Verhalen van onze adoptanten

12/06/2017: Rico geniet!

Hallo,

Rico of Rikske (zoals we ze veel noemen) geniet van het ochtendzonnetje.

Ondertussen al enkele jaartjes bij ons.

Bedankt voor het harde werken en verzorgen van al die sukkeltjes :-)

Groetjes uit Sint-Lenaarts,

Martina & Dirk


01/06/2017: Mooi pleidooi: adopteer een senior

Beste Sonja,

Op hemelvaartdag 2014 trokken we naar het Dierenthuisje voor een nieuwe poes. We hadden een keuze gemaakt op het internet en grompeltje een oud dametje van rond de 11 jaar had onze aandacht getrokken.  Toen we in het Dierenthuisje aankwamen kwam er een poes fier op ons afgestapt ‘Julie’.  Ze was niet ter adoptie, ze was reeds drie jaar een vaste bewoner. Ze was een zeer gestresseerde poes die, als ze nerveus werd, achter haar staart aanging.  Als mensen voor haar kwamen was ze steeds schuchter geweest en niemand had haar ooit geadopteerd.  Julie kwam dadelijk als we binnenkwamen op me af en begon kopjes te geven, ze hield niet af.  Dan begon de verleidingsact opnieuw bij mijn man.  Uiteindelijk zijn we die dag met twee poezen naar huis gegaan.  Ook Julie was reeds een senior kat van rond de 10jaar.  Mijn vrienden vinden dat ze hier in de hemel terechtgekomen zijn.  Wij zijn gewoon van het principe als je dieren hebt moet je er ook heel goed voor zorgen.  Na verloop van tijd liep ze niet meer achter haar staart en werd het een heel lieve aanhankelijke poes. Het enige nadeel aan haar was dat ze naast de bak plaste en ons dan kwam waarschuwen dat ze dit gedaan had. Al heeft ons dit heel veel kuiswerk gegeven, we zijn er nooit boos om geweest. Waarschijnlijk had ze ooit een trauma opgelopen en was dit haar reactie.

Als je oudere dieren neemt weet je dat het afscheid er vlugger zal aankomen dan wanneer je een jong diertje neemt, maar dat is een bewust keuze van ons.  We willen dieren die het niet altijd gemakkelijk hebben gehad of waarvan het baasje gestorven was, hun laatste levensjaren nog iets geven.  Alle dieren (en dat zijn er intussen heel wat, honden, parkietje, konijn,...) hebben ons in ruil heel veel liefde gegeven zodat we er nog nooit spijt hebben van gehad.

Nu drie jaar later heeft ons Julieke hemelvaartdag niet gehaald.  Begin maart werd vastgesteld dat haar hart en longen aan het opgeven zijn.  Ze is 2 zware infecties te boven gekomen maar de strijd is gestreden.  Daar ze geen pijn had en lekkere hapjes bleef eten hebben we haar stilletjes laten sterven.  Haar gedrag veranderde. Ze zocht rustplaatsjes op waar ze vroeger nooit ging liggen. Ze had moeite met haar plasjes op de juiste plaats te doen (naast haar kattenbak J ).  Maar ik ben er zeker van dat ze nog gelukkig was tot het laatste moment.

Julieke ik hoop dat je nu verenigd bent in ‘de dierenhemel’ met al onze dieren die we ooit in ons leven hebben gehad.  Het zal er een leuke beestenboel zijn daarginds ergens tussen de sterren.

Ons Grompeltje en wijzelf worden geconfronteerd met de leegte maar we hebben mooie herinneringen.  Ik zou het iedereen aanraden om senioren dieren nog een kans te geven.

Julieke verliet ons op zaterdag 29/4/2017.


29/05/2017: Brenda: nog meer goed nieuws!

Hey, 

Nog even een update van Brenda.

