Bijzondere verhalen

29/12/2016: Eend Dori zoekt gezelschap!

Eend Dori kwam samen met haar zus Dotti bij ons wonen toen hun eigenaars moesten verhuizen naar een appartement. Ze leefden ondertussen al zo'n twee jaar geleden bij Het Dierenthuisje. Helaas is begin deze week Dotti overleden van de ouderdom. Ze had al langer last van artrose waardoor ze moeizamer liep.

Dori treurt nu erg als enige eend in gans de wei. Daarom zoeken we voor haar terug gezelschap. Weet iemand een Barbarie-eend die opvang zoekt, laat het dan even weten aub. Wel liefst een vrouwtje gezien ze de activiteiten van een jonger mannetje niet meer zou aankunnen met haar stramme pootjes.


24/12/2016: Seppe, Toeria & Vriendje vieren Kerst bij Het dierenthuisje

Net voor Kerst konden we nog drie sukkeltjes helpen die er anders niet goed op stonden.

Seppe, een Yorckje van 13 jaar moest op 23/12 vóór 13 u opgehaald worden om te voorkomen dat hij ingeslapen zou worden. Zijn bejaarde vrouwtje moest naar een tehuis en de dochter kon de zorgen naar eigen zeggen niet op zich nemen.

Toeria en Vriendje werden op straat gevonden en kwamen vervolgens bij onze collega's van Het blauwe kruis te Wommelgem terecht. Beiden zijn echter op respectabele leeftijd en hadden de grootste problemen om zich overeind te houden in het asiel. Ze delen niet dezelfde herkomst maar wel het feit dat ze beiden al ouder zijn en onderkomen waren toen ze toekwamen.

Toeria is een super aanhankelijk poesje. Ze was nog niet gesteriliseerd toen ze gevonden werd. Voor haar is het de hoogste tijd dat ze een warme thuis krijgt. Voorlopig geniet ze hier alvast van een zachte zetel en dat laat ze zien door uitgebreid te trappelen en te spinnen. Hoe komt zo'n lieverd toch op straat terecht!?

Vriendje is al even knuffelig maar hij is wat terughoudender. Voor hem moeten we op de knieën om hem onder de kast of het bed te aaien. Die inspanning wordt dan wel direct beloond met kopjes en luid geronk.

Dit drietal heeft het alvast getroffen dat ze Kerst hier kunnen doorbrengen. We hopen dat vooral Toeria en Vriendje dierenvrienden mogen treffen die hen een liefdevolle oude dag willen bezorgen. Dat zou voor hen het mooiste geschenk zijn waarvan ze kunnen dromen!

11/03/2016: Eindtotaal 45! eindelijk zijn ze allemaal uit de miserie!

Update 14/03/2016: vandaag werd een heuglijke dag: eindelijk kwam de laatste poes van het ellende adres toe. Nog vuiler als de vorige dieren, zo lijkt het wel. Morgen worden ook zij gesteriliseerd/gecastreerd en min of meer "opgeknapt". Ook bij deze laatste zitten nog twee langharige poezen waarbij de vacht volledig geklit is en die besmeurd zijn met uitwerpselen. De dieren stinken vreselijk en dan te weten hoe proper een poes eigenlijk wel is; ze kunnen zichzelf gewoonweg niet meer proper krijgen. Vanaf morgen start hun nieuwe leven want daarna kunnen ze eindelijk een dierwaardig leventje gaan genieten.

Inmiddels kregen nog drie van deze ex-sukkeltjes een liefdevolle thuis. Hopelijk volgen er de volgende dagen en weken nog vele adopties zodat ze allemaal gauw in een huiselijke omgeving kunnen open bloeien. De 28 poezen die vorige weken toekwamen zijn al goed bekomen en stellen het veel beter en zijn tot rust gekomen. Toch zullen ze pas echt open bloeien in een gezin dus we kunnen er niet genoeg op drukken hoe belangrijk het is dat dit bericht gedeeld wordt zodat we zoveel mogelijk dierenvrienden benaderen die nog plek hebben in hun huis en hart voor zo'n lieverd(s).

Voor een totaal overzicht kijk even naar ter adoptie Deze lijst wordt zo snel mogelijk aangepast met alle nieuwkomers.

