Verslagen

10/01/2017: Kersthuis Maria en Fic sluit af met overhandiging donaties

Maria en Victor ruimden inmiddels zo goed als alle verlichting op van hun Kersthuis. Een desolaat beeld wetende hoe we er in groep enkele avonden genoten hebben van de gezelligheid en gastvrijheid van deze openhartige mensen. Alles wordt netjes opgeborgen tot volgend jaar; althans de verlichting en Kerstbeelden.

Op maandagavond 9 januari werden we verwacht samen met een afgevaardigde van Mensen In Nood om de opbrengst van de vrije giften die in de urne aan de bar verzameld werd in ontvangst te nemen.

Trots ontvingen we 1315€ voor onze bewonertjes! Een totale opbrengst dus van 2630€.

Bij deze danken we in eerste instantie Maria en Vic voor het schitterende initiatief en om hierbij aan Het dierenthuisje te denken! Maar natuurlijk gaat onze dank ook uit naar alle bezoekers die een duit in het potje deden. Aan allen een dikke knuffel van alle bewonertjes!

19/12/2016: Chuladog schenkt 350€

Op donderdag 15 en vrijdag 16  december stond de organisatie Chuladog in de goede-doelenchalet op de Kerstmarkt te Antwerpen. De opbrengst werd verdeeld onder twee dierenorganisaties waarvan Het Dierenthuisje er één was.

We kregen het heuglijke nieuws dat Chuladog 350€ overmaakt aan Het Dierenthuisje als opbrengst van deze Kerstmarkt.

Via deze weg willen we hen nogmaals hartelijk danken voor alle inzet en hun warme bijdrage!

04/12/2016: Knus Kerstfeest ten voordele van de beestjes

Zaterdag 3 december vierden we Kerst ten voordele van de diertjes die bij Het Dierenthuisje verblijven. Naar goede gewoonte deden we dat in een sfeervolle omgeving met een heerlijk vegetarisch Breugelbuffet.

Speciale gast op deze avond was "Pitou". We dachten wel dat hij ervan zou genieten maar dat het zo'n prachtavond voor hem zou worden, hadden we niet durven denken. Vanaf de ochtend hield hij ons allemaal nauwgezet in het oog terwijl we alles in gereedheid brachten. Naarmate de dag vorderde kwam er altijd maar meer volk binnen: de trouwe viervoeter kon zijn geluk niet op. Ondertussen had hij door dat de plek aan de Kerstboom ideaal was want daar kwam iedereen binnen en kon hij direct de aandacht trekken. Lopen wordt erg moeilijk voor Pitou dus moet hij zijn truken gebruiken én dat is vooral zodanig kwispelen dat het kloppend geluid van zijn staart op de grond je aandacht trekt en vervolgens zijn liefste snoet opzetten: succes verzekerd! Vanaf zes uur werd hij écht dol enthousiast toen de zaal stilaan volliep en iedereen hem op zijn idyllisch plekje begroette.

Hij dankte ook iedereen namens alle andere bewonertjes die thuis gebleven waren voor alle cadeautjes die de mensen meebrachten én natuurlijk kon hij het niet laten om het hier en daar ook alvast even te proeven... of was het niet eerder dat menige tweevoeter niet kon weerstaan aan de smekende blik.

De Sint was ons ook niet vergeten en had die dag twee grote manden met lekkers afgezet: een pakje lekkers voor elke dierenvriend met daarop een mooi kaartje dat ook nog eens kans gaf op een mooie prijs uit de aanwezigheidstombola.

Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers kon iedereen genieten van heerlijke erwtensoep, stoofpotje, balletjes in tomatensaus, verse pannenkoeken en nog véél meer. Alles volledig vegetarisch! Het was zodanig lekker dat heel wat mensen navraag deden of het wel degelijk zonder vlees was bereid... Jazeker! We hadden dit keer zelfs vegetarische "tonijnsla" en een heus "kippenstoofpotje" dat niemand van vis of vlees kon onderscheiden. 

