Verhalen van onze adoptanten

03/02/2017: Pekske

Beste Sonja,

Met Pekske gaat alles uitstekend. Ze heeft zich helemaal aangepast en voelt zich zeker thuis. Ze heeft een plekje in alle zetels veroverd, maar zit het liefst naast mij of mijn vriend om zo veel mogelijk gestreeld te worden.  'S morgens staat ze helemaal zot tot ze een bakje natvoer gekregen heeft en nadien moet ze ook nog uitvoerig gestreeld worden. Mevrouw heeft een willetje en als ze aandacht wil zullen we het zeker horen . Ze kan altijd buiten naar de tuin, maar daar heeft ze nu in de winter weinig interesse voor.

Samengevat, ze heeft hier een lekker-lui-leventje en dat gaat haar goed af. In bijlage kan je wat foto's vinden.

Met de overdracht van haar paspoort is wel iets mis gegaan, want volgens haar paspoort heet ze nu Pekoke in plaats van Pekske. Dat hebben ze daar dus niet zo goed gelezen, maar we houden het toch op Pekske .

Alles samengevat is Pekske voor ons een ideale match en lijkt ze ons zeer gelukkig!

Vriendelijke groeten, 

Melissa & Jo


26/01/2017: Mara

Mara helpt al mee met bij het werk van mijn man, en ze geniet van het uitzicht van de tuin. Bart mijn man heeft heel veel rugpijn en doet samen met Mara een dutje. Mijn oudste dochter heeft er ook al wel fijne momenten mee gehad, maar als de jongens er zijn blijft ze nog een beetje op een afstand.

Wij zijn zeer blij en gelukkig met haar tederheid en vriendschap


26/01/2017: Trudy zendt ons goed nieuws

Hallo iedereen,

Zondag 8 januari ben ik verhuisd naar mijn nieuwe stek met mijn nieuwe personeel.

Ik voelde mij hier direct thuis. De zetel is lekker warm, het eten lekker en ik vind het ook super om door iedereen geaaid te worden. Het bed zag er knus en lekker warm uit toen mijn nieuwe baasjes gingen slapen, ik heb mij er dan maar onmiddellijk bijgelegd.

Hier lopen ook nog 2 soortgenoten rond maar voorlopig zijn zij nog niet echt enthousiast met mijn komst. Er wordt niet gevochten, maar ze blazen wel af en toe en zijn precies ook een beetje bang van mij. Ik probeer gewoon mezelf te zijn en hopelijk vallen zij binnen een tijdje ook voor mijn charmes. Ik probeer dan ook zo lief mogelijk tegen hen te doen.

Maar alles is hier dus dik ok.

Nog een dikke merci aan Peter en Sonja die mij zo goed opgevangen hebben in het Dierenthuisje en mij de kans gaven om nog te kunnen genieten van de rest van mijn leven.

Groetjes,

Trudy


14/01/2017: Nieuws van Kokki

Dag Sonja,

Het gaat super goed! Lotto is een beetje op haar hoede maar ze ligt lekker in haar eigen doosje te slapen dat vind ze heel fijn.

Ik denk dat kokki me heeft herkend aan mijn geur want eens in de slaapkamer waar ook zijn bed en alles stond was hij constant aan het spinnen!

Hij voelde zich in een vinger knip thuis en zat de volgende dag meteen met ons beneden en ligt lekker op de vloer met vloer verwarming. Ben heel gelukkig dat kokki zich helemaal thuis voelt! Ook met lotto gaat het prima!!

Enorm bedankt.

Groetjes Stephanie


08/01/2017: Nieuws van Justine, Bieber, Isis en Harry

Dag Sonja en Peter

Onze vier katjes zijn echte schatjes, Justine, Bieber en Isis zijn ondertussen al een jaartje bij ons, onze Harry moet nog eventjes wachten om zijn eerste verjaardag bij ons te vieren.

Justine en Bieber zijn echt vier pootjes op een buik, ze zijn onafscheidelijk en het is mooi om te zien hoe ze met elkaar spelen en elkaar verzorgen.

Justine is echt de perfecte poes, heel sociaal naar onze andere poesjes en heel sociaal naar ons. Naar onbekenden is ze een beetje gereserveerd.

Ze babbelt de hele dag en brengt elke dag cadeautjes mee: blaadjes, takken, veren en af en toe een muis. Elke knuffel van ons wordt beloond met heel veel likjes, net zoals bij Bieber.

Bieber is uitgegroeid tot een grote deugniet: hij zit achter Isis te jagen, springt bovenop Harry of bijt in zijn staart, plaagt zijn zusje als ze slaapt, hij plundert de vuilbak als hij kan, hij kan amper recht op zijn pootjes staan maar hij klimt wel overal op en in, om er dan terug uit te vallen. En ondertussen houden wij ons hart vast. Het leuke is dat hij zo'n lief karakter heeft, dat iedereen hem zijn deugnieterij vergeeft, zowel de poesjes als wij. Met zijn gezondheid gaat het prima, hij krijgt nu een keer om de zes maanden een spuitje voor zijn immuunproblemen en het werkt echt super goed.

Ons Isis is helemaal open gebloeid, ze staat mooi op gewicht en ze is best heel actief voor een senior. Met haar niertjes gaat alles goed. Het klikt met alle andere poesjes en als het haar niet zint, laat ze het wel merken. Isis is een leuke poes, ze spint heel de dag en heel luid, best grappig. Ze is tevreden met een heleboel knuffels, een warm mandje, lekker eten en af en toe een wandelingetje buiten. Als we eten, zit ze mee op schoot en gedraagt ze zich voorbeeldig, net zoals bij jullie vrijwilligers. We hopen dat ze nog heel lang bij ons mag blijven.

Onze Harry is een mama's kindje, als hij kan zit hij van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op schoot en dan maar dabben en spinnen. Zijn chronische oorontsteking is verleden tijd en met zijn blindheid gaat hij heel goed om. Hij klimt op tafel, op de rand van de vensterbank, op stoelen en alles waar hij maar op kan klimmen zonder er af te vallen.

Hij geniet ook van zijn wandelingen buiten en hij vindt heel goed zijn weg in de tuin. Hij is een heel aanhankelijke kater en hij geniet van zijn leventje. Alleen het probleem met de diarree krijgen we niet opgelost maar we geven niet op en blijven proberen om een oplossing te vinden.

Als kerstgeschenkje heb ik het meterschap van een poesje gevraagd, ik dacht aan Coolio maar misschien is er een kandidaat poes die het meer nodig heeft. Laten jullie even weten wat ik juist moet doen om meter te worden? Kan je ons ook nog even het bedrag van het peterschap voor de geitjes doorgeven?

We wensen jullie allemaal een schitterend 2017 met heel veel poezenknuffels en veel warme mandjes!

Een dikke knuffel van ons allemaal