Verslagen

07/12/2015: Sinterklaas zag dat het goed was...

Op zaterdagavond, 5 december hield Het dierenthuisje haar jaarlijkse Kerstevenement in het dienstencentrum van Schilde. Geen sneeuw op de baan, zelfs geen ijzelgevaar bij 12C°… een meevaller.

Om 11 uur in de ochtend begonnen we met een gedreven groep gans de zaal en keuken in gereedheid te brengen zodat we tegen 18 uur de eerste gasten konden verwelkomen.

De grote Kerstboom aan de inkom van de zaal kreeg al gauw een weelderig voetstuk van allerlei lekkers en moois in glitterende pakjes; allemaal Sintcadeautjes voor de bewonertjes.

 De gezelligheid steeg naarmate de zaal meer en meer volliep met dierenvrienden. Voor kennissen en vrienden die mekaar vonden op één van de vorige evenementen was het een blij weerzien. Voor nieuwkomers was het een warme eerste ontmoeting. De sfeer was gezet en het feest kon beginnen.

Tanja, Facebookverantwoordelijke van Het dierenthuisje, beet de spits af en verwelkomde de mensen waarbij ze tevens het buffet opende ; een graag gehoorde uitspraak bij de aanwezigen die dadelijk aanzette tot actie.  Alles viel letterlijk in de smaak: de erwtensoep, stoofpot, balletjes in tomatensaus… ze werden geprezen.  Al dat heerlijks werd gemaakt door vrijwilligers dus dikke pluim aan al onze koks van dienst!

Het was de vooravond van Sint Niklaas dus hadden we samen met alle bewonertjes onze moedigste schoentjes aangetrokken en een lief verzoekje verzonden aan de Sint : “rij toch niet stilletjes ons zaaltje voorbij”… en ja hoor!!!!!!! Daar was de Goede Man met zijn trouwe hulp, Piet.  De vreugde onder de aanwezigen was groot.  Zeker toen Piet de grote zak bovenhaalde met al het lekkers waaruit hij zomaar even voor iedereen een pakje speculoos toverde.  Sint Niklaas wandelde van tafel tot tafel en toverde met zijn aanwezigheid een magische sfeer… geen boze gezichten te bespeuren. Meer nog:  de Sint was erg onder de indruk van al die brave dierenvrienden en sprak zijn appreciatie  uit voor eenieder die zich liefdevol ontfermt over de diertjes  en voor alle steun en inzet aan Het dierenthuisje.

Nadat het hoogstaand bezoek afscheid van ons nam, was het tijd voor de big tombola en dit keer zat er nog een aanwezigheidstombola aan vast. Dit alles zorgde voor een knusse avond met veel sfeer en dat alles kwam ook nog eens ten goede van de bewonertjes; kan het mooier!?

Iedereen hartelijk dank voor de aanwezigheid en alle pakjes, alle vrijwilligers dikke knuffel voor de onvoorwaardelijke inzet  en last but not least, héél veel dank aan Sint en zijn ploeg helpers!


10/08/2015: Kinderwedstrijd

Update 12/08: Noah, de maker van het zeer geliefde poezenmandje is terecht. Zijn tante maakte de foto die je hiernaast kan zien toen hij het overhandigde op de openthuisdag. Hij mag dus gauw zijn beloning ontvangen.

======================

Ondertussen werden een deel van de prijzen reeds opgehaald door de deelnemers aan de kinderwedstrijd "wat is dierenliefde voor jou?"

Hierbij enkele foto's van de ijverige knutselaars met hun verdienste.

Nosh (maker van de dierenboom) en Lore kregen als prijs het meterschap over een diertje naar keuze.

We zoeken nog achter de maker van het schitterende poezennestje (zie foto) dat dagelijks door heel wat bewonertjes wordt beslapen. Enkel de naam "Noah" prokt erop maar verder geen gegevens. Ben jij de ontwerper? Meld het ons dan zeker even want jou wacht het peterschap over een diertje naar keuze.

De andere kindjes zijn verwittigd en kunnen hun prijzen komen ophalen. Foto's volgen...


03/08/2015: Laatste openthuisweekend onder een stralende hemel

Terwijl ik dit verslag schrijf zijn nog enkele gedreven vrijwilligers druk bezig met de laatste afbraak van de tenten in de medogenloze zon. Nu is het nog alles opruimen en alles is achter de rug alsof er nooit iets geweest is. Behalve dan in onze herinneringen want dit laatste openthuisweekend was erg hartverwarmend.

Naast heel wat nieuwe bezoekers die Het dierenthuisje voor het eerst kwamen opzoeken, mochten we ook een aantal mensen verwelkomen die we sinds de verhuis niet meer gezien hadden. Het was een heel blij weerzien en wat vooral zo prettig was: iedereen was weer zeer aangenaam onder de indruk.

