Verhalen van onze adoptanten

19/12/2016: Kerst zonder Emmi

Geen prettig nieuws vlak voor de Kerst maar toch willen we dit verhaal van de adoptanten van Emmi hier plaatsen. Ze was een "echt" oudje dat bewust door Tine en haar gezin warm werd onthaald. Ze hebben zoveel voor haar gedaan maar helaas moesten ze haar na elf maanden laten gaan. Via deze weg willen we dit liefdevol gezin nogmaals danken voor de thuis die ze Emmi hebben geschonken. Een thuis waar velen niet eens van durven te dromen.

We willen ook ineens iedereen die net voor de feestdagen een geliefd diertje of mens moet afgeven een extra hart onder de riem steken want we weten als geen ander dat afscheid nemen altijd pijn doet maar in deze periode nog eens extra hard. We willen immers allemaal Kerst vieren met wie ons lief is.

Hallo Sonja en Peter,

Dit is het dan... mijn laatste mailtje over Emmi 😢 Ze is een uurtje geleden zachtjes ingeslapen. 

We hebben 11 maanden lang een hele mooie weg afgelegd vol knuffelmomentjes, zachte slaapplaatsjes, lekker eten en wandelingetjes in het zonneke. 

Enkele weekjes terug begon Emmi wel veel te drinken maar met een beetje niermedicatie erbij voelde ze zich verder heel goed. Ze was nog steeds tevreden, at goed, knuffelde graag... 

De laatste dagen merkten we wel dat ze het steeds redelijk warm had maar verder niks waaruit bleek dat ze zich slecht voelde. Tot ze vanavond vanuit de keuken kwam en heel erg mankte. Heel plots. Deze namiddag had ze al wel eens met haar poot geschud alsof er iets tussen haar teentjes zat, maar behalve dat ook weer geen alarmtekens. Ze heeft nog goed gegeten deze namiddag wat er ook op wijst dat het enorm snel verslechterde binnenin haar lijfje. 

Ik zag haar dus eerst manken en het werd zo snel erger en erger. Grommend van de pijn, ze liet haar poot hangen en had de kracht niet meer in haar andere poot om zich recht te houden. Ze viel omver dus ik hield haar de hele tijd tegen. Ze heeft zich dan op mijn schoot getrokken en ze duwde haar hoofd in mijn hand alsof ze vroeg om te helpen. 

Ik belde de dierenarts voor overleg en we besloten de nacht niet af te wachten. Daar aangekomen bleek dat ze heel snel en totaal infecteerde van binnenuit. Haar poot was niet het enige maar wel het eerste uiterlijke teken. Verder klieren gezwollen, nieren heel dik, ademhaling piepend... Zware medicatie was eigenlijk geen optie meer. 

We besloten wat we voor haar moesten doen en dat was de pijn stoppen. Na het onderzoek draaide Emmi zich op een bolletje in de dikke fleecedeken die ik mee had, ze legde haar kopje neer en bleef mij aankijken. Ik heb haar bij mij gepakt en tijdens het knuffelen met rustige aaikes over haar hoofd is ze rustig ingeslapen. Eerst slapen, daarna een extra spuitje om echt te vertrekken. Dus heel mooi en vredig. 

We hebben gedaan wat we konden, ze heeft zich kunnen ontspannen in een liefdevolle thuis. Ze werd heel erg graag gezien en heeft nog een jaar lang de volle aandacht gekregen. En dat was wat we voor haar wilden. Maar het doet pijn, ik zag haar zo graag. 

Ik mis haar nu al. 

Slaapwel lieve Emmi x

Tine


14/12/2016: Nieuws van Snowy & Luna

hallo dierenthuisje ,

kennen jullie ons nog ??????

wij zijn luna en snowy en vorig jaar september zijn we bij jullie vertrokken naar ons eigen huisje , en alles gaat heel goed met ons we zijn ondertussen een heel stuk gegroeid en heeeeeeeeeeel brave poesjes geworden , en zoals je ziet op de foto helpen we zelfs af en toe in het huishouden .

nog veel groetjes aan alle onze poezevriendjes van vroeger en geef ze een dikke knuffel van ons

luna  en snowy

ps :nog een woordje van de personeelsdienst , we hebben een kleine kerst cadeautje besteld bij zooplus voor de andere poesjes dat zal eerstdaags bij jullie toekomen .

en alvast onze beste wensen voor de feestdagen en het nieuwe jaar en dat  jullie je fantastische werk nog lang verder mogen zetten .

groetjes  nancy en johny


12/12/2016: Pros (alias Speru)

Hallo,

Dit wou ik even kwijt over onze Pros (bij jullie heette hij Speru) die nu bijna een jaar bij ons is. Ik ben heel blij met de keuze voor Pros. En dat is aan jullie te danken. Ik weet nog goed dat ik, afgaande op de foto's (die toch altijd een eerste indruk geven) en op de korte beschrijving op de website, voor een andere (mooiere) kat had gekozen. Maar aangezien ik al twee katten heb die niet het gemakkelijkste karakter hebben, besefte ik wel dat het karakter van de nieuwe kat ook belangrijk was. Dus hebben jullie geluisterd naar de beschrijving van mijn katten en heb ik geluisterd naar jullie voorstel. Ik kwam naar Speru kijken. Een klein beetje met een bang hartje want, eerlijk gezegd, ik vond hem er op foto niet zo leuk uitzien. Maar toen hij zowat direct zijn buik liet zien toen ik kwam kijken, was ik verkocht. Speru mocht mee en werd Pros.

En ook al heeft hij vlekjes op zijn ogen, ook al zijn er katten met een "mooiere" kleur of tekening op hun vacht, onze Pros is perfect. Ik heb zelf nog nooit een kat gekend die zo lief is voor mensen of andere katten. Tegelijk is hij speels en soms ook erg knullig waardoor we vaak met hem moeten lachen. Hij is misschien niet de mooiste van mijn 3 katten, maar wel (letterlijk en figuurlijk) de zachtste. En het belangrijkste: hij was de juiste kat om bij mijn 2 andere katten te zetten. Dit was niet gelukt met zomaar elke kat. 

Dus bij deze heel erg dankuwel!


10/11/2016: Romy

Hier wat nieuws over onze poes Romy. Zij is op zes november 10 jaar geworden en nog steeds goed gezond.

Zij is braaf en gelukkig bij ons. Ze loopt vrij in en uit, alleen tijdens de nacht blijft ze binnen .

Verder is ze heel proper, ze doet altijd alles in haar bakje als het nodig is maar meestal gaat ze gewoon buiten.

Ieder jaar krijgt ze haar bezoekje aan de dierenarts voor controle.

Groetjes van ons!


25/10/2016: Suske

Beste Sonja,

Suske stelt het uitstekend en doet geen pipi in huis. Een echt schatje!!! Ze is pas naar de trimming geweest.

Groetjes