Verslagen

26/02/2018: High Tea: Be our guest ...

Op zondag 26/02 ging voor de eerste keer de high tea door ten voordele van Het dierenthuisje in plaats van de gebruikelijke kaasavond. Het thema : "Beaty & The Beast"

De zaal en het buffet werden aangekleed in teken van dit mooie Disney verhaal en het buffet werd geopend door Lumière met het vrolijke liedje "Be our guest". Dankzij filmbeelden was hij er in levende lijve bij en nodigde zo iedereen uit om van al dat lekkers te genieten.

En dat er genoten werd, mag zeker gezegd worden! Eyecatcher was vast en zeker de taart, gemaakt door Liesbeth. Zij is veganistisch bakker en startte onlangs haar eigen bakkerijtje op onder de naam wonderland Cakes

Uiteraard was alles vegetariërs, deels veganistisch én we zorgden ook voor de gasten met glutenallergie. Elke gast  is tenslotte even welkom.

Zoals het hoort bij alle Disney verhalen... kreeg ook dit evenement een happy ending. Iedereen ging voldaan en met een goed gevoel huiswaarts.

Dank aan alle gasten en zeker ook een dikke dankbare knuffel aan alle vrijwilligers die weer eens hun allerbeste voetje voorgezet hebben ten voordele van de dieren.

Voetnoot: momenteel wordt door enkele vrijwilligers gewerkt aan een extra evenement in de Lente. We houden je op de hoogte! 


27/11/2017: Een vroege Kerst zorgt voor genietende bewonertjes

Het Kerstevent viel dit jaar vroeg, nl zaterdag 25 november. Toch hoefde het daarom niet in te boeten aan sfeer! De kerstsfeer zat er alvast in dankzij de sfeervolle boom en de vele blijde gezichten van dierenvrienden die mekaar opnieuw ontmoeten. Er werd wederom heerlijk gesmuld van het veggie buffet dat toch elk jaar opnieuw mensen kan verrassen en ook dit jaar werd er door enkele aanwezigen uitleg gevraagd over de gerechten.  Mensen laten kennis maken met vegetarisme zodat ze al is het eens per week vegetarisch gaan koken, het is steeds een opsteker!

Bij de start van het event stond de Kerstboom daar alleen mooi te wezen maar eens iedereen toegekomen was, pronkte hij tussen de vele mooie en vooral lekkere geschenken die door de aanwezigen waren meegebracht voor de bewonertjes. Die pakjes zijn gisteren (zondag) allemaal uitgepakt en in hun grote voorraadkast gezet. 's Avonds werden de eerste pakjes al effectief geopend. 

Ze zijn nooit blij als we vertrekken om een ganse dag in de zaal te werken maar als we terug komen, is het resultaat toch een mooie troost voor het beetje minder aandacht dat ze ervoor moesten inboeten.

Graag willen we via deze weg iedereen bedanken die aanwezig was en mee zorgden voor het succes van deze avond. Voor alle vrijwilligers is zo'n avond een extra tandje bijsteken maar het resultaat is de grootste beloning voor ons allemaal. Daarom ook dank aan alle mensen die zich die dag en/of bij de voorbereidingen extra ingezet hebben én daarbij mogen we zeker niet de hulp vergeten die op dat ogenblik Thuis alles regelt!

Dank, dank, dank! en aan iedereen alvast een fijne eindejaarsperiode gewenst.

09/08/2017: Tweede Openthuisweekend in beeld

Omdat beelden meer zeggen dan woorden...


Dank aan allen voor de talrijke opkomst, de interesse, de geschenkjes voor de bewonertjes en de warme complimenten.

Eveneens een dikke merci aan alle vrijwilligers en de sponsors.

De afwezigen hadden ongelijk!

31/07/2017: Vele genietende dierenvrienden op eerste openthuisdag

Zondag 30 juli openden we om 12 uur de poorten voor onze eerste openthuisdag die we aanstaande zondag 6 augustus nog eens overdoen. Heb je het gemist? of zin om nog eens te komen? Kijk dan zeker hier voor meer informatie.

Als je het de aanwezigen vraagt, heb je ongelijk als je niet komt! Vele blijde gezichten, veel dierenliefde; kortom een dagje genieten. De start van de eerste opendeurdag ging weliswaar met veel wind en enkele buien gepaard maar dat mocht de pret niet bederven. Na het eerste uurtje klaarde alles op en kregen we een stralende zon. Weer zo'n dag om met veel plezier naar terug te blikken. 

Dank aan alle bezoekers en uiteraard ook aan alle vrijwilligers die hun handen uit de mouwen staken om van deze dag een succes te maken!

04/06/2017: Reacties op stadswandeling

Op zondag 4 juni namen de gidsen Daniel en Guido een groep dierenvrienden onder de vleugels en lieten hen een stukje Antwerpen zien. Hierbij alvast de eerste reacties van deelnemers:

Beste Sonja,

Het was weer een heel leuke vermoeiende wandeling met toffe gidsen en dit keer met prachtig weer.

Volgend jaar zijn we terug van de partij.

Groetjes,

Sonia

==============================

De stadsrondleiding  , was weer een hele leuke ervaring . Net zoals verleden jaar , gidsten Daniël en Guido ons door stad Antwerpen . Onze trip startte deze keer om 10 h in de inkomhal van het Centraal station . We wandelden door de diamantwijk en hoorden wat wetenswaardigheden over de Zoo en het Astridplein.  Via de Chinese wijk  gingen we richting  het Koningspleintje . We bezochten  de droogscheerderskapel, het begijnhof, het Rockox-gebouw , de oude universiteit . Om 13 h namen we aan de st Pauluskerk afscheid van ons aangename gezelschap .

Daniël en Guido hebben een enorme parate kennis , en ze delen die op een heel plezante  en enthousiaste manier ! De afwezigen hadden heel zeker ongelijk ! 

Marc & Marja, Marc & Kristel

==============================

Beste dierenvrienden,

Vandaag hebben we deelgenomen aan de stadswandeling om 15u.

Was bijzonder fijn en chapeau voor de gidsen, hun kennis en hun enthousiasme maakte het geheel tot een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Dank hiervoor en hoop uiteraard dat het beoogde doel hiervoor bereikt is.

Diervriendelijke groetjes,

Liliane  Julien 

=============

Het was een zeer boeiende en leerrijke rondleiding, waarbij we veel hebben gezien. De gidsen hebben een grote kennis, zodat ze veel verrassende informatie konden geven over tal van onderwerpen. Een absolute aanrader! Groetjes!

Christina

==============