Bijzondere verhalen

17/06/2018: Studenten socialiseren tijdens examenperiode

We kregen de vraag van drie studenten die volop in de blok zitten of ze als pauze even de poezen gezelschap mochten houden.

Tof initiatief waar we graag op ingingen. Met zovele nieuwkomers in de opvang is elke helpende hand erg welkom. Eerst hielden ze de volwassen poezen in de units gezelschap en als apotheose wisten we hen te verrassen met mama Katinka en haar kittens.  Zowel poezen als studenten hebben ervan genoten!


17/01/2018: Drie verwaarloosde hondjes herleven

Als je wat naar onderen scrolt dan kan je lezen hoe en in welke staat Doodle, Rambo en Dempsey bij Het dierenthuisje toekwamen op 30/12/2017.

Ondertussen hebben ze al heel wat medische zorgen gekregen. 

Rambo is helemaal klaar voor adoptie: een levenslustige lieverd die zeer leergierig is en hopen liefde te geven heeft.

Zijn mama Dempsey is ook helemaal open gebloeid en is haar zware verkoudheid teboven. Haar hartje wordt nu ondersteund met medicatie en ze krijgt een supplement voor de strammere pootjes dat we dankzij de beweging die ze nu heeft stilaan kunnen afbouwen.

Zelfs Doodle voelt zich stukken beter en loopt geregeld vrolijk rond. Ook zijn hartje wordt nu ondersteund door medicatie en hij krijgt een pijnstiller voor de atrose in zijn pootjes.

Bekijk hier hoe ze het nu stellen.

06/01/2018: Rambo is weer als nieuw!

Rambo, de jongste van de drie onderkomen hondjes die we op Oudjaarsdag ophaalden, werd gisteren geopereerd. Hij is nu vrij van de twee gezwelletjes, slechte tanden én hij is gecastreerd wat hem allemaal veel meer rust zal brengen.

Gisteren was hij uiteraard onder de indruk maar vanmorgen troffen we een hele blije Rambo aan die dolgraag wil spelen en wandelen. Eén probleem: tijd!

Het is een feit: wij zijn geen actieve honden gewend. Het mag dan wel een toffe afwisseling zijn, Rambo heeft veel meer energie dan wat wij hier kunnen verwerken. Met andere woorden: we hopen dat hij heel gauw een warme thuis voor zichzelf mag vinden én in tussentijd doen we een oproep aan mensen die hem willen trakteren op een wandeling, een autorit enz. Op die manier kan hij dat allemaal al wennen en leren want deze lieverd heeft immers de eerste negen jaar van zijn leven op een appartement geleefd. Ondertussen weten we ook dat hij in die tijd haast niet buiten kwam met uitzondering van het balkon!

Logisch dan ook dat Rambo nu door het dolle heen is met de tuin waarin hij zijn gangen kan gaan.

Ook Dempsey en Doedel voelen zich een week later veel beter. Gisteren zijn ze mooi geknipt door de kapster en het lijkt alsof ze trots zijn op hun nieuwe haartooi. Ook zij gaan steeds meer de tuin in wat ze evenmin gewend waren. 

Zoals eerder gezegd, sluiten we een pleeggezin voor Dempsey en/of Doedle niet uit dus mocht iemand interesse hebben om één van hen of hen beiden op te vangen, aarzel dan aub niet om ons te contacteren via mail: info@hetdierenthuisje.be. We geven je er graag meer informatie over.

En we blijven hopen we dat ze wat steun mogen krijgen. De medische kosten lopen tijdens de eerste week van het jaar al aardig op dus elke euro is een welkom geschenk!

Hoe meer dit bericht gedeeld wordt, des te meer kansen deze lieverds hebben. Help jij mee aub?? Deze lieverds verdienen het écht na zovele jaren van opsluiting. Alvast bedankt voor jouw medewerking!


04/01/2018: Rambo, Dempsey en Doedle... vijf dagen na hun aankomst

Zoals je kon lezen onder onze laatste goede daden haalden we op zaterdag 30/12 drie honden op bij de eigenaars die gedwongen werden om hun honden te herplaatsen. Eerst leek het ons een erg vreemd verhaal en werden de mensen oneerlijk behandeld maar toen we de toestand van de dieren zagen, waren we al snel een heel andere mening toegedaan.

De eerste indrukken waren niet positief maar veel erger werd het toen we hen bij thuiskomst eens goed konden bekijken. Onderweg hadden we al ondervonden dat ze alle drie last hadden van diarree. De dekens konden bij thuiskomst niet snel genoeg de auto uit.

Omdat de sigarettengeur in hun vacht zo doordringend was, hadden we geen andere keuze dan hen in bad te zetten. Toen zagen we pas echt hoe onderkomen ze wel waren.  Op zondag 31/12 gingen we alleszins al met Rambo, de Maltezerreu naar de dierenarts voor een chemische castratie want die kon het niet nalaten om zijn mama constant lastig te vallen. Na het lange weekend kwam de dierenarts dan hierheen en werden de medische verslagen opgesteld. 

Het werd een hele lijst. Rambo is er nog het best aan toe maar hij is dan ook de jongste. Hij krijgt deze week nog een volledige opknapbeurt waarbij hij gecastreerd zal worden, zijn twee gezwelletjes zullen verwijderd worden én zijn tanden krijgen verzorging. 

Zijn mama, Dempsey, zou gesteriliseerd zijn maar dat zal morgen gecontroleerd worden met een echo. We zijn daar immers niet zo zeker van. Zij heeft echter een enorm gekraak op de longen waardoor het voor de dierenarts zelfs onmogelijk was om het hart te beluisteren dat ongetwijfeld ook ondersteuning zal nodig hebben. Zij heeft een melkkliertumor en rotte tanden. Deze lieverd staat nu op medicatie voor de longen en krijgt alvast antibiotica voor de tandontsteking.

