Bijzondere verhalen

19/10/2018: Onverwacht bezoek !

Tijdens het voederen van de varkens kregen we gisterenavond het onaangekondigde gezelschap van een superschattig kitten ! 
Het kleine katertje zat ons blakend van gezondheid met zijn blinkende lichtbruine met witte pels op te wachten in de sluis aan de voorkant van Het Dierenthuisje.
Het lieve beestje draagt een bandje om zijn nek, wat ons doet denken dat het al een thuis heeft gehad.
Dit blijkt ook al snel, wanneer we het laten kennismaken met onze andere bewoners. Het schatje voelt zich opperbest tussen de andere katten en ook onze hondjes lijkt het in zijn hart te sluiten.
Het Dierenthuisje is een bijzondere bewoner rijker !

25/09/2018: Poes met gebroken heup

Update 25/09 - 20u:

De witte lieverd zit momenteel nog bij de dierenarts en komt morgen dan toch maar hierheen. Gezien de bedenkelijke toestand van zijn heupen vragen we ons toch af of hij niet beter geopereerd kan worden. Hij kan immers totaal niet gaan. De vraag werd nu ook aan een andere orthopedisch chirurg voorgelegd en we verwachten morgen antwoord. Hopelijk kunnen we deze jongen helpen zodat hij sneller kan genezen!

========================================

Gisteren werd een mankende poes gevonden. Nu blijkt dat de heup op drie plaatsen gebroken is. We kregen de raad van de specialist orthopedie om hem in een bench te houden gedurende een viertal weken zodat de heup kan herstellen.

Gezien de drukte in de opvang denken we er beter aan te doen om voor het dier een pleeggezin te zoeken dat bereid is om hem te verzorgen. Kennis is niet vereist maar wel tijd, liefde en de wil om de bench geregeld te verschonen.

Wil je uitleg of zie je dit zitten? mail dan aub vandaag (25/9) voor 17u naar info@hetdierenthuisje.be

09/09/2018: Mama Mieke en Macy in vangbak

Mama Mieke en Macy werden samen gedumpt in een vangbak. Dat ze niet spontaan samen in de vangbak zijn gelopen, was direct duidelijk. Twee sociale poezen die ten eerste heus geen vangbak nodig hebben om ze te pakken te krijgen én bovendien in een vangbak die niet gekend was bij de mensen die namens de gemeente vangbakken mogen uitzetten. 

Beiden verkeerden gelukkig in goede gezondheid. Macy is een hele dappere juffrouw die al snel op verkenning wilde gaan terwijl mama eerder terughoudend is. Niet zo abnormaal toch na deze trieste ervaring? Mieke bloeit open naar haar vaste verzorgers en zorgt heel goed voor Macy maar vreemde mensen moeten haar vertrouwen eerst verdienen net zoals wij dat moesten bewijzen.

We gaan ervoor om haar dag na dag wat zelfzekerder te krijgen. Met liefde en geduld komt dat vast en zeker goed. Voor mama en dochter gaan we zoeken naar een rustige thuis waar ze beiden welkom zijn. Kandidaten mogen zich alvast melden via mail aan info@hetdierenthuisje.be


07/09/2018: Felix bijna blind?!

Op woensdag 5 september werden twee poesjes afgestaan wegens echtscheiding: Felix en Missie. De dame kon ze niet meenemen en de man had ze graag gehouden maar kon door persoonlijke redenen niet voor de dieren zorgen. Na een afwezigheid van 1,5 maand door ziekenhuisopname bleek dat ze erg getreurd hadden waardoor Missie zich kaal had gelikt op haar achterhand. Zij bloeit hier snel open en wordt vandaag gesteriliseerd en gechipt.

Felix echter heeft een groter probleem: volgens de eigenaars had hij sinds kitten al een oogprobleem en inderdaad één oogje was kleiner maar het andere bleek ok. Maar Felix was angstig en stak zich weg dus lieten we hem eerst rustig bekomen. Gisteren echter lieten we hem controleren door de dierenarts en bleek dat er over het andere oog een vlies lijkt te groeien. Verwachting was eigenlijk dat Felix blind zou zijn maar dat lijkt niet zo te zijn... gelukkig!

We hebben nu een afspraak gemaakt met de oogspecialiste te Hemiksem op woensdag 12 september om 12u. en we zoeken nog iemand die Felix wil rijden.  Wie bereid is, laat het ons aub weten via mail: info@hetdierenthuisje.be

Hopelijk valt het allemaal mee en kunnen we erger voorkomen. Gezien Felix nood heeft aan Missie vinden ze hopelijk gauw samen een eigen thuis zodat ze terug van hun leventje kunnen genieten zonder verder zorgen.

30/08/2018: Gedumpt met uitzet...

Donderdag 6 september was een heugelijke dag! Juul werd immers uitverkozen door een kwieke dame op leeftijd die zopas haar poes had moeten afgeven. Het was liefde op het eerste gezicht.

We maakten Juul gelukkig, maar ook de dame die zo'n nood had aan genegenheid van een spinner én zijn vinders. En natuurlijk was zijn personeel hier ook ontzettend blij dat hij zo snel een liefdevolle thuis mocht krijgen!

============================================= 

Twee dames vonden aan de ingang van een park een kattenbak gevuld met katteneten en even verder zat de poes. Het verhaal hierachter kunnen we alleen maar trachten te verzinnen maar de reden vatten is onmogelijk.

Hij werd door zijn vinders "Juul" gedoopt en verblijft nu bij Het dierenthuisje totdat hij bekomen is van zijn trieste avontuur. Wat we alvast weten is dat Juul geen jonge poes meer is én dat hij er nood én recht op heeft om zijn leventje verder te zetten in een liefdevolle omgeving. Hij is een schat die liefst van al tegen je aan komt liggen.

Voorlopig zetten we hem nog niet bij de te adopteren dieren maar als iemand hem die onvoorwaardelijke warme thuis wil gunnen, laat het dan aub aan ons weten. Wat zou hij daar blij mee zijn!