=========================

Update 11/03:

Reeds 38 poezen kwamen toe van het miserie adres. Vandaag werden er nog maar eens 11 gesteriliseerd/gecastreerd.  Tussen de vier poezen die vanmorgen geopereerd werden, zat weer een kattin die zichzelf geaborteerd had en dus een zware baarmoederontsteking had. De sukkel voelt zich vanmiddag al veel beter, amper vijf uur na de ingreep. Vanavond laat halen we de zeven dieren op bij de dierenarts die vandaag werden overgebracht. Het is dus nog even afwachten hoeveel katers/kattinnen dat nog zijn.  Gelukkig zien we de dieren allemaal snel bekomen wat moed geeft aan al hun verzorgers. Het is een erg trieste situatie maar we hopen met z'n allen dat al die lieverds snel een liefdevolle thuis zullen krijgen die ze dubbel en dik verdienen!

Update 10/03: ook vandaag kwamen er weer twee sukkels toe die eindelijk een waardig poezenleven tegemoet gaan. Een kater en kattin werden dadelijk door de dierenarts gecontroleerd en geopereerd waarna ze hier tot rust kunnen komen.

Ook de volgende dagen verwachten we nog dieren van dit adres. We zien de dieren dag na dag meer open bloeien. Stuk voor stuk zijn ze lief, sociaal en huiselijk maar ze hebben even tijd nodig om te bekomen; dat mag je niet verwonderen!?

Het voornaamste voor deze dieren is dat ze zo snel mogelijk een liefdevolle thuis krijgen dus deel aub deze berichten om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ze verdienen een knus plekje!!!

==========================================

Update 06/03: Gezien alle kattinnen drachtig waren op ééntje van vijf maanden na konden we niet wachten met de andere sukkels die op ditzelfde adres huizen. Vandaag kwamen er dan nog eens elf toe; allemaal sukkeltjes die dringend verzorging nodig hebben. Sommigen zijn gedeeltelijk kaal. Naar schatting zitten er nu nog eens zo'n 15tal dieren. We zullen het aantal pas echt weten als de laatste is toegekomen.

Gelukkig kregen dit weekend al drie van deze sukkels een liefdevolle thuis. Hopelijk mogen de anderen ook dat geluk vinden en liefst zo snel mogelijk. Ze hebben nood aan liefde en een geborgen plek na hun trieste verleden. Stuk voor stuk verdienen ze het want ze zijn om ter liefst en zullen niet krabben of bijten niettegenstaande ze erg angstig zijn door alle plotse veranderingen. Twee dagen na de eerste uitputtende sterilisatiedag zien we de groep al aardig bekomen. Natuurlijk staan we nu weer voor dezelfde zware opdracht met de elf nieuwkomers en voorlopig zullen dat dus niet de laatste zijn.

Deel aub dit bericht zodat deze lieverds zo snel mogelijk hun verdiende plekje mogen krijgen én help ons aub aan financiële hulp bij de zware medische kosten én de extra mondjes die gevoed moeten worden. Elke euro is een groot geschenk voor deze gedupeerde dieren. Help jij hen mee om hun zorgeloze leventje eindelijk te kunnen starten?!

De opbrengst van de kaasavond én de stadsrondleiding zal naast de zware medische ingrepen van de voorbije weken voor ondermeer Louise, Turner, Kutchi, Harry en helaas nog enkele nieuwe zware nierpatiëntjes ook voor deze sukkels worden benut. We hopen dus op een grote opkomst!

=======================================

update 04/03: vandaag werden alvast 11 dieren gesteriliseerd. De andere krijgen nog medicatie en kunnen nu nog niet geopereerd worden.

Het was een zware dag voor de dierenarts met maar liefst acht zwangere kattinnen die gemiddeld 5 kittens zouden op de wereld zetten. Je mag er niet aan denken dat al deze dieren nog eens geboren zouden worden en zeker niet in die miserabele omstandigheden.

Morgen zullen we de dieren die reeds geadopteerd kunnen worden vermelden bij de dieren "ter adoptie". Hopelijk krijgen ze gauw een liefdevolle thuis en kunnen we de volgende vijftien ontvangen.

