Belangrijk om weten

06/02/2018: Het ideale Valentijngeschenk voor een dierenvriend

Is jouw geliefde, vriend(in), dierbare een grote dierenvriend? Dan is dit hét geschenk bij uitstek: een uitstapje naar Het dierenthuisje!

Je kan kiezen uit twee formules:

Dagje Welness tussen de dieren

Ontvangst om 11u met een welkomstdrankje, privé rondleiding, lichte veggie lunch, vrije tijd te besteden tussen de dieren. Uitwuiven om 16u: naar huis met mooi aandenken.  Prijs: 45€ alles inclusief

Tweedaagse Wellness tussen de dieren:

We verwelkomen je op de dag van aankomst om 11 uur en kan je jezelf installeren in je logeerkamer. Na een rondleiding volgt de lunch en daarna kan je je tijd vrij besteden bij jouw favoriete dieren. Omstreeks 17 uur heb je de mogelijkheid om te helpen bij het voederen. Na een heerlijke veggie maaltijd en alle beestjes te slapen gelegd te hebben, ga je naar bed om de volgende ochtend opgewacht te worden door al die lieve knuffels. Je hebt de mogelijkheid om rond 7 uur op te staan en het ochtendleven bij Het dierenthuisje mee te maken. Je wellness uitstapje eindigt vandaag om 16 uur. Prijs: 100€ p.p. inclusief verblijf in twee persoonskamer met sanitaire voorzieningen in nabijgelegen gebouw, 2 ontbijten, 2 lunches en 1 diner. Drank inclusief.  

De essentie van dit arrangement is om tot rust te komen tussen de dieren in een groene omgeving en tijd met hen te spenderen. Je beleeft daarbij een stukje van  "het leven zoals het is bij Het dierenthuisje" en kan daaraan vrijblijvend deelnemen in de mate dat je dit wil en kan.  Een vorm van retraite die je alleen kan beleven of bijvoorbeeld met een vriend(in). 


Beide formules zijn mogelijk in overleg op nader te bepalen data. Bij reservatie en betaling ontvang je een mooie cadeaubon die één jaar geldig is. 

Voor meer info of reservatie mail naar info@hetdierenthuisje.be

19/01/2018: Stormschade

Helaas heeft ook de storm van gisterenochtend bij ons erg huis gehouden. Verschillende daken van kleinere schuilhuisjes van de dieren werden weg geblazen. Het dak van de chalet Gyzmo's zagen we steeds meer los rukken. Gelukkig had ik hulp van Evi en kon ik het tijdelijk redden door het strakker vast te vijzen terwijl zij het laddertje vast hield en me trachtte overeind te houden aan mijn broekspijp... 

Op het dak van de loods zijn nokstukken los gekomen. Twee ramen sneuvelden door vliegende projectielen.

Gisterenavond konden we nog snel enkele tijdelijke herstellingen uitvoeren maar helaas zet het ons weer eens voor veel extra en onvoorzien werk.

Concrete schade die zo snel mogelijk moet hersteld worden:

-acht daken beschadigd van schuilhokjes : deels vervangen, deels nieuwe dakbedekking

-dakplaten Gyzmo's vervangen

-dak loods herstellen

Graag doen we een oproep voor materialen zoals roofing of andere dakbedekking. Wie nog wat liggen heeft en het niet meer gebruikt, mag het ons zeker laten weten. 

Hoe hoog de kosten van de herstellingen gaan zijn, hebben we nog niet kunnen bekijken maar wat we wel weten, is dat elke bijdrage zéér welkom is. Een gift kan je storten op rekening nr. BE78 6528 1125 0286

En natuurlijk hopen we te mogen rekenen op wat hulp bij de herstellingen. Heb je zondag zin om te komen helpen, laat het ons dan zeker weten op info@hetdierenthuisje.be

Toen de storm gisterenmiddag ging liggen, konden we terug ademen en erom lachen hoe we dit weer eens overleefd hadden en vooral ook hoe we erbij liepen. 

01/01/2018: In 2018 hebben we heel wat te vieren!

Natuurlijk willen ook wij jou overladen met allerlei mooie wensen! Maar we hebben ook een mooie wens voor alle diertjes: een verdraagzame en empathische maatschappij. Het zou zo mooi kunnen zijn! Alle leed door toedoen van menselijke hebzucht, onverdraagzaamheid, wraakgevoelens... het zou niet meer bestaan.

Een droom... die hopelijk ooit werkelijkheid wordt. Wij, bezielers van Het dierenthuisje, zullen er alleszins ook dit jaar weer onze schouders onder zetten en de wereld zo een stukje mooier maken en we hopen op veel steun.

Wat geen droom is maar pure realiteit, is het feit dat Het dierenthuisje in 2018 haar vijftiende verjaardag viert. Daar bovenop vieren we ook nog vijf jaar Geel. Het wordt dus een busy jaar want er staat naast de dagelijkse zorgen alvast heel wat gepland.  Er gaan ook wat veranderingen gebeuren waarover we momenteel beraadslagen én er zijn enkele bijzondere evenementen gepland.

Van dit alles verneem je spoedig meer. In het volgende ledenblad dat onze leden volgende week in de bus krijgen, zal alvast een eerste sluier opgelicht worden.

Samen maken we er een jaar van om met plezier naar terug te blikken!06/11/2017: Nieuwbrief niet toegekregen?

Vandaag, 6 november, zou je de nieuwe Nieuwsbrief ontvangen moeten hebben over Kerst, Engeltjes en Bengeltjes... 

Heb je niets ontvangen? Meld je dan aan via deze link en mis het belangrijke nieuws voortaan niet meer.

01/08/2017: Shanty en Avi hebben baat bij acupunctuur!

Shanty en Avi worden vrijdag opnieuw voor de acupunctuur verwacht te Kontich om 13u45. Ze hebben er zoveel baat bij! Elke keer kunnen we meer tijd laten tussen de behandelingen. Het is dan ook heel voornaam dat we dit nog even kunnen volhouden voor deze twee lieverds. Wie wil aub rijden?

==================================

Bij Shanty bleek uit RX dat ze een snok aan haar staart moet gekregen hebben waardoor er een stukje darm verlamd was. Dat zorgde voor heftige constipatie. 

Omdat reguliere medicatie hierop geen effect heeft en olie onder het eten en andere trucjes niet voldoende afdoend waren, gingen we te raden bij een specialist acupunctuur en mét succes!

Shanty ging ondertussen twee maal voor een behandeling en ze an ondertussen al ontlasten zonder extra hulpmiddelen! Het komt er nu op aan om door te zetten met de behandeling.

Ook Avi die heftige pijn heeft ten gevolge van ernstige artrose in de rug voelt duidelijk verlichting door de behandelingen.

Woensdag 26 juli om 13u30 worden ze opnieuw in Kontich verwacht bij de dierenarts. We zoeken daarvoor nog vervoer! Wie wil hen aub rijden!? Mail aan info@hetdierenthuisje.be