Bijzondere verhalen

27/08/2015: lafaards alom...

Update 27/8/'15:

vanmorgen hebben we de vier gedumpte sukkeltjes, mama en 3 kittens die eerder aan de poort gedumpt werden, opnieuw moeten vangen om ze naar de dierenarts te brengen voor sterilisatie. Het was geen gezellige klus: de dieren waren enorm gestresseerd.

Het positievere nieuws is dat we een aanbod kregen van een pleeggezin dat bereid was om de drie kittens toch nog een kans te geven op socialisatie. Zij hebben ervaring met het sociaal maken van wat oudere diertjes en hebben er ook de tijd voor. Lukt het niet zullen ze alsnog als zwervers ergens terecht moeten kunnen, maar als het wel lukt dat krijgen ze ongetwijfeld allemaal een liefdevolle thuis.  Afwachten dus!

De mama die we "Porta" noemen,  werd de zoveelste bange zwerver in de groep. Jawel, gewetensloos gedumpt door één of andere niksnut en wij liggen weeral eens wakker van de gevolgen.

======================================

Dat er geregeld dieren gedumpt worden aan de poort is geen verrassing, maar als ze tussen 12 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends een transportmand aan de poort afzetten met daarin een mamapoes en drie kittens doordrongen van hun eigen uitwerpselen slaan alle stoppen door.

Alle units overvolzet en dan zo'n "geschenk"...  Mits heel wat miserie is het dan toch gelukt om snel één unit vrij te maken en de sukkels uit die helse mand te verlossen. De beestjes waren helemaal uitzinnig en sprongen tegen muren en ramen op.

We hoopten dat ze gewoon wat gestresseerd waren en zouden temperen maar niets is minder waar. Na enkele dagen zijn ze nog steeds erg angstig. De kittens zijn inmiddels zo'n 12 weken en dus te oud om te socialiseren voor herplaatsing.

Wat nu gedaan, laffe dumpers die dit op hun geweten hebben?! Het dierenthuisje lost het zeker wel weer op???!!! Dankzij zo'n "tisten" zonder enig grijntje verantwoordelijkheidszin zitten alle asielen propvol en komen we amper nog toe aan enkele uurtjes slaap.

Wie enigzins plek heeft om deze sukkels in tuin, tuinhuis, stalling, ... te huisvesten is zeer welkom om ze te redden! aarzel niet om ons te bellen om te mailen. Ze hebben alleen een rustig plekje nodig, eten, drinken én mekaar!

25/08/2015: Liesje mocht blijven

Liesje, het poesje waar we eerder een dringende oproep voor plaatsten, werd geadopteerd door het pleeggezin. Gezien haar moeilijke karakter ten aanzien van soortgenoten en de enorme drukte in de opvang konden we haar helaas geen aparte ruimte geven waardoor we genoodzaakt waren om zo snel mogelijk een tijdelijk oplossing te zoeken bij een pleeggezin.

Daarop kregen we reactie van mensen die net op zoek waren naar een geschikte spinnende huisgenoot en ja hoor, Liesje paste helemaal in dat plaatje. Ze mocht blijven en werd aldus geadopteerd.

12/08/2015: Roosje en Caramel zijn gelukzakjes!

Deze twee kittentjes werden moederloos gevonden. Vermoedelijk gedumpt... Ze kunnen nog absoluut niet zelfstandig eten en krijgen nog flesvoeding. Gelukkig vonden we nog een pleeggezin dat zich over deze twee dutskes wil ontfermen. Vandaag (12/8) werden ze hier opgehaald.

De eerste berichten:

Na een rustige tocht in de wagen zijn we thuisgekomen en hebben we Roosje het gevlekte poesje en Caramel het creme kleurige poesje in hun nestje in onze living gelegd. Ze sliepen mooi verder. Rond 14 uur werden ze wakker en hebben we hun eerste zorgen toegediend en alles netjes genoteerd. Het ging al iets beter als daarstraks bij de eerste keer.

Nu zijn ze weer rustig aan het slapen en heb ik even tijd om jullie op de hoogte te houden.

Ik stuur ook enkele foto's mee. We gaan proberen een dagboek bij te houden met foto's dat is leuk om de veranderingen te volgen.

Groetjes,

Nancy, pleegmama


22/07/2015: negen kittens ontsnappen uit doos

Wie haalt het in zijn hoofd om aan de deur van een dierenarts zomaar even negen kittens in een doos af te zetten!? Dat is wat gisteren blijkbaar gebeurd is bij onze dierenartse. Zij was echter met vakantie tot vanmorgen en vond dan bij aankomst een open doos aan haar deur en zag enkele kittens over en weer schieten op de oprit. Wetende dat ze aan een erg drukke baan woont, was haar paniek gegrond.

Onze plannen wijzigden snel toen we deze ochtend haar telefoon om hulp aankregen. Direct de wagen in en mee gaan vangen wat er te vangen viel was de boodschap. Acht angstige kittens werden gepakt en nu was duidelijk dat het er negen waren. Eén was echter ondertussen onvindbaar. Er werd een vangbak opgezet in de hoop dat we op die manier de laatste ook konden te pakken krijgen.

De sukkels zaten boordevol vlooien én hebben allemaal ontstoken oogjes. Eens hier toegekomen, stopten ze niet met drinken en eten. Ondertussen vernamen we van een buurman van de dierenartse dat de doos er de dag voordien reeds stond...  Eens de kittens gegeten hadden, vielen ze op mekaar in slaap. Het gaat duidelijk om minstens twee nestjes want er zit leeftijdsverschil op. Twee diertjes zijn er echt slechter aan toe en zijn heel slap. Hopelijk is het een kwestie van recupereren na minstens een dag en nacht zonder eten en drinken opgesloten te zitten...

