Belangrijk om weten

09/12/2013: Frustraties bij verhuis

Sinds de overhaaste verhuis vorige week op maandag en dinsdag van de poezen omwille van het gebrek aan voldoende hulp in Brecht zijn de frustraties en wanhoop opgelopen. Tot onze spijt is er niet voldoende in paraatheid gebracht om de dieren op een rustige manier te huisvesten. De loods die voor een groot deel onderdak moet bieden aan de bangere bewoners die niet binnenshuis durven te komen, was niet klaar en dat zorgt voor miserie. Ook de aanbouw is niet in orde want er is zelfs nog geen plafond. Daarenboven loopt de levering van de verwarming alles behalve naar wens wat maakt dat de dieren het nu moeten stellen met petroleumvuurtjes die het niet voldoende kunnen opwarmen. Ellende troef dus voor die lieverds die van ons heel anders gewend zijn.

Gelukkig is er een groep van gelukkige spinners die het erg naar de zin hebben en erop los spelen en crossen maar het doet ons hartzeer om te zien hoe traag de werken opschieten die moeten zorgen dat ook de bangere bewonertjes kunnen genieten. Momenteel zien we ze enkel over en weer schieten in het donker want overdag durven ze haast niet te bewegen. Donald, de aidskater die dagelijks verzorging nodig heeft, hebben we niet eens meer gezien en dat doet ons enorm pijn. We kunnen niet gaan zoeken want dan jagen we hen nog meer op met alle gevolgen vandien. De werken zorgen immers ook voor veel lawaai en angst zodat we trachten om verder zoveel mogelijk rust te bieden. Het komt er dus op aan om op een dag zoveel mogelijk werk te verrichten zodat de werken beter vorderen en de stresstijd zo kan ingekort worden, maar dat lukt echt niet met de harde kern van 8 paar helpende handen.

Zowel de loods als de snoezelruimte moeten DRINGEND afgewerkt worden. Dat de verhuis gepaard gaat met stress voor de dieren is niet uit te sluiten maar we kunnen het wel minimaliseren en dat is enkel en alleen mogelijk als er VEEL hulp komt. Daarom doen we hier een oproep aan elke dierenvriend die begaan is met onze bewoners om -al is het maar een halve dag- te komen helpen.

Woensdag 11 december zal er in Brecht gewerkt worden om alle overige chalets af te breken en over te brengen want ook die zijn nodig om hen geborgenheid te kunnen bieden. Ook daar kan het werk alleen maar op één dag gedaan geraken als we op veel hulp kunnen rekenen.

Het ergste is dus helaas niet achter de rug zoals blijkbaar vele mensen de verhuis interpreteren; naarmate de koude en de Kerst nadert wordt het alleen maar triester. Er is nog veel werk aan de winkel om allereerst al de huidige bewoners zich goed te laten voelen. Dan zwijgen we nog over de vele dieren die staan te wachten op dringende opvang die we nu zeker niet kunnen helpen. Daar MOET verandering in komen want zo mag het niet blijven duren.

Verder doen we nog een extra oproep om deel te nemen aan de actie "Music for live". Het dierenthuisje heeft het voorrecht deel te mogen nemen dankzij één van de leden die ons voordroeg. Zij heeft nu een wafelactie gestart die we zo snel mogelijk op de website zullen plaatsen. Je kan ze alvast bekijken op onze facebookpagina.

We hopen dat er nog acties mogen volgen van dierenvrienden die Het dierenthuisje willen helpen door zelf iets te organiseren. Hoe klein- of grootschalig ook... alles is héél welkom!

Wil jij de dieren ook terug zien genieten? Help ze dan aub door de handen uit de mouwen te steken.


03/12/2013: Primeur! Alle bewoners zijn verhuisd naar Geel!

Gisteren haalden we 15 bange poezen over van Brecht naar Geel en deze ochtend zijn de laatste poezen verhuisd. Gans de familie is nu compleet op het nieuwe adres!

