Verhalen van onze adoptanten

07/02/2017: Eerste nieuws van Kermit en Kisco

Beste

Het allereerste verloop van jullie 2 schavuiten:

Zondagavond was het even schrikken voor beide katten. Kisco (Wij noemen hem alvast Lowiekje) stoof het keukenaanrecht op en verstopte zich met grote ogen achter de fruitmand en vervolgens achter de veegborstel. Hij probeerde zich zo klein mogelijk te maken of zo dun mogelijk ((?) – Knipoog! ), maar de nieuwe baasjes hadden de deugniet wel gezien. Het was bijzonder slim van hen, te doen alsof hij er niet was. Zo kon hij lekker bekomen van de lange tocht en alle nieuwe indrukken.

Kermit ( Wij heten hem Miel ) bleef de ganse avond onder tafel liggen. Ik vermoed dat hij ‘standbeeldje’ speelde.

Zachtjes en geruststellend praten dus van op afstand en lekker knipperen met mijn ogen: ik heb gelezen dat katten dat als een geruststelling beschouwen?

Maandagochtend was de kattenbak door één of beide heren alvast gebruikt. Het aanrecht lag onder de korreltjes, alsook de keuken waardoor je zag dat er een nachtelijke ontdekkingstocht plaatsgevonden had. Daarna was het even verstoppertje spelen achter de zetel.

Zwarte Lowiek liet zich naar de avond toe alvast strelen. Hij spint nu en geeft kopjes maar durft zijn schuilplaats nog niet te verlaten. Ik heb gezien dat hij inmiddels al natte voeding gegeten heeft…

Miel ligt nu achter de tijdschrifthouder. Ik heb het kommetje eten in zijn buurt gelegd en kon even met mijn vinger natte voeding tot bijna aan zijn neus. Zo kon hij het vlees even opsnuiven… Zo maken we lekker kennis.

Ze zijn nog bang: maar Lowiek zal vlug socialiseren, me dunkt. Miel bekijkt het aaien van zijn makker op afstand. Maar het komt goed. Ik denk et wel…

Met Jef heb ik maanden geduld gehad. Dit lukt ook met Mielke!

Tot wederschrijfs!

Ilse

Ps. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij als baasje! Ik vind het prettig te weten dat ik een kat met handleiding helpen kan! Dit lijkt me een grotere uitdaging dan met verzorgde katten uit een warme thuis.

Ik beloof hem voldoende nestwarmte! Hij zal zijn schade hier wel inhalen!


03/02/2017: Flanel

Hey Sonja en Peter,

Vandaag is Flanel maar liefst 15 jaar geworden!

Echter niet te zien aan hem; hij lijkt nog steeds in de fleur van zijn leven! Hij speelt als een kitten, eet als een beer en slaapt als een kat... Alle dagen is hij op wandel, alle nachten slaapt hij bij zijn vrouwtje. Wij gaan er nog vele jaren bijdoen want hij is nog bijlange niet op zijn einde! Ik ben zijn beste kado ever geweest + hij wordt nog steeds als maar liever...die dominantie ambetante kat is al lang verdwenen....!

Groetjes Sarah


03/02/2017: Fly en Hisko

Nog eens een fotootje van het olijke duo Fly en Hisko!

03/02/2017: Pekske

Beste Sonja,

Met Pekske gaat alles uitstekend. Ze heeft zich helemaal aangepast en voelt zich zeker thuis. Ze heeft een plekje in alle zetels veroverd, maar zit het liefst naast mij of mijn vriend om zo veel mogelijk gestreeld te worden.  'S morgens staat ze helemaal zot tot ze een bakje natvoer gekregen heeft en nadien moet ze ook nog uitvoerig gestreeld worden. Mevrouw heeft een willetje en als ze aandacht wil zullen we het zeker horen . Ze kan altijd buiten naar de tuin, maar daar heeft ze nu in de winter weinig interesse voor.

Samengevat, ze heeft hier een lekker-lui-leventje en dat gaat haar goed af. In bijlage kan je wat foto's vinden.

Met de overdracht van haar paspoort is wel iets mis gegaan, want volgens haar paspoort heet ze nu Pekoke in plaats van Pekske. Dat hebben ze daar dus niet zo goed gelezen, maar we houden het toch op Pekske .

Alles samengevat is Pekske voor ons een ideale match en lijkt ze ons zeer gelukkig!

Vriendelijke groeten, 

Melissa & Jo


26/01/2017: Mara

Mara helpt al mee met bij het werk van mijn man, en ze geniet van het uitzicht van de tuin. Bart mijn man heeft heel veel rugpijn en doet samen met Mara een dutje. Mijn oudste dochter heeft er ook al wel fijne momenten mee gehad, maar als de jongens er zijn blijft ze nog een beetje op een afstand.

Wij zijn zeer blij en gelukkig met haar tederheid en vriendschap