Belangrijk om weten

31/08/2015: "Nessies" kreeg een opknapbeurt

De "luifel" zoals we het eerst noemden is de schuilplek bij uitstek voor de bange bewonertjes als het te druk is met bezoek of poetsen. De reden is dat ze hier een klein -weliswaar open- zoldertje hebben waarop ze zich kunnen schuil houden. Vanop die planken kunnen ze dan ook langs verschillende vluchtroutes evacueren als ze zich onveilig voelen.

Het is de enige schuilplaats die qua hygiëne nog te wensen overliet. De stenen tegels op de vloer waren niet goed te reinigen en de planken waarop ze zo graag schuilden waren van ruw hout dus ook niet proper te houden zoals het hoort. Dat is ondertussen verholpen! De houten schroten die als zoldering dienst deden zijn vervangen door rechte planken overtrokken met linoleum zodat ze goed afwasbaar zijn maar anderzijds ook niet glad zodat ze erop zouden uitschuiven.

De vloer is gelijk getrokken met egaliseermiddel waarop eveneens een linoleumvloer werd aangebracht. Het volgende grote werk hier zijn de muren. Die willen we graag nog isoleren en afwerken met afwasbare platen zodat de bangerds warm en proper de winter kunnen ingaan. Dit is alleszins weeral een hele verbetering!


22/06/2015: Reacties op Facebook ontnemen kansen!

Hoe vaak komen er op Facebook niet dadelijk enthousiaste reacties toe als een nieuw dier wordt vermeld voor adoptie.  Blijkbaar was dit nu ook weer het geval voor Mimi en Sarah. Helaas houden de reacties op bij die ene zin op Facebook en wordt er verder geen contact meer opgenomen om effectief kennis te maken met het dier.

Besef aub dat zulke reacties het betreffende dier alle kansen op adoptie ontnemen want blijkbaar gelooft iedereen die impulsreacties graag en lijkt het probleem als bij wonder al opgelost wat dus absoluut niet het geval is!

Dat betekent dat die lieve schatten waaronder Sarah en Mimi nog steeds eenzaam wachten op een thuis. Dergelijke uitingen zijn dus absoluut geen teken van dierenliefde want de ellende voor hen blijft duren. Zij willen een eigen thuis waar ze vertroeteld worden en geen valse hoop!

Geloof dus aub niet al die reacties die je op Facebook leest! Als een dier effectief geplaatst is dan lees je dat dadelijk op de website en wat later ook op Facebook. We willen ook nog graag benaderukken dat je de complete en meest recente informatie alleen kan terug vinden op onze website: www.hetdierenthuise.be

Heb je werkelijk de intentie om te helpen, treed dan aub direct in contact met Het dierenthuisje rechtstreeks op nr. 0476/95.19.98 of info@hetdierenthuisje.be

Facebook wordt immers verzorgd door een vrijwilligster die ook fulltime gaat werken en dus niet steeds ad rem kan zijn voor alle reacties of vragen die worden gesteld via Facebook. Vele vragen kan zij trouwens niet beantwoorden en dient zij ook aan ons door te spelen voor verdere afhandeling. Veel tijdverlies dus die alleen maar ten koste gaat van de dieren. 

Facebook kan een mooi medium zijn voor verspreiding van nieuws en zo kunnen heel wat dieren sneller geholpen worden... als het juist gebruikt wordt! Creëer dus aub geen valse hoop door intenties te uiten die je niet met zekerheid kan nakomen. En neem aub voortaan rechtstreeks contact op met Het dierenthuisje zoals hierboven gemeld als je echt wil helpen.


25/04/2015: Snoeshut in een nieuw kleedje

Onlangs werd de nieuwe Snoeshut volledig in de verf gezet door een ploeg van vijf dames die de zwerfkattencampagne van Leuven verzorgen. Als dank voor de drie poezen die we inmiddels opvingen na hun vraag, kwamen zij een handje toesteken.

Niettegenstaande we geen wederdienst verwachten, was de hulp natuurlijk heel welkom. De Snoeshut kan nu tegen weer en wind.

Bedankt aan Zwerfkat Leuven voor hun schildershulp!

===================

04/04/2015: Vijver voor tijdelijke bewoners

We planden al langere tijd om ook in de buitenren van de units een waterpartij aan te leggen zoals deze in de grote buitenren. We hadden immers de afwatering van de dakgoten van de loods waarmee we nu niets deden.

De plannen werden vorige week uitgewerkt: een groot vat werd ingegraven zodat we heel wat water kunnen recupereren bij regen. En van daaruit kon de creativiteit zegevieren... kijk maar eens wat het geworden is!

Nog een beetje afwerking weliswaar maar ze kunnen er alvast van genieten.

03/04/2015: Het dierenthuisje op RTV

Vandaag ging Kenzo naar de studio van RTV; zijn acteertalenten zijn te bewonderen vanaf 13 april in het praatprogramma "tvplus"