De Shih-Tzu, Doedel, is de allergrootste sukkelaar. Zijn linker oog is door de druk van een oude ontsteking uitgeduwd. Wat moet dat beestje pijn gehad hebben! We hebben voor hem direct hartmedicatie moeten opstarten. Hij krijgt ook vochtafdrijvers om het hem comfortabeler te maken en antibiotica voor de tandontsteking. Ook zijn gebit is gans rot.

Hopelijk krijgen we Dempsey's hart snel wat stabieler zodat ze alsnog kan geholpen worden met een operatie. Voorlopig kunnen we voor haar en voor Doedle niet veel meer doen dan consequent de medicatie toedienen en hun toestand nauwgezet in het oog houden.

We hopen dat Rambo gauw een thuis mag vinden zodat Dempsey wat meer rust krijgt. Het zal haar gezondheid zeker ten goede komen.

Verder sluiten we een pleeggezin voor Dempsey en/of Doedle niet uit dus mocht iemand interesse hebben om één van hen of hen beiden op te vangen, aarzel dan aub niet om ons te contacteren via mail: info@hetdierenthuisje.be. We geven je er graag meer informatie over.

En natuurlijk hopen we dat ze wat steun mogen krijgen. De medische kosten lopen tijdens de eerste week van het jaar al aardig op dus elke euro is een welkom geschenk!

Hoe meer dit bericht gedeeld wordt, des te meer kansen deze lieverds hebben. Ze verdienen het écht! alvast bedankt voor jouw medewerking!


30/12/2017: Laatste goede daden van dit jaar?

Op vrijdag 29/12 kregen we een dringende oproep van de eigenaar van drie hondjes en een poes. Het leek eerst een erg schrijnende situatie. Uit het verhaal van het ontroostbare baasje moesten de drie hondjes plots weg vóór 1 januari omwille van onverdraagzaamheid van de onderburen.

De vrederechter had hen een dwangsom opgelegd van 1/1 van maar liefst 500€/dag als de dieren niet voor die tijd uit het appartement weg waren. De onderburen die eveneens drie honden en een poes hebben, mogen ze wel houden... Dat stemt tot nadenken.

Op zaterdag 30/12 haalden we de hondjes op. Leibanden hadden ze niet aan, de vacht van de dieren stonk naar sigarettenrook. Bij thuiskomst bleek de toestand veel erger dan dat. Het oudste Maltezertje, Dempsey, de mama van het mannelijke Maltezertje, heeft een groot, hard gezwel op de buik. Haar poep is ontstoken en het haar verkleurd van de diarree. Ze is 14 jaar en ze blijkt doof te zijn. Zij is gelukkig gesteriliseerd, aldus de eigenaar.

Rambo, het zoontje, is 9 jaar en niet gecastreerd. Hij valt constant zijn mama lastig. Ook hij heeft een groot gezwel aan de aars (gevolg van het niet castreren) en een gezwel op de flank wat goedaardig kan zijn. 

Doedel, de Shih-Tzu die volgens de eigenaar 8 jaar zou zijn maar er in werkelijkheid 14 is, is er nog véél erger aan toe. Hij is ook niet gecastreerd, heeft een uitpuilend oog door een onverzorgde ontsteking en loopt kreupel.

We hebben de drie sukkels sinds een uur of vier in huis en we zijn gestart met hen, na een eerste kennismaking met de andere bewoners en de tuin, een wasbeurt te geven. De stank is alvast weg! Toen hebben we alle mankementjes vast gesteld en met de dierenarts telefonisch overlegd.  Woensdag zullen ze alle drie grondig gecontroleerd worden want vermoedelijk zijn er ook nog tandproblemen die we nu nog niet kennen. 

Morgen, 31/12, wordt Rambo alvast chemisch gecastreerd zodat mama Dempsey zo snel mogelijk wat rust krijgt. 

Bono en Mozy accepteren de nieuwkomers gelukkig en ook de poezen laten hen, na de eerste drukte die ze veroorzaakten,  links liggen. 

Op donderdagavond, 28/12, omstreeks 21u kregen we nog een oproep van mensen die aan de deur een zwerfpoes hadden gevonden. Ze waren met het diertje naar de dierenarts geweest die de plaatselijke zwerfkattencampagne doet en volgens haar is ze hoogzwanger. Ze kwam een half uurtje later toe.

De buik stond enorm gespannen en het lieve beestje was uitgehongerd. Als we aan haar buikje raakten dan gromde ze. We brachten haar onder in de logeerkamer waar we het lekker warm maakten en ze viel zowat dadelijk in 't slaap. De sukkel was doodop. Gezien de dierenarts net twee dagen belet was, besloten we even aan te kijken en we merken op dat de druk op haar buikje is afgenomen. Ze is nog wel rond maar ze voelt zich veel comfortabeler. Vandaag heeft ze ook voor het eerst vaste ontlasting in de bak achtergelaten. De vorige dagen heeft ze alle voeding gewoon verteerd dus ze moest wel erg hongerig geweest zijn. Nog steeds slaapt ze erg veel en geniet ze enorm van haar rust en het lekkere eten. Benieuwd wat de dierenarts over haar zal zeggen...

We blijven bezig tot op de laatste dag van het jaar!

Wil jij nog een goede daad stellen, dan kan je één van deze lieverds gelukkig maken door hem/haar te steunen via peter-/meterschap of door een gift. Ze zullen het héél erg goed kunnen gebruiken.