Verslagen

31/07/2017: Vele genietende dierenvrienden op eerste openthuisdag

Zondag 30 juli openden we om 12 uur de poorten voor onze eerste openthuisdag die we aanstaande zondag 6 augustus nog eens overdoen. Heb je het gemist? of zin om nog eens te komen? Kijk dan zeker hier voor meer informatie.

Als je het de aanwezigen vraagt, heb je ongelijk als je niet komt! Vele blijde gezichten, veel dierenliefde; kortom een dagje genieten. De start van de eerste opendeurdag ging weliswaar met veel wind en enkele buien gepaard maar dat mocht de pret niet bederven. Na het eerste uurtje klaarde alles op en kregen we een stralende zon. Weer zo'n dag om met veel plezier naar terug te blikken. 

Dank aan alle bezoekers en uiteraard ook aan alle vrijwilligers die hun handen uit de mouwen staken om van deze dag een succes te maken!

04/06/2017: Reacties op stadswandeling

Op zondag 4 juni namen de gidsen Daniel en Guido een groep dierenvrienden onder de vleugels en lieten hen een stukje Antwerpen zien. Hierbij alvast de eerste reacties van deelnemers:

Beste Sonja,

Het was weer een heel leuke vermoeiende wandeling met toffe gidsen en dit keer met prachtig weer.

Volgend jaar zijn we terug van de partij.

Groetjes,

Sonia

==============================

De stadsrondleiding  , was weer een hele leuke ervaring . Net zoals verleden jaar , gidsten Daniël en Guido ons door stad Antwerpen . Onze trip startte deze keer om 10 h in de inkomhal van het Centraal station . We wandelden door de diamantwijk en hoorden wat wetenswaardigheden over de Zoo en het Astridplein.  Via de Chinese wijk  gingen we richting  het Koningspleintje . We bezochten  de droogscheerderskapel, het begijnhof, het Rockox-gebouw , de oude universiteit . Om 13 h namen we aan de st Pauluskerk afscheid van ons aangename gezelschap .

Daniël en Guido hebben een enorme parate kennis , en ze delen die op een heel plezante  en enthousiaste manier ! De afwezigen hadden heel zeker ongelijk ! 

Marc & Marja, Marc & Kristel

==============================

Beste dierenvrienden,

Vandaag hebben we deelgenomen aan de stadswandeling om 15u.

Was bijzonder fijn en chapeau voor de gidsen, hun kennis en hun enthousiasme maakte het geheel tot een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Dank hiervoor en hoop uiteraard dat het beoogde doel hiervoor bereikt is.

Diervriendelijke groetjes,

Liliane  Julien 

=============

Het was een zeer boeiende en leerrijke rondleiding, waarbij we veel hebben gezien. De gidsen hebben een grote kennis, zodat ze veel verrassende informatie konden geven over tal van onderwerpen. Een absolute aanrader! Groetjes!

Christina

==============

10/01/2017: Kersthuis Maria en Fic sluit af met overhandiging donaties

Maria en Victor ruimden inmiddels zo goed als alle verlichting op van hun Kersthuis. Een desolaat beeld wetende hoe we er in groep enkele avonden genoten hebben van de gezelligheid en gastvrijheid van deze openhartige mensen. Alles wordt netjes opgeborgen tot volgend jaar; althans de verlichting en Kerstbeelden.

Op maandagavond 9 januari werden we verwacht samen met een afgevaardigde van Mensen In Nood om de opbrengst van de vrije giften die in de urne aan de bar verzameld werd in ontvangst te nemen.

Trots ontvingen we 1315€ voor onze bewonertjes! Een totale opbrengst dus van 2630€.

Bij deze danken we in eerste instantie Maria en Vic voor het schitterende initiatief en om hierbij aan Het dierenthuisje te denken! Maar natuurlijk gaat onze dank ook uit naar alle bezoekers die een duit in het potje deden. Aan allen een dikke knuffel van alle bewonertjes!

19/12/2016: Chuladog schenkt 350€

Op donderdag 15 en vrijdag 16  december stond de organisatie Chuladog in de goede-doelenchalet op de Kerstmarkt te Antwerpen. De opbrengst werd verdeeld onder twee dierenorganisaties waarvan Het Dierenthuisje er één was.

We kregen het heuglijke nieuws dat Chuladog 350€ overmaakt aan Het Dierenthuisje als opbrengst van deze Kerstmarkt.

Via deze weg willen we hen nogmaals hartelijk danken voor alle inzet en hun warme bijdrage!

04/12/2016: Knus Kerstfeest ten voordele van de beestjes

Zaterdag 3 december vierden we Kerst ten voordele van de diertjes die bij Het Dierenthuisje verblijven. Naar goede gewoonte deden we dat in een sfeervolle omgeving met een heerlijk vegetarisch Breugelbuffet.

Speciale gast op deze avond was "Pitou". We dachten wel dat hij ervan zou genieten maar dat het zo'n prachtavond voor hem zou worden, hadden we niet durven denken. Vanaf de ochtend hield hij ons allemaal nauwgezet in het oog terwijl we alles in gereedheid brachten. Naarmate de dag vorderde kwam er altijd maar meer volk binnen: de trouwe viervoeter kon zijn geluk niet op. Ondertussen had hij door dat de plek aan de Kerstboom ideaal was want daar kwam iedereen binnen en kon hij direct de aandacht trekken. Lopen wordt erg moeilijk voor Pitou dus moet hij zijn truken gebruiken én dat is vooral zodanig kwispelen dat het kloppend geluid van zijn staart op de grond je aandacht trekt en vervolgens zijn liefste snoet opzetten: succes verzekerd! Vanaf zes uur werd hij écht dol enthousiast toen de zaal stilaan volliep en iedereen hem op zijn idyllisch plekje begroette.

Hij dankte ook iedereen namens alle andere bewonertjes die thuis gebleven waren voor alle cadeautjes die de mensen meebrachten én natuurlijk kon hij het niet laten om het hier en daar ook alvast even te proeven... of was het niet eerder dat menige tweevoeter niet kon weerstaan aan de smekende blik.

De Sint was ons ook niet vergeten en had die dag twee grote manden met lekkers afgezet: een pakje lekkers voor elke dierenvriend met daarop een mooi kaartje dat ook nog eens kans gaf op een mooie prijs uit de aanwezigheidstombola.

Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers kon iedereen genieten van heerlijke erwtensoep, stoofpotje, balletjes in tomatensaus, verse pannenkoeken en nog véél meer. Alles volledig vegetarisch! Het was zodanig lekker dat heel wat mensen navraag deden of het wel degelijk zonder vlees was bereid... Jazeker! We hadden dit keer zelfs vegetarische "tonijnsla" en een heus "kippenstoofpotje" dat niemand van vis of vlees kon onderscheiden. 

Ook hebben heel wat vrijwilligers erg hard gewerkt om prachtige Kerstcadeautjes te maken om te verkopen voor de diertjes. Ze trokken ieders aandacht en werden bewonderd.

Zonder twijfel was het een geslaagde avond in een vredige Kerstsfeer! Dank aan alle aanwezigen en alle vrijwilligers die mee zorgden voor een hartverwarmende avond.

ps: vandaag ligt Pitou languit... hij is moe maar geniet na!