Ook hebben heel wat vrijwilligers erg hard gewerkt om prachtige Kerstcadeautjes te maken om te verkopen voor de diertjes. Ze trokken ieders aandacht en werden bewonderd.

Zonder twijfel was het een geslaagde avond in een vredige Kerstsfeer! Dank aan alle aanwezigen en alle vrijwilligers die mee zorgden voor een hartverwarmende avond.

ps: vandaag ligt Pitou languit... hij is moe maar geniet na!

10/08/2016: Met trots terugblikken op een geslaagde openthuis

We mogen terecht trots zijn op de derde openthuisdagen die we zopas achter de rug hebben. Er werd met man en macht door vele enthousiaste vrijwilligers erg hard gewerkt om alles tijdig overeind te krijgen. Op donderdag 28 juli begon het met het opstellen van de grote tent. Die avond stonden zo goed als alle kleinere tenten ook overeind en vrijdag werd de laatste hand gelegd aan de “ruwbouw”.  Zaterdag werd dan van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat doorgezet aan het inladen van alle kraampjes. Elk jaar weer staan we versteld van al het werk dat zo’n opendeur met zich meebrengt en telkens weer moeten we er heel wat slaap voor inboeten maar het resultaat mag er wezen!

Het weer zat zeker mee wetende hoe de dagen ervoor en erna verliepen. Enkel de eerste zondag, 31 juli moesten we met één van de rondleidingen snel schuilen in Prutskes maar na enkele minuten was ook dat weer vergeten en scheen de zon opnieuw.  Laat ons maar een dankbare knipoog werpen naar die dierbare sterretjes hierboven; ze zijn onze bewaarengeltjes.

Vooral op de tweede zondag kregen we veel nieuwe bezoekers over de vloer. Enkele krantenartikels en wat reclame op radio en RTV hebben Het dierenthuisje bekend gemaakt bij velen die uit nieuwsgierigheid een kijkje kwamen nemen.

Het tofste van gans het evenement waren uiteraard de lovende reacties van velen die verstomd stonden over de opvang. We blijven mensen verbazen; jazeker, zo kan het ook! Vergeet echter niet dat deze wijze van opvangen enorm arbeidsintensief is en dat het werk nooit stopt.

Naast enkele nieuwe leden, peters, meters en donateurs kwamen er ook enkele mensen zich zeer enthousiast vorstellen voor vrijwilligerswerk. Dat is naast de dankbaarheid van de dieren het mooiste geschenk naar ons, de stichters toe. De tijd dat we de opvang alleen konden runnen is al lang voorbij. Zeker gezien de opvang blijft groeien in vele facetten moeten de dieren kunnen rekenen op meerdere mensen met verantwoordelijkheidszin.

En natuurlijk is er ook het financiële aspect dat onontbeerlijk is, wetende dat we geen cent van de overheid hoeven te verwachten voor al de miserie die we oplossen voor talloze gemeenten en steden. Dat aspect brachten we dit keer aan de infostand graag eens aan het licht door een duidelijk overzicht van de verwezenlijkte opvang tijdens de eerste zes maanden van dit jaar en de grote “0” die de steun vertegenwoordigd van de betrokken gemeenten.

Ook de peter- en meterdag die plaats vond op zaterdag 6 augustus was een knusse aangelegenheid. In beperkte groep genoten onze peters en meters van een gastronomische High Tea en natuurlijk van de knuffels van de bewonertjes.

Eerlijk? De opendeurdagen zijn moordende dagen voor de organisatoren in de drukste periode van het jaar. Anderzijds werkt het zeer motiverend en hartverwarmend dankzij de vele toffe reacties en appreciaties.

Daarom zeggen we oprecht dank aan alle bezoekers waarbij we een extra dank moeten betuigen namens de bewonertjes voor de dierenvrienden die voor hen wat lekkers of tofs hebben meegebracht. Een warm dankwoord aan alle vrijwilligers die één of meerdere dagen opofferden om van deze weekends een succes te maken.