===================================

We kregen op tijd van twee dagen maar liefst zestien dieren binnen van één adres. Een triest voorbeeld van dierenverzamelaars met mogelijk wel een hart voor dieren maar zonder de juiste aanpak ervan. Geen van de dieren is gesteriliseerd of gecastreerd en ze kregen geen enkele medische opvolging. De mensen zijn hoog bejaard en het is werkelijk uit de hand gelopen. Hoe groot de groep exact is, weten we nog steeds niet maar er zouden nog zeker een vijftiental dieren moeten volgen. Wetende dat we net vanmorgen op de hoogte werden gebracht van een groep van tien dieren die we elders moeten weghalen, is het weer alle hens aan dek.

De zestien dieren die reeds toekwamen worden vrijdag allemaal grondig gecontroleerd en gechipt door de dierenarts en indien hun gezondheid het toestaat gesteriliseerd/gecastreerd. Helaas zitten er weer echte sukkeltjes tussen. Eén kattinnetje heeft een kortere poot; zij heeft volgens de eigenaar in een klem gezeten en dat is vanzelf goedgekomen... Twee poesjes konden amper ademen doordat hun neusjes vol dikke slijmen zaten. Eentje heeft een korte staart, een ander waggelt op de achterhand en één klein ros langharig katertje was op sterven na dood. Hij kreeg dadelijk vocht, krachtvoer en medicatie en stelt het twee dagen later al veel beter. De sukkels braken de wormen uit; nog nooit eerder kregen zij enig ontwormingsmiddel terwijl ze wel muizen in de stal verorberden. De ganse groep kreeg 3 blikjes voeding per dag dus dik kan je de beestjes niet noemen.

Gelukkig zijn ze allemaal heel lief en aanhankelijk; al zijn ze uiteraard wel wat van slag nu. We hopen dat deze diertjes snel goede thuizen mogen vinden zodat we de anderen ook kunnen verder helpen. We hebben alvast wat foto's genomen van diegenen waarvan het al mogelijk is.

Onnodig te zeggen dat dergelijke acties veel geld opeisen voor medische zorgen maar uiteraard hebben we ook een pak meer voeding nodig. Net na de zware ingrepen die we nog niet helemaal verwerkt hadden, is dit weer eens een streep door de rekening.

Wil je helpen? verspreid dan aub dit bericht in de hoop dat enerzijds de dieren snel aan liefdevolle thuizen geraken en anderzijds dat we mogelijk meer voedsel ingezameld krijgen. Uiteraard zijn giften voor de medische behandelingen en voeding ook zeer welkom. Promoot ook aub de kaasavond mee die eraan komt want de opbrengst zal welkom zijn!

 

12/02/2016: Harry's oogje moet eruit

Update 13/02/2016: Vanmorgen werd Harry om 8 uur geopereerd en werd zijn linker oogje verwijderd. De ingreep is probleemloos verlopen. De oortjes werden ook meteen goed onderzocht en daaruit blijkt dat er heel wat littekenweefsel in de gehoorgangen zit. Wat deze lieverd allemaal heeft meegemaakt, is een grote vraag maar het is niet min. Hoe ernstig het ook allemaal mag klinken, Harry is een toffe en gelukkige poes nu en we blijven hopen dat hij nog een thuis mag vinden.

===================================

Harry, de lieve blinde jongen die we een week geleden toekregen, zal dan toch één oogje moeten afgeven. We merkten vanaf het begin aan het linkeroogje vrij veel uitscheiding van traanvocht en slijm. Pas gisteren werd duidelijk dat er een lichte perforering in de oogbol zit waardoor al die smeurie naar buiten komt. We konden gelukkig gisterenavond nog terecht bij de oogspecialiste in Hemiksem die besloot dat het oogje best kon verwijderd worden om erger te voorkomen.

Zaterdagmorgen omstreeks 8 uur wordt hij binnen gebracht bij praktijk Kleidal voor operatie waarna we hem omstreeks 12 uur terug mogen ophalen. De operatie zal verder voor Harry alleen maar verluchtend zijn want dit kan hem niet goed gedaan hebben. Helaas hebben we inmiddels ook vast moeten stellen dat zijn beide oortjes erg ontstoken zijn wat dus nu ook in behandeling is.

