Verhalen van onze adoptanten

18/05/2017: Nona was direct thuis

Dag Sonja,

Bedankt om ons gisteren zo goed te ontvangen. Echt knap werk dat jullie doen. We voelden ons direct welkom.

We hebben de terugrit zonder files overleefd.

Thuis is Nona onmiddellijk op verkenning gegaan en kwam ze al spinnen en genieten van de strelingen.

Mijn jongste zoon Toon is er ongelooflijk blij mee en vindt het zalig dat ze bij hem komt liggen.

De nacht is rustig verlopen en deze morgen liep ze vrolijk rond.

We zijn ongelooflijk blij met zo een schat van een poes en ze hier momenteel de queen of the house!


11/05/2017: Tina

Dag Sonja!

Sinds deze avond hebben we Tina bij ons thuis zitten. Het is een échte schat.. We begrijpen maar al te goed dat het met pijn in het hart is dat Marc afstand moest doen van haar.

Alles gaat enorm goed. Beter dan we ooit hadden durven dromen. Na een uurtje lag ze al bij ons in de zetel te ronken.

We zijn enorm blij..

Groetjes, Ina


07/05/2017: Kijk eens wat geduld en liefde kan bereiken!

Hier nog wat nieuws over de bangerds "Kermit en Kisco" die deel uitmaakten van de groep van 45 poezen die in erg onderkomen toestand toekwamen in maart 2016. Hun adoptanten kozen heel bewust voor hen en ze mogen trots zijn op wat ze dankzij hun geduld en liefde al hebben bereikt. Kijk maar eens hoe "Kermit,nu Miel genaamd, die erg angstig was van handen geniet en graag het voorbeeld van Kisco, nu  Louwiek" , volgt.Kermit en Kisco.mp4 

De adoptant schreef ons nog: 

Met onze twee katten rosse Miel ( = Kermit) en zwarte Louwiek ( = Kisco) gaat het meer dan goed. Ze zijn ons huis en de ruime Schelde-omgeving al meer dan gewoon. Ze hebben er ronduit een OVERHEERLIJK leventje: ’s nachts binnen slapen en liefst op de zolderkamer van zoonlief Jelle en naar de ochtend toe de trap op en neer sluipen of lekker verstoppertje spelen en de trappen op en neer crossen.

Overdag veel buiten en liefst op hun zonneterras. Bomen klimmen hoort er ook bij en de eerste muis is reeds gevangen: Louwiek leek APETROTS!

Een uiteengescheurde duif lag naast het bed van Tibbe: dit was dan een cadeautje van BEIDE heren… de sloebers en voor mij… opruimen geblazen.

Hun liefde voor elkaar is een primeur voor mij: ze zijn bijna altijd samen. Ze zoenen elkaar bij bijna elke ontmoeting of geven elkaar kopjes. Eén maal omklemde Louwiek onze Miel rond de hals met zijn poten en lag heerlijk te slapen op diens lichaam. Het was aandoenlijk…

Ook aapt Miel Louwiek enorm veel na.

Ze worden erkend in de omgeving als twee bondgenoten en mensen uit de straat zijn vertederd door hun onderlinge kattenvriendschap. Waar de één is, is de andere… Ook roepen ze elkaar indien zoek of ze lopen flank tegen flank… en de publieke liefdesbetuigingen zijn schering en inslag. Wij noemen ze lachend ‘ ons homo-koppel’. ( Ik heb in 25 jaar al diverse kattenparen gehad, maar dit fenomeen is ronduit opmerkelijk!)

Miel wordt megarustig door het gespin van Louwiek en komt al dichterbij. Enkele malen is het gelukt om hem te strelen – maar nog niet veel. Toch vind ik ook dit een overwinning.

Ik zie wel dat hij geniet: zijn houding is ontspannen en hij knippert veel met zijn ogen. Ook luistert hij al goed indien ik hem in de tuin roep.

Louwiek kreeg zijn eerste ‘erotische’ ervaring toen ons Ijslands schapenvel pas aangekocht was. Jeetje, heb me kriek gelachen met al zijn moves tussen al die lange haren.

Miel houdt van slurpen uit de wc-pot en sinds we dit ontdekt hebben moeten de potten TOE: wegens niet hygiënisch en mogelijke ziektes of indien er wc-product in zou zitten. ( Ja, ik zag nog enkel zijn staart boven de bril uitsteken!) Buiten gaat ie ook altijd slurpen uit het ‘fonteintje’.

O ja… over de kattenbak gesproken: kent u de uitdrukking? : een Mieleke doen? Nou… stank verzekerd… (We kunnen er heerlijk om lachen: de stoelgang van Louwiek is bijna geurloos, maar MIEL? Jeetje… dat is deuren openzetten tot in de keuken en tot boven… Gelukkig kunnen ze nu buiten!)

Sowieso, u mag gerust zijn: de katten hebben een echt prinsenleven. Ze genieten voluit en wij ook van hen! Tot nu toe valt het veel beter mee dan gedacht… We volgen het ritme van de dieren en beide partijen voelen zich er meer dan prima bij!


17/04/2017: Angel

Hey Sonja,

Met Angel gaat het heel goed!! Na een lang miauw concert in de wagen heeft ze een ontdekkingsreis gemaakt door ons appartement, een goede verstopplaats gevonden en zich daar een uurtje gehouden! Toen ik haar eten in een potje deed was ze er al zeer snel. Sindsdien heeft ze haar plek op de zetel genomen en heeft gezellig naast mijn man geslapen! Af en toe probeert ze ons dochter haar eten af te pakken, en wil ze zich in mijn yasmijn plant nestelen, maar dan hoort ze snel dat ze dat niet hoort te doen! Het is een spinnend motortje... We zijn blij met Angel en hopelijk Angel ook met ons!! Hierbij alvast een fotootje.

Groetjes Julie, Nour & Mo


01/04/2017: Fleure voelt zich helemaal thuis

Hoi allemaal,

Fleure voelt zich aan goed thuis. Wat is ze een lieve dame. Ontzettend sociaal en ligt het liefst de hele dag in je armen te slapen. Ze komt heel goed over weg met de meisjes. Laat zich pakken, aaien, soms iets te wild met haar omgaan (door de kleinste). Ze vindt alles prima. Ze is ook met momenten erg speels. Regelmatig komt ze zelf haar speeltjes brengen, legt ze op schoot en kijkt naar je zoals een hond dat doet zo van: allé, speel nu met mij! Met de hond komt het soms nog eens tot een confrontatie maar dat is niets meer dan stoerdenerij... Ik heb er alle vertrouwen in dat het binnenkort wel helemaal goed komt.

Groetjes Marjolein en familie