Alles gaat nog steeds uitstekend. Ze voelt zich al echt thuis hier en je merkt en ziet dat ze geen stress heeft en zich heel comfortabel voelt. Ze heeft zich vol liefde op mijn zoon ( 15j ) gestort en ze geniet er met volle teugen van. Met de poes des huizes (Loekie) betert het alle dagen. Loekie blijft een bang poesje voor het onbekende, maar ze zoekt Brenda meer en meer op. Ze ontwijkt ze niet meer en het heeft geen negatieve invloed op haar doen en laten zoals bij Blanche. Dus ik denk dat we een blijvertje hebben gevonden. 

Mijn zoon vind de naam " Sammie " beter bij haar passen. 

Deze foto's wou ik nog even sturen.. Ze heeft geluk dat de zoon een sloddervos is. Zo kan ze nog wat nagenieten als hij naar school is....😻

Wat denken jullie? 

Grtjs, 

Katleen. 🐾


23/05/2017: Kaatje na één jaar

hoi Sonja en Peter,

Wat een zalige, lieve, speels ....KAATJE. Wat een schatje . Wij zijn nog steeds superblij met deze keuze . Hier enkele foto’s .

groetjes


21/05/2017: Fleure

Hoi,

Het is al even geleden dat ik nog foto's stuurde van Fleur. Een aantal in de bijlage. :-)

Haar vacht begint ondertussen al aardig terug te groeien. Ze zit hier dus duidelijk op haar plek. Ze is een enorme speelvogel, ondanks dat deze dame onlangs haar 7de verjaardag heeft gevierd. Haar speeltjes neemt ze mee door heel het huis. Als ze wil dat je het weggooit zodat zij erachter kan rennen, legt ze het speeltje voor je voeten. Ze luistert heel goed naar haar naam. Je roept haar en zij komt van de andere kant van het huis aan rennen. Ik heb soms het idee dat het een hond in kattenvermoming is. ;-)

Ze is ook zo'n lieverd naar de kinderen toe. Ze laat veel van ze toe. Laat zich vertroetelen, knuffelen, overal naartoe dragen. De kleinste kan af en toe wat wild zijn, die krijgt soms nog eens een waarschuwende 'pets' genoeg om haar te laten schrikken (en hopelijk te leren dat katten soms ook graag met rust gelaten worden... Mama's woorden zijn helaas niet altijd genoeg). Ze gebruikt nooit haar nagels.

Met onze hond, border collie, heeft ze inmiddels duidelijke afspraken. De woonkamer is van de hond, de rest van het huis van Fleur (ze worden beide in het andere gebied getolereerd maar zijn toch soms wat op hun hoede). De tuin is Niemandsland. Daar liggen ze naast elkaar in het gras, rennen achter elkaar aan en zijn ze de beste maatjes. Geweldig om naar te kijken.

Fleur is echt een buitenkatje (als ze niet op mijn schoot ligt te slapen tijdens dat ik aan het werk ben). De tuin is goed afgeschermd maar ze toont totaal geen interesse aan wat er aan de andere kant van de muur gebeurd. Avonturen genoeg in haar tuin. Miertjes vangen, achter vliegjes en vlinders aanrennen en soms een vogel besluipen (die veel sneller is dan haar).

Het enige lastige is dat ze een zeer kieskeurige eter is. We hebben heel veel verschillende soorten merken natvoer uitgeprobeerd en uiteindelijk na een reeks iets gevonden waar ze helemaal verzot op is. We moeten ons niet bedenken om bij hetzelfde merk te blijven en van smaak af te wisselen want dat pakt dus niet. Droge brokjes hetzelfde. Helaas heb ik daar nog niets in gevonden wat ze wel echt lekker vindt... Uhmm tja, de brokken van de hond niet meegerekend. Want die vindt ze schijnbaar heerlijk!

Echt een geweldig beestje. Ik ben blij dat ons pad heeft gekruisd!

Lieve groetjes van Marjolein en familie