Toch moet deze lieverd gauw een thuis vinden want hoe dan ook verdient hij dat ten volle!

14/09/2015: Proficiat, dumper!

Er was eens één of andere "tist" die op het idee kwam om zijn katten te dumpen omdat hij te gierig was om de dieren te laten steriliseren. Zo onverantwoord als wat, maar ongetwijfeld denkend dat het de grootste dierenvriend is, verdeelde deze maar liefst vijf poezen over drie transportmanden. Vervolgens ging de autorit heel vroeg op zondagochtend 13 september naar Geel. Het dierenthuisje; daar moesten ze zijn want daar huizen van die zotten die er wel voor zullen zorgen...

Omstreeks 7 uur gaan die zotten buiten eten plaatsen en zien ze de bakken voor hun poort staan. Alle dieren moeten wachten op hun eten want dit is een noodgeval. Wat gedaan want alle units zijn volzet en deze dieren zijn sowieso niet gesteriliseerd of gecastreerd. De kans dat ze dan ook nog eens onder de vlooien enz. zitten, maakt dat voorzichtigheid is geboden. Snel worden enkele poezen die geduldig wachten op hun eten uit hun unit gezet. Ze moeten snel bij twee andere soortgenoten gaan hokken omwille van de onverwachte gasten. De dieren begrijpen er niets van en de spanning stijgt bij iedereen die zich rondom die units beweegt.

De unit is vrij en de bakjes waarin de gedupeerde diertjes zitten, worden erin geplaatst en geopend. Als zot springen ze eruit: tegen de ramen op, stijl tegen de muren lopen ze omhoog, ze mauwen, krijsen, briesen...

De zotte dierenverzorgers maken zich uit de weg en brengen even later iedereen in de units eten. Het vijftal heeft zich verstopt en kijkt ze met grote, bange ogen aan. Elk oogcontact wordt vermeden om ze niet nog banger te maken in de hoop dat ze wat rust kunnen vinden.

's Avonds echter staat daar nog steeds alle eten onaangeroerd. De volgende dag hetzelfde verhaal. De kattenbak was door twee dieren gebruikt; meer ook niet.  Het vuil eruit halen, ging weer gepaard met een hoop over en weer gespring tegen ramen en muren. De dieren zijn uitzinnig niettegenstaande het menselijk contact zo minimaal mogelijk gehouden wordt.

Maandagochtend zijn de dieren nog steeds verstijfd van angst en weigeren alle eten. De dieren zijn zo panisch dat ze niet herplaatst zullen kunnen worden. Er wordt besloten om ze tijd te geven tot het einde van de week en hen dan te laten opereren waarna een oplossing moet gevonden worden. Waar moeten ze heen?!

Maandagmiddag blijkt bij controle dat één van de dieren ernstig bloedt maar wie!? Het is zo erg dat het niet kan wachten dus er zit maar één ding op: ze trachten te pakken om te controleren. Paniek alom: de dieren botsen overal tegen en breken werkelijk de boel af.

Eén dier blijkt ernstig te bloeden en wordt direct onder luid gekrijs in een mand gezet en onmiddellijk naar de dierenarts gevoerd. Even later constateert deze dat het arme kattinnetje hoogdrachtig was en zichzelf geaborteerd had. Vandaar dus het bloed... Zij blijft de nacht bij de dierenarts om te bekomen waar ze weer eens in grote angst zit.

De andere vier worden morgen naar de dierenarts gevoerd na weer een trieste vangpartij zodat ze kunnen geopereerd worden want wie weet wat kan er nog meer verwacht worden...?

En wat moet er dan gebeuren met die sukkels? Dat is het probleem van die zotten, nietwaar?! En toch gloriëren die zotten nog want zij kunnen tenminste nog in de spiegel kijken... Die zotten weten waarom ze gekozen hebben om iets voor dieren te gaan doen en niet voor mensen zoals jij, dumper!

ps: proficiat dat je nog probeerde om ze zacht en droog af te leveren dankzij de dikke dekens en plastic zakken omheen de bakken. Dat zal zeker je gemoed moeten sussen...