen afronden.

Kan je zaterdag of zondag eens wat tijd maken om te helpen bij de heropbouw zodat de bewonertjes snel terug gerust zitten, laat het ons dan snel even per mail of sms weten. De dankbaarheid van de dieren is het mooiste geschenk... 

Naast dit werkje wacht ook nog steeds de konijnenchalet op finale afwerking. Ondertussen zitten er sinds vandaag nog eens drie extra knagers in de hokken waarvoor we een dringend oproep kregen omwille van wormen... Elk verblijf dat afgewerkt is, wordt quasi dadelijk benut. Het is dus geen overbodige luxe dat we dit zo snel mogelijk in orde krijgen zodat er nog wat sukkelaars kunnen opgevangen worden.

Help!?03/07/2016: Timi's staat op een nieuwe bodem

Vandaag waren er grote werken gepland en gelukkig hadden we het weer mee! Eindelijk eens een droge dag, op een klein buitje na maar wat is dat in vergelijking tot wat we ondertussen gewend zijn...

Met de hulp van heel wat extra handen slaagden we er vandaag in om de chalet "Timi's" op een nieuwe vloer over te zetten. De vorige vloer was helemaal rot maar het zou geen simpele klus worden gezien de vloerplaten langs alle kanten onder de chalet uitstaken. Op voorhand werden de plannen uitgewerkt om de chalet op te krikken want gans het gevaarte afbreken en terug opbouwen zou al teveel werk en tijd in beslag nemen.

Vrijdag startten de werken aan de nieuwe vloer. Die werd helemaal klaar gelegd voor de chalet zodat die eronder kon geschoven worden en vanmorgen begon dan de grote overplaatsing. De plannen leken te werken op één ogenblik na waarbij even moest geïmproviseerd worden maar dankzij de kundige hulp lukte ook dat aardig. Resultaat: een gave chalet op een nieuwe geïsoleerde vloer! Direct na het inladen van de krabpalen en de opkuis werden de werken geïnspecteerd door de bewonertjes en goedgekeurd! Dank aan iedereen die zich vandaag weeral zeer enthousiast inzette!

Nu de afwerking nog en daarvoor hebben we nu nog twee dagen de tijd als we het weerbericht mogen geloven... Deze chalet moet immers dringend geschilderd worden want hij staat zo goed als in het blote hout momenteel. Verder zijn er nog enkele kleinere huisjes die een tweede laag verf moeten krijgen en de vloer van Gyzmo's moeten we vervangen. Dat laatste is echter een veel makkelijkere klus dan chalet Timi's want bij deze valt de vloer er gewoon in. Een makkie dus...

Wie bij één van deze jobs wil komen helpen, is zeer welkom! We werken trouwens ook nog steeds aan de laatste loodjes van de konijnenchalet die we nu ook zo snel mogelijk in orde moeten maken zodat eindelijk de wachtlijst konijnen kan afgehandeld worden.

Wil je helpen? Mail ons aub : info@hetdierenthuisje.be