Het was druk maar dankzij de rondleidingen in beperkte groepjes was ook voor de dieren nog een aangename dag zonder al teveel stress. Sommigen hebben er zelfs heel hard van genoten waaronder Shujaa, Turner, Louise en Pitou zeker niet in het minst! Dat zal eenieder die de rondleiding volgde kunnen beamen.

Via deze weg willen we graag alle bezoekers danken voor de komst en uiteraard ook alle vrijwilligers die hun uren en dagen opofferden om mee een groot succes te maken van deze openthuisweekends.  We vermelden graag nog even onze sponsors voor hun bijdrage: juwelier Baekelmans (Kapellen), Foto Milow (Geel), Hupple, Rent-Event (Asse), Boels verhuur, Tenten Vanhoof (Brecht), Hobbycenter Geukens (Geel) en Lifetime petfood


 

28/07/2015: Foto's en commentaren op eerste openthuisweekend

Hallo Sonja en Peter,

Niettegenstaande het ‘onstuimige en regenachtige’ weer van de peter-en meterdag op zaterdag 25 juli hebben we ontzettend genoten van de samenkomst.

De samenhorigheid van de aanwezige ‘grote’ dierenvrienden kan niet anders dan van deze dag een succes te maken.

De rondleiding was ook weer een topper .. zoveel dierenvreugde ! Prachtig en hartverwarmend !

Groetjes,

Patricia

*****************************************

Beste,

Hartelijk dank voor de mooie rondleiding van gisteren!

Ik ben diep onder de indruk van alles wat jullie voor deze dieren doen.

Debbie

*****************************************

Hallo Sonja !

hiermee willen we jullie en ganse ploeg feliciteren met de prachtige opendeur met ontbijt van gister zondag, hebben er van genoten !  Jullie ontbijt was werkelijk tot in de puntjes verzorgd, chapeau !!

Blij jullie terug te zien en ook dat je even de tijd nam om met ons even samen te zitten.  De rondgang die ik mee kon maken om 13u was héél indrukwekkend en te zien wat jullie op een jaar tijd allemaal konden verwezenlijken, niet niets !

De dieren leven bij jullie in een”paradijsje”, zoveel zorg en liefde aan hen besteed, een onnoemelijke ruimte en gezelligheid, petje af voor wat jullie en ganse ploeg realiseerden !  Jullie ploeg straalt goedheid, enthousiasme en vriendschap uit; de diertjes rust en tevredenheid. 

Jullie hebben beslist drukke dagen, maar moet uiteindelijk toch ook vaak veel voldoening geven, niettegenstaande de vaak heftige emoties voor de diertjes.

Tot later weer en we wensen jullie nog veel succes en voldoening !

groetjes voor jullie beiden,

Suzanne en Hans

********************************************

Beste dierenvrienden,

wat was het een schitterende zondag, zo ondergedompeld te worden in dierenliefde! Ook onze kinderen hebben enorm genoten van de workshop en de rondleiding. spijtig dat er niet meer kindjes de moeite doen om een tekening of tekstje te schrijven want er zijn toffe prijzen te winnen!

wij hebben de zoektocht ook gedaan en ook dat was héél tof! ook die prijzen zijn erg leuk. jullie hebben goede sponsors.

nog heel veel succes!

Rona

********************************************


26/07/2015: Eerste openthuisweekend toch niet helemaal verregend

De schrik zat er al aardig in bij de voorbereidingen dat we aardig wat regen en wind zouden moeten trotseren en inderdaad: de eerste dag van de openthuis, nl. zaterdag 25 juli die we speciaal inrichten voor de peters en meters en donateurs van de bewonertjes, was een grauwe dag. Het leek wel herfst!

Toch was iedereen van de partij en verliepen de rondleidingen nog redelijk goed. We hadden weliswaar allemaal een verregend kapsel en natte voeten maar iedereen leek voldaan dankzij de mooie opkomst.

We waren dan ook echt opgelucht toen we vanmorgen de zon zagen verschijnen. Er was weliswaar veel werk om alles terug op te frissen na al die regen maar met z'n allen gingen we er tegenaan en toen de eerste bezoekers toekwamen omstreeks 10 uur was alles en iedereen paraat.

Al gauw was de tent gevuld met genieters die smulden van de heerlijke uitgebreide ontbijtschotels.  De pannenkoeken en lekkere frietjes deden menig bezoeker watertanden en wie niet voor het ontbijt kwam, kon daar dan toch niet aan weerstaan.

De bezoekers waren heel lovend over de accomodatie en de manier waarop Het dierenthuisje werkt. Het was dan ook heel hartverwarmend om de positieve commentaar te aanhoren van de mensen die de rondleiding volgden.   foto's volgen eerstdaags.

Was jij er vandaag niet bij? Aarzel dan niet en schrijf je nog snel in voor de veggie barbeque van zondag 2 augustus! Je zal vast en zeker aangenaam verrast worden!! meer info over de openthuisdagen