Momenteel zoeken de meesten nog een schuilplaats niet wetende wat hen overkomt. Gelukkig zijn er ook een aantal die erg nieuwsgierig op ronde trekken en blijkbaar al snel doorhebben dat ze zich niet verslechten. Opa loopt onder andere al heel vrolijk vanachter in de tuin. Meer nieuws over hoe het verlopen is volgt eerstdaags, maar nu is het alle hens aan dek om zo snel mogelijk alles in Brecht op te ruimen. Er moet immers nog heel wat overgebracht worden zoals krabpalen, dekens, voeding én er moeten nog chalets en omheining afgebroken worden.

Daarom zitten we nogmaals op onze knieën om hulp te bedelen. Wie helpt in Brecht zo snel mogelijk de boel op te kuisen? Alle dagen en uren zijn mogelijk! Ook vervoer zal zeker nog nodig zijn.


01/12/2012: Bestel bij Zooplus en steun onze dieren

Dit is erg interessant om weten! Als je iets wil bestellen bij Zooplus doe dit dan aub via de link op onze frontpagina. Het dierenthuisje krijgt dan automatisch minimum 3% van het aankoopbedrag op de rekening gestort. Het percentage loopt op tot 8% naarmate er meer bestellingen per maand via onze website bij hen binnen komen.

Denk niet dat dit niet de moeite is want vele kleintjes maken groten! En elke cent is welkom! Het kost geen extra moeite en uw levering gebeurt net hetzelfde als u gewend bent.

Klik gewoon op de banner op de frontpagina van onze website en u komt op de website van Zooplus terecht. De rest volgt vanzelf. Gewoon doen!

Mocht je erover denken om van het verlanglijstje iets aan te schaffen voor onze diertjes ('zie hoe helpen -leden en giften) gebruik dan niet die vermelde linken om te reserveren maar doe dit ook via de banner op de frontpagina. Alle bewonertjes zijn je héél dankbaar!

01/08/2012: Schrijf een oudje niet af!

Een dier op leeftijd adopteren geeft heel wat voordelen: Een senior is erg dankbaar, past zich snel aan, geeft veel liefde en breekt niets af. Denk je erover om een senior te huisvesten doe dit dan met de instelling om hem of haar een liefdevolle oude dag te geven zonder je eigen verdriet te laten doorwegen.
Je kan zulk dier heel gelukkig maken door je eigen zelfmedelijden aan de kant te zetten.

Hieronder sommen we even de oudjes op die wachten op hun eigen knusse thuis. Je vindt deze dieren ook terug onder de rubriek "ter adoptie" waar tevens hun foto's te bewonderen zijn.

Tigra is een kattin van twaalf jaar. Ze werd afgestaan wegens verhuis en financiële problemen. Tigra is een tenger en lief poesje dat graag aandacht krijgt. Met vreemde mensen is ze even voorzichtig maar ze geeft snel vertrouwen eens ze ziet dat je lief voor haar bent. Tigra kan met soortgenoten samen leven. Ook honden vormen geen probleem als ze haar met rust laten. Ze geniet van een warm plekje en geniet ook van een wandelingetje door de tuin hoewel ze steeds op een appartement heeft geleefd in het verleden.

Mosti is een gesteriliseerd kattinnetje van ongeveer 15 jaar. Ze werd achtergelaten bij verhuis en verzorgd door de buren. Mosti verdiende veel beter dan dat! Ze geniet enorm van aandacht. Ze is niet moeilijk met soortgenoten of honden zolang ze haar ruist maar kan vinden: het liefst dicht bij mensen.
Momenteel verkeert Mosti in goede gezondheid. Dit is een poesje dat terecht zou moeten komen bij rustige mensen die haar willen helpen door haar nog een mooie oude dag te gunnen.

Luna is een gesteriliseerd kattinnetje; ze is met haar 16 jaar niet meer de jongste maar wel enorm lief en aanhalig. Ze had het ongeluk dat haar baasje vroegtijdig diende opgenomen te worden waardoor ze alleen achter bleef. Haar drie lotgenootjes vonden een goede thuis want zij waren jonger. Luna werd afgeschreven als zijnde "te oud". Totaal onterecht!  Ze kwam toe, nestelde zich in de zetel en geniet. Ze is zéér makkelijk in omgang. Een lievere poes is niet indenkbaar. Haar gezondheid is nog steeds prima. We hopen dat Luna nog een eigen thuis mag vinden waar ze kan genieten van haar oude dag. Vooral aandacht komt ze hier tekort.

