Verhalen van onze adoptanten

13/10/2016: Rakker

Liefste Dierenthuisje,

het is al lang geleden dat ik nog van mij heb laten horen, maar ik heb het dan ook zo druk in mijn nieuwe huis. Ik woon hier nu ongeveer anderhalf jaar en ik heb het echt naar mijn zin. Ik heb hier al een vriendinnetje moeten afgeven, maar er zijn ook 2 nieuwe vriendjes bijgekomen. En ik kom heel goed met hen overeen. Soms ben ik wel te bruut in mijn spel, maar dat is omdat ik het zo graag doe!

Mijn mensen zorgen trouwens heel goed voor mij. En als ze eens op vakantie zijn, dan word ik nog meer verwend door mijn trouwe oppassers. Ik hou ontzettend veel van aandacht en groet ook iedereen die in ons huisje binnen komt. Ik zet dan mijn beste pootje voor en dan krijg ik meestal nog wat extra knuffels.

Nu heb ik mijn naam ook niet gestolen... Ik durf ook wel kattenkwaad uit te halen. Gelukkig kan ik ook héél lief zijn, waardoor mijn mensen dit snel vergeten zijn :-) 

Ik hoop dat al mijn vriendjes van toen ook een fijne thuis hebben gevonden en rotverwend worden!

Heel veel pootjes,

Rakker

04/10/2016: Otto en Kira

Dag Dierenthuisje, 

Ondertussen is het al 1 jaar geleden dat Otto en Kira in ons gezinnetje kwamen. 2 bange katjes de eerste dagen, maar Otto werd het al snel gewoon hier. Met Kira hebben we toch enkele maanden geduld moeten hebben, maar nu voelt ze zich thuis.

Otto is een echte 'Garfield' :-) Lekker eten, luieren in het zonnetje en slapen zijn zijn favoriete bezigheden. Elke avond komt hij af voor zijn aaitjes, wat kan hij hiervan genieten! Zo'n gespin heb ik nog van geen enkele kat gehoord  :-) Hij wordt graag op zijn buikje geaaid, een echt schat is het! Elke zondagochtend geniet hij van zijn kam-beurt :-)

Kira is een speels katje, alles dat kan dienen als speelgoed moet eraan :-) Autosleutels, behangpapier, kousen, ... én Otto. Het is zo fijn om die 2 samen te zien 'vechten' of spelen, ze kunnen ook echt niet zonder elkaar! Het duurde lange tijd voordat Kira geaaid wilde worden. Nu kan ze zelfs opgepakt worden en komt ze bij ons liggen. Ze moét ook elke dag haar lekjes kunnen geven, zo grappig, ik zou niet weten waarom ze dat doet :-)

We zouden onze 2 kapoenen niet meer kunnen missen. Bedankt voor deze schatten. En fantastisch dat jullie zo'n goed werk leveren!

Hierbij zijn nog wat foto's, ik hoop dat jullie er met plezier naar kijken :-)

Vele groetjes en knuffels van Otto en Kira xxx

28/09/2016: Emmi

Hey Sonja en Peter, 

Het is weer tijd voor een goed-nieuws-berichtje :-) Emmi is nu 8 maanden bij ons. De voorbije maanden stuurde ik vooral foto's van Emmi die sliep, omdat ze dat hoofdzakelijk deed. Ze zocht altijd ergens een knus plaatsje en sliep dan echt uuuuren lang. En zoals ik 2 maanden geleden al zei, begon ik mij zorgen te maken omdat ze zelfs niet meer wakker werd om te eten. Ze heeft er toch echt haar eenzame miserie moeten afslapen. 

Na een stevige vitaminenkuur zag ik vrij snel beterschap, en het leuke nieuws is: ze is er zo goed als helemaal bovenop. Ze is helder, veel wakker, staat wat steviger op haar pootjes en wonder boven wonder komt ze zelfs wat bij de laatste weken. 

Dus ja, alles gaat prima en elke dag zelfs nog steeds wat beter qua gezondheid. 

Kijk maar naar de fotootjes. Dan zie je dat ze niet meer zo erg mager is. :-) en volledig aanvaard door de anderen, wat ook niet onbelangrijk is natuurlijk. 

Veel groetjes, 

Tine 


26/09/2016: Molly

Hoi lief Dierenthuisje,

hierbij een foto van Molly op het knuffelkussen dat we op de peter- en meterdag gekocht hebben... Ze is zo'n bijzonder poezeltje, we staan elke dag versteld van haar!

27/08/2016: Kozo (één van de 45 ex-sukkeltjes)

Hallo,

Via deze weg wil ik jullie graag laten weten dat Kozo het hier super doet. Hij was een van de vele K'tjes die jullie hebben opgevangen. 

Hij is helemaal opengebloeit. Vroeger bleef hij angstig op een plaats liggen en had hij enorm veel schrik van onze honden, maar dat is nu niet meer het geval. Hij komt nu zelfs fletsen bij de honden en dan kunnen wij daar van meeprofiteren om hem te aaien. Hem oppakken is uit den boze, maar van een kriebel achter zijn oor kan hij enorm genieten.

 Hij komt als we hem roepen en nadat hij eerst aan onze hand heeft gesnuffeld, kunnen we hem aaien.  Hij kan nu ook buiten en dat vind hij echt geweldig. De eerste keer was hij naar buiten ontsnapt. Grote paniek hier! We hebben toen het garageraam opengelaten en er een kommetje eten neergezet  en de volgende dag zat hij gelukkig in de garage. Grote opluchting. Nu kent hij de deur en gaat hij via daar naar buiten en binnen. Het is een goede rattenvanger :)  .

Met Kozo gaat het dus goed, hij voelt zich hier helemaal thuis.

In bijlage nog enkele foto's van hem.

Met vriendelijke groeten

Liesje