Verhalen van onze adoptanten

23/03/2016: Coco (Kina)

Dag Sonja & Peter,

Hier een eerste verslag van ons Coco. Intussen is ze een kleine week bij ons!

Toen we vorige donderdag met haar thuis kwamen hebben we de transportmand dichtbij een ‘schuilhoekje’ en de kattenbak neergezet. Ze schoot meteen in de hoek. We hebben wat eten en drinken bij haar gezet en ze at al direct. Daarna heeft ze een aantal uren in die hoek verbleven. ’s Avonds toen we allemaal in de zetel zaten en ons Chanel sliep, is ze uit de hoek gekomen en heeft ze de ganse living verkend, overal op en onder, mooi om te zien. Die eerste nacht hebben ze in vrede doorgebracht, ik heb niets gehoord. Chanel was wel heel boos, ze was tot dan ook de enige poes in huis. De tweede dag zat Coco nog veel in haar hoekje maar als we op onze knieën zaten en leunden over de zetel heen dan konden we haar al aaien. Sinds dag drie is ze heel aanwezig in huis, zalig gewoon. Wanneer we op de grond gaan zitten komt ze spontaan af om te spelen. En ze loopt vaak al heel de tijd achter me aan, ze loopt dan tegen mijn benen of vlak voor mijn voeten, ik moet dan opletten dat ik haar niet raak. Veel schrik is er niet meer te merken, alleen soms van hardere geluiden of als iemand plots rechtstaat of een beweging maakt. Ze is ontzettend lief, vraagt dikwijls aandacht en laat zich gewillig knuffelen. Echt zoals we het graag hebben. We zijn nu aan het wachten op het moment dat ze ’s avonds bij ons in de zetel komt liggen. 

Op dit ogenblik liggen ze allebei zalig te slapen, Chanel in de bureaustoel en Coco op de krabpaal vlakbij Chanel. Het is een prachtig duo. We zijn zeer gelukkig dat we de stap gezet hebben om Coco te adopteren !!!

Aan mensen die nog twijfelen willen we zeggen: heb geen angst om een poes uit de ‘grote groep K’kes’ te nemen. Het zijn zeer mooie poezen, de meeste zijn heel lieve poezen en ze verdienen het meer dan ooit om een goede thuis te krijgen ! Dus doen !!! (natuurlijk verdienen de andere poezen ook een aangenaam mandje !!)

We houden jullie op de hoogte.

Heel veel groetjes,

  Christine & co.


10/03/2016: Wimpi

Dag Sonja en Peter,

Even wat nieuws van Wimpi. De hele rit naar huis heeft hij geslapen! Hij is de eerste kat die we hebben die niet weent in de auto.

Toen ik echter de motor stil legde, opende hij de ogen, en kwam er een heel nieuwsgierige blik. Hij doorzocht het hele huis, en heeft zijn lievelingsplekje al gevonden! Op Jolan’s bed!

Het is een echte schat, en een grote speelvogel. Hier nog wat fotootjes

Tot binnenkort!

Delphine Van Noten

10/03/2016: Spoky

Dag Sonja en Peter,

Ik wil jullie even bedanken voor de fantastische zorgen. Dankzij jullie hulp woon ik al een maand bij mijn nieuwe familie.

Het gaat dan ook heel goed: ik krijg soms wat extra vette vis zodat ik flink kan bijkomen, ondertussen al 400 gram!

De tijd van honger en pijn is voorgoed voorbij voor mij...

Mijn grootste droom is uitgekomen! Elke avond slaap ik tussen mijn soigneurs, ingewikkeld in mijn eigen dekentje. 

Dan kom ik helemaal tot rust en kan niemand nog slapen van mijn gesnurk. Als ik er maar blij van word, toch?!

Soms loop ik mijn nieuwsgierige neus achterna tot in de tuin, maar wanneer ik de koude wind op mijn vacht voel ren ik meteen weer naar binnen.

Misschien heb ik in de zomer wel zin om in het zonnetje te luieren, nu geniet ik vanop de zetel van de eerste zonnestralen.

Het is echt genieten van mijn oude dag.

Groetjes,

Spoky


09/03/2016: Kid

Dag lieve Sonja en Peter

Momenteel lukt het nog niet zo goed om een fatsoenlijke foto van Kid te kunnen maken aangezien hij, vanaf als hij een fototoestel ziet, je handen plots erg interessant vindt en dus weer streeltjes wil! Alleen tijdens het eten kunnen we hem verschalken😸Slapen blijft hij onder ons bed doen, want daar zit hij wsl op zijn gemak , uit het zicht van Mimi en Lubo.

Voor de rest loopt het hier heel goed. Morgen zijn laatste pilletje. Vanmorgen is hij zelfs samen met Mimi en Lubo beneden komen eten ipv in onze slaapkamer. Heel moedig!

We houden jullie beslist op de hoogte.

Liefs en tot zaterdag

Véronique en Lidy

09/03/2016: Karol & Kozi

Hey,

Sinds afgelopen zaterdag hebben wij deze twee wondermooie schatten in huis gehaald.  Ze waren er best erg aan toe, maar kregen gelukkig reeds de nodige zorgen toegediend door het dierenthuisje.

De eerste dagen waren beide poezen best nog wel angstig en schichtig, maar ondertussen zijn ze best al speels en komen ze ons om aandacht en aaikes vragen.  Het gaat dus de goede kant op en wij zijn er zeker van dat deze twee lieverds het snel helemaal naar hun zin gaan hebben!

Wij zijn alvast superblij met hen in huis!

Groeten,