Ibanez is een gecastreerde kater, geboren op 1 juni 2000. Wegens allergie moest dit dier helaas zijn vertrouwde huis verlaten. Ibanez had bij aankomst erge diarree en dat zou gans zijn leven al zo geweest zijn. We lieten bloed ontleden maar dat leek nergens naar te leiden. Vervolgens hebben we Ibanez op "sensitive voeding" gezet wat wel degelijk resultaat gaf! Eindelijk, na tien jaar heeft de sukkelaar geen diarree meer!
Ibanez is een grote knuffelaar die heel graag binnen blijft. Hij kan dus zeker aarden op een appartement.
Wie deze lieve jongen een thuis wil bieden moet zich wel houden aan zijn voeding.

Nose is een gecastreerde kater van 10 jaar. Hij is erg lief en aanhankelijk maar in het begin eenkennig; ten opzichte van vreemde mensen is hij in het begin wat schuw maar dat verandert snel en eens je zijn vertrouwen hebt is hij een hele lieve aandachtvrager.
Het liefst zouden we Nose als enige poes plaatsen want we merken dat hij vrij onderdanig is tov soortgenoten zodat hij zich dan ook liefst afzondert van hen. Hij heeft altijd buiten moeten leven en is nu heel blij met zijn warme plekje binnen, maar hij doet ook geregeld een wandelingetje buiten.

Momo is een seniorpoes van 17 jaar (°juni 1995) die bij ons terecht kwam na het overlijden van zijn baasje. Even werd gedacht dat hij terug naar het ouderlijke huis om daar bij één van de familieleden te gaan wonen maar spijtig genoeg is dat niet doorgegaan. Momo is een zeer lieve en aanhankelijke jongen die zich hier verdrukt voelt in de groep. Hij was immers gewend om op schoot bij zijn vrouwtje te liggen.
Hij verkeert momenteel nog in goede gezondheid.

Minou kwam op 21 mei toe omdat de eigenares met vakantie ging en ze niet langer "die problemen" wilde om voor haar opvang te zoeken en dat na tien jaar!  Later bleek dat het echte probleem was dat Minou niet echt handelbaar was ten gevolge van erge oorpijn. Blijkbaar had ze sinds jonge leeftijd al een oorontsteking die nooit verzorgd is geweest.  De enige oplossing was het verwijderen van de gehoorgang en dat deed wonderen! Minou had eindelijk geen pijn meer! Sindsdien is ze een erg lieve poes die komt flodderen en die je zelfs op haar buikje mag aaien.  Deze schoonheid verdient nog een eigen thuis waar ze verwend wordt! Haar gezondheid is prima!

Tussen de vaste inwoners zijn er nog een aantal die zeker in aanmerking komen voor adoptie op voorwaarde dat de geschikte kandidaat zich aanbiedt. Dus spreekt één of ander dier je echt aan? Aarzel niet ons ernaar te vragen! Elk dier dat zich niet echt goed voelt in de groep willen we uiteraard de kans niet ontnemen op een eigen knusse thuis. Enkel indien we zeker zijn dat het dier zich hier opperbest voelt en zich niet kan verbeteren dan willen we hem of haar de stress van een verhuis besparen.

12/07/2012: Oplichters verrijken zich op kap van de dieren!

Voor de derde keer op rij kregen we melding van een man die beweert ten voordele van van Het dierenthuisje wenskaarten te verkopen. Deze persoon gaat van deur naar deur en heeft een blad mee waarop ons logo staat. Veel meer heeft hij niet.  De eerste meldingen kwamen vanuit de omgeving Wilrijk maar eergisteren (10/07/2012) is hij ook opgemerkt te Borgerhout.

Gelieve aub niets aan de deur te kopen waarop ons logo niet is voorgedrukt. Alle artikelen die wij op straat zouden aanbieden (zoals kalenders, wenskaarten en balpennen) hebben een bedrukking van Het dierenthuisje. Indien er een speciale actie wordt georganiseerd (zoals wafelverkoop) dan is dit steeds te lezen op onze website. 

Krijgt u een dubieus figuur aan de deur die pretendeert in onze naam te handelen koop dan aub niets en verwittig dadelijk de politie én ons.