Ondertussen was ons opgevallen dat één van de adoptiepoezen hier, met name Dastan een ernstige blaasontsteking of verstopping had wat ons direct weer de auto injoeg richting dierenarts. Eens daar toegekomen, merkten we het laatste kitten op, konden we het vatten en reed ermee richting lotgenoten.

Dastan had een erg volle blaas en moest gesondeerd worden. Helaas is de urineleider zodanig dicht geslipt dat een penisamputatie onvermijdbaar is. Dit zal morgen gebeuren door een specialist in de buurt van Meerhout. Daarover morgen meer nieuws.

Ondertussen krijgen de kittens twee maal daags oogzalf en medicatie toegediend en ze zijn natuurlijk ook stevig ontvlooid. De parasieten krioelen werkelijk over gans hun lijfjes. Morgen zouden ze allemaal dood moeten liggen en kunnen we de jonge beestjes eens goed uitkammen.

In de namiddag kregen we dan nog twee kittens toe waarvan één met toxoplasmose; ook zij is in behandeling. Oh ja, zou het nog vergeten: Konijntje Zorro werd vandaag naar de tandarts gevoerd voor een tandoperatie. Hij stelt het inmiddels heel goed maar mogelijk is ook deze operatie nog niet volledig afdoend geweest. Zorro blijft een zorgenkonijntje.

Vandaag was het trouwens de start van de opbouw van de tenten enz. voor de openthuisdagen. De planning om extra vroeg te starten zodat we zo snel mogelijk die werken konden aanvangen, werden aldus in de kiem gesmoord. Achterstand op dat gebied, maar anderzijds wel elf jonge leventjes gered + dat van Darsan én een konijn zonder tandpijn...

Hulp om deze diertjes te verzorgen of de andere viervoeters te verwennen met wat aandacht of om te helpen bij de opbouw of....  Het is allemaal welkom! Help ons aub om het een klein beetje menselijk te houden? Wij doen al wat we kunnen om het voor zoveel mogelijk diertjes dierwaardig te houden. Wie helpt ons hierbij met daden aub!?


10/06/2015: Het lijkt niet meer te stoppen...

De laatste weken waren erg hectisch met de opvang maar als we dachten dat het niet veel erger kon worden, hadden we het dik onderschat.

Gisteren kregen we op één dag maar liefst 10 aanvragen voor opvang voor respectievelijk 6 seniorpoezen, 8 kittens en 4 poezen van jongere leeftijd.  Vandaag waren het 12 oproepen met net iets meer gedupeerden. Het grote probleem is dat de meeste asielen momenteel geen volwassen poezen, laat staan senioren of dieren met medische problemen, willen opvangen omdat ze plaats willen houden voor kittens. Het dierenthuisje staat dan als nummer één op het lijstje om door te sturen. Vele asielen bellen of mailen nu ook zelf met de vraag om dieren van hen over te nemen met zware problemen omdat ze daar nu geen plaats of tijd voor hebben... De wachtlijst groeit enorm aan en het is moreel dan ook erg zwaar om dragen want al die dieren binnen de meestal korte tijdspanne die ons opgedrongen wordt, effectief opvangen is onmogelijk. Zeker net nu in een periode waarin weinig adopties plaast vinden wegens examens, reisplannen, ...

Vandaag kwamen er twee sukkels toe die recht van straat kwamen als gevonden: één kater die met half gebroken en gestripte staart opgemerkt werd. Zijn staart werd vandaag geamputeerd en is nu aan het bekomen van zijn verhaal. Anderzijds was er een kattinnetje afgezet in een vangkooi bij de groendienst van Geel met de melding dat de kat niet van hen was en ze haar dus gewoon achterlieten. Het beestje werd direct naar de dierenarts gebracht en bleek zwanger.

Maar de dag begon al omstreeks 8.30u met een dringende oproep van iemand die een poesje in de tuin had aangetroffen dat constant braakte. Het diertje bleek er al een tijd rond te zwerven en was verder niet gekend. Ze werd rechtstreeks naar onze dierenarts gebracht waar ze inderdaad constant bleef overgeven. Zij wordt nu behandeld en hopelijk kan we haar morgen ophalen.

Het erg zieke kitten van amper 3 weken dat enkele dagen eerder op de parking van een school werd aangetroffen en dat we ook ineens naar onze dierenarts moesten brengen voor verzorging is helaas vanmorgen uit zijn lijden moeten verlost worden. Het arme kleintje kon zelfs niet meer slikken.

Bovendien was de poot van Lubo vanmorgen helaas nog dikker geworden en de geur van etter kwam ons tegemoet. In samenspraak met de dierenarts werd besloten om onder verdoving de verwonde poot te openen om te kijken of we zo de infectie nog onder controle zouden kunnen krijgen. Dat gebeurde vanavond omstreeks 20u. Al gauw kregen we het trieste verslag van de dierenarts: het weefsel zag zwart wat op afsterven wijst dus amputatie was nu niet meer te voorkomen. Lubo is nu overgebracht naar een orthopedisch chirurg die de poot vanavond nog deskundig zal amputeren want er was geen tijd meer te verliezen. Geraamde kostenplaatje van deze ingreep is 345€

Niet alleen zijn het zware dagen op moreel vlak. De VZW wordt zwaar beproefd wat betreft dierenartskosten en dat net in een periode waarin geen evenementen gepland zijn.

Daarom durven we hier een oproep te doen om aub te steunen voor al deze medische ingrepen en kosten van medicatie. Elke euro telt om een dierenleven te redden! Je kan helpen door een eenmalige gift of door meter/peter te worden of door donateur te worden. Voor giften vanaf 40€/jaar ontvang je een fiscaal attest.