Verslagen

25/12/2018: Verslag Music for Life

Dat Music for Life een gigantisch succes was, ook dit jaar weer, is héél duidelijk. Dat het ook voor Het dierenthuisje hartverwarmend was, werd ons duidelijk toen we merkten hoeveel acties weer werden ingericht voor onze bewonertjes.

Meer info over de resultaten zullen hopelijk eerstdaags bekend zijn en hier verschijnen.

Alvast héél hartelijk dank aan iedereen die meewerkte aan deze warme actie!!! 

Dit eerste resultaat kregen we alvast toe:

De Ijsberen van Beers haalden maar liefst 4.300€ bijeen! Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!!

Warme oproep aan iedereen die een actie opzette voor Het dierenthuisje; laat ons weten wat jouw actie heeft opgebracht en maak je bekend. We nodigen je immers graag uit in Januari voor een kleine receptie om het resultaat van Music for Life te vieren. 

01/11/2018: een Halloweenavond om over te doen!

Gisteren, 31/10 waagden we ons met gans het Spooky team van Het dierenthuisje aan een heuse griezelavond.  De inzet was enorm groot en de acteertalenten evenzeer. Op zondag 28/10 hielden we een generale repetitie en op woensdag werd gans het domein omgetoverd in een griezelspektakel.  Rond 17u werd het ganse gezelschap professioneel geschminkt zodat alles paraat stond om 19u om de eerste gasten te vergezellen op hun tocht.

De rest van het verhaal wordt mogelijk verteld door bezoekers. We mogen terecht trots zijn op deze eerste Halloweenavond en we hopen dat de afwezigen er volgend jaar wel zullen zijn. Ze hebben wat gemist! We hopen heimelijk dat de aanwezigen hun verhaal zullen doen zodat we het aantal bezoekers volgend jaar kunnen verdubbelen.

Een extra dankwoord aan Michel Vandenbosch die tijd vrijmaakte en zich ontpopte tot een waardig acteur... door velen eerst niet herkend!

07/08/2018: Warmste openthuisdagen in 15 jaar

De openthuisdagen van deze zomer zitten erop. Het was de vijftiende editie sinds het ontstaan en de vijfde te Geel maar nooit was het zó warm.  Eén warm weekend rond de 30°C hebben we wel eens doorstaan maar zowel opbouw, afbraak én de evenementdagen in die temperatuur doorstaan, is niet van de poes! Dat in combinatie met een overvolle opvang waar elke minuut benut moet worden om de dieren de nodige verzorging en verkoeling te geven, mag gerust een zware opdracht genoemd worden.

Maar we hebben het doorstaan! Heel wat bezoekers kwamen over de vloer waaronder ook dit jaar weer vele nieuwkomers die voor het eerst kennis maakten met Het dierenthuisje. De reacties waren wederom hartverwarmend. We blijven mensen verbazen met onze liefdevolle aanpak en de vrijheid die de dieren hier genieten. Er werden ook verscheidene contacten gelegd met mogelijke kandidaat-adoptanten. 

Ook de peter-en meterdag was een gezellig treffen. Door de warmte zochten de dieren weliswaar beschutting en was het niet evident om ieders pete-dier te vinden maar dat leek niemand te deren. 

Helaas had de hitte wel weerslag op het aantal bezoekers en dat is voor alle medewerkers een ontgoocheling. Er kruipt immers enorm veel tijd en energie in deze dagen en dan is het gewoon spijtig als het geen maximaal gevolg krijgt. We hadden nog wel extra koelingen voorzien om heerlijk frisse dranken te garanderen én er werden heerlijke coupes met hoeve ijs verkocht ten voordele van de dieren. Dat betekent bovendien ook minder opbrengst voor de dieren wat zeker niet van ondergeschikt belang is in deze dure zomertijd: overbezetting, medische kosten om nog niet te spreken over de hoge waterrekening die sowieso te verwachten is. 

Graag danken we alle bezoekers die de hitte wel trotseerden. Uiteraard ook dank aan alle sponsors en helpende handen. Samen hebben we er twee mooie weekends van gemaakt ten voordele van de bewonertjes!


10/06/2018: Nagenieten van Spaghetti avond

Het was een toffe avond; een gezellige zaal gevuld met dierenvrienden genietend van de overheerlijke veganistische spaghetti die Rudi en Ingrid zelf maakten. Al de saus werd verorberd en zelfs mee naar huis gevraagd door sommige gasten. Gelukkig bleef er nog wat spaghetti over en daar krijgen de aanwezigen een dikke knuffel voor van onze knorrende bewonertjes...

Ook dank namens de spinners voor al de lekkere geschenkjes die we in ontvangst mochten nemen!

https://www.youtube.com/watch?v=Flmty1RQ1LE


26/02/2018: High Tea: Be our guest ...

Op zondag 26/02 ging voor de eerste keer de high tea door ten voordele van Het dierenthuisje in plaats van de gebruikelijke kaasavond. Het thema : "Beaty & The Beast"

De zaal en het buffet werden aangekleed in teken van dit mooie Disney verhaal en het buffet werd geopend door Lumière met het vrolijke liedje "Be our guest". Dankzij filmbeelden was hij er in levende lijve bij en nodigde zo iedereen uit om van al dat lekkers te genieten.

En dat er genoten werd, mag zeker gezegd worden! Eyecatcher was vast en zeker de taart, gemaakt door Liesbeth. Zij is veganistisch bakker en startte onlangs haar eigen bakkerijtje op onder de naam wonderland Cakes

Uiteraard was alles vegetariërs, deels veganistisch én we zorgden ook voor de gasten met glutenallergie. Elke gast  is tenslotte even welkom.

Zoals het hoort bij alle Disney verhalen... kreeg ook dit evenement een happy ending. Iedereen ging voldaan en met een goed gevoel huiswaarts.

Dank aan alle gasten en zeker ook een dikke dankbare knuffel aan alle vrijwilligers die weer eens hun allerbeste voetje voorgezet hebben ten voordele van de dieren.

Voetnoot: momenteel wordt door enkele vrijwilligers gewerkt aan een extra evenement in de Lente. We houden je op de hoogte!