Last but not least vermelden we graag de sponsors die we zeer dankbaar zijn voor hun bijdrage:

Melis Events Dessel : schenking gebruik tent

Tenten Van Hoof Brecht : schenking gebruik tafels

Boels verhuur : schenking WC-wagen

Ijsboerke : schenking ijscrème

Délifrance : schenking lekkers…

Als afsluiter melden we nog graag even dat we de eerste veertien dagen voorzien om de achterstand in het administratieve werk bij te benen wat ondermeer de mailbeantwoording aangaat. Onze excuses mocht u reeds langer wachten op een reactie. Gezien de overvolle opvang, vakantie van menig vrijwilliger en het extra werk voor de opendeurdagen moesten we prioriteiten stellen en dat zijn en blijven uiteraard de dieren. We danken u dan ook voor uw begrip.


07/12/2015: Sinterklaas zag dat het goed was...

Op zaterdagavond, 5 december hield Het dierenthuisje haar jaarlijkse Kerstevenement in het dienstencentrum van Schilde. Geen sneeuw op de baan, zelfs geen ijzelgevaar bij 12C°… een meevaller.

Om 11 uur in de ochtend begonnen we met een gedreven groep gans de zaal en keuken in gereedheid te brengen zodat we tegen 18 uur de eerste gasten konden verwelkomen.

De grote Kerstboom aan de inkom van de zaal kreeg al gauw een weelderig voetstuk van allerlei lekkers en moois in glitterende pakjes; allemaal Sintcadeautjes voor de bewonertjes.

 De gezelligheid steeg naarmate de zaal meer en meer volliep met dierenvrienden. Voor kennissen en vrienden die mekaar vonden op één van de vorige evenementen was het een blij weerzien. Voor nieuwkomers was het een warme eerste ontmoeting. De sfeer was gezet en het feest kon beginnen.

Tanja, Facebookverantwoordelijke van Het dierenthuisje, beet de spits af en verwelkomde de mensen waarbij ze tevens het buffet opende ; een graag gehoorde uitspraak bij de aanwezigen die dadelijk aanzette tot actie.  Alles viel letterlijk in de smaak: de erwtensoep, stoofpot, balletjes in tomatensaus… ze werden geprezen.  Al dat heerlijks werd gemaakt door vrijwilligers dus dikke pluim aan al onze koks van dienst!

Het was de vooravond van Sint Niklaas dus hadden we samen met alle bewonertjes onze moedigste schoentjes aangetrokken en een lief verzoekje verzonden aan de Sint : “rij toch niet stilletjes ons zaaltje voorbij”… en ja hoor!!!!!!! Daar was de Goede Man met zijn trouwe hulp, Piet.  De vreugde onder de aanwezigen was groot.  Zeker toen Piet de grote zak bovenhaalde met al het lekkers waaruit hij zomaar even voor iedereen een pakje speculoos toverde.  Sint Niklaas wandelde van tafel tot tafel en toverde met zijn aanwezigheid een magische sfeer… geen boze gezichten te bespeuren. Meer nog:  de Sint was erg onder de indruk van al die brave dierenvrienden en sprak zijn appreciatie  uit voor eenieder die zich liefdevol ontfermt over de diertjes  en voor alle steun en inzet aan Het dierenthuisje.

Nadat het hoogstaand bezoek afscheid van ons nam, was het tijd voor de big tombola en dit keer zat er nog een aanwezigheidstombola aan vast. Dit alles zorgde voor een knusse avond met veel sfeer en dat alles kwam ook nog eens ten goede van de bewonertjes; kan het mooier!?

Iedereen hartelijk dank voor de aanwezigheid en alle pakjes, alle vrijwilligers dikke knuffel voor de onvoorwaardelijke inzet  en last but not least, héél veel dank aan Sint en zijn ploeg helpers!