Verslagen

03/08/2015: Laatste openthuisweekend onder een stralende hemel

Terwijl ik dit verslag schrijf zijn nog enkele gedreven vrijwilligers druk bezig met de laatste afbraak van de tenten in de medogenloze zon. Nu is het nog alles opruimen en alles is achter de rug alsof er nooit iets geweest is. Behalve dan in onze herinneringen want dit laatste openthuisweekend was erg hartverwarmend.

Naast heel wat nieuwe bezoekers die Het dierenthuisje voor het eerst kwamen opzoeken, mochten we ook een aantal mensen verwelkomen die we sinds de verhuis niet meer gezien hadden. Het was een heel blij weerzien en wat vooral zo prettig was: iedereen was weer zeer aangenaam onder de indruk.

Het was druk maar dankzij de rondleidingen in beperkte groepjes was ook voor de dieren nog een aangename dag zonder al teveel stress. Sommigen hebben er zelfs heel hard van genoten waaronder Shujaa, Turner, Louise en Pitou zeker niet in het minst! Dat zal eenieder die de rondleiding volgde kunnen beamen.

Via deze weg willen we graag alle bezoekers danken voor de komst en uiteraard ook alle vrijwilligers die hun uren en dagen opofferden om mee een groot succes te maken van deze openthuisweekends.  We vermelden graag nog even onze sponsors voor hun bijdrage: juwelier Baekelmans (Kapellen), Foto Milow (Geel), Hupple, Rent-Event (Asse), Boels verhuur, Tenten Vanhoof (Brecht), Hobbycenter Geukens (Geel) en Lifetime petfood


 

28/07/2015: Foto's en commentaren op eerste openthuisweekend

Hallo Sonja en Peter,

Niettegenstaande het ‘onstuimige en regenachtige’ weer van de peter-en meterdag op zaterdag 25 juli hebben we ontzettend genoten van de samenkomst.

De samenhorigheid van de aanwezige ‘grote’ dierenvrienden kan niet anders dan van deze dag een succes te maken.

De rondleiding was ook weer een topper .. zoveel dierenvreugde ! Prachtig en hartverwarmend !

Groetjes,

Patricia

*****************************************

Beste,

Hartelijk dank voor de mooie rondleiding van gisteren!

Ik ben diep onder de indruk van alles wat jullie voor deze dieren doen.

Debbie

*****************************************

Hallo Sonja !

hiermee willen we jullie en ganse ploeg feliciteren met de prachtige opendeur met ontbijt van gister zondag, hebben er van genoten !  Jullie ontbijt was werkelijk tot in de puntjes verzorgd, chapeau !!

Blij jullie terug te zien en ook dat je even de tijd nam om met ons even samen te zitten.  De rondgang die ik mee kon maken om 13u was héél indrukwekkend en te zien wat jullie op een jaar tijd allemaal konden verwezenlijken, niet niets !

De dieren leven bij jullie in een”paradijsje”, zoveel zorg en liefde aan hen besteed, een onnoemelijke ruimte en gezelligheid, petje af voor wat jullie en ganse ploeg realiseerden !  Jullie ploeg straalt goedheid, enthousiasme en vriendschap uit; de diertjes rust en tevredenheid. 

Jullie hebben beslist drukke dagen, maar moet uiteindelijk toch ook vaak veel voldoening geven, niettegenstaande de vaak heftige emoties voor de diertjes.

Tot later weer en we wensen jullie nog veel succes en voldoening !

groetjes voor jullie beiden,

Suzanne en Hans

********************************************

Beste dierenvrienden,

wat was het een schitterende zondag, zo ondergedompeld te worden in dierenliefde! Ook onze kinderen hebben enorm genoten van de workshop en de rondleiding. spijtig dat er niet meer kindjes de moeite doen om een tekening of tekstje te schrijven want er zijn toffe prijzen te winnen!

wij hebben de zoektocht ook gedaan en ook dat was héél tof! ook die prijzen zijn erg leuk. jullie hebben goede sponsors.

nog heel veel succes!

Rona

********************************************


26/07/2015: Eerste openthuisweekend toch niet helemaal verregend

De schrik zat er al aardig in bij de voorbereidingen dat we aardig wat regen en wind zouden moeten trotseren en inderdaad: de eerste dag van de openthuis, nl. zaterdag 25 juli die we speciaal inrichten voor de peters en meters en donateurs van de bewonertjes, was een grauwe dag. Het leek wel herfst!

Toch was iedereen van de partij en verliepen de rondleidingen nog redelijk goed. We hadden weliswaar allemaal een verregend kapsel en natte voeten maar iedereen leek voldaan dankzij de mooie opkomst.

We waren dan ook echt opgelucht toen we vanmorgen de zon zagen verschijnen. Er was weliswaar veel werk om alles terug op te frissen na al die regen maar met z'n allen gingen we er tegenaan en toen de eerste bezoekers toekwamen omstreeks 10 uur was alles en iedereen paraat.

Al gauw was de tent gevuld met genieters die smulden van de heerlijke uitgebreide ontbijtschotels.  De pannenkoeken en lekkere frietjes deden menig bezoeker watertanden en wie niet voor het ontbijt kwam, kon daar dan toch niet aan weerstaan.

De bezoekers waren heel lovend over de accomodatie en de manier waarop Het dierenthuisje werkt. Het was dan ook heel hartverwarmend om de positieve commentaar te aanhoren van de mensen die de rondleiding volgden.   foto's volgen eerstdaags.

Was jij er vandaag niet bij? Aarzel dan niet en schrijf je nog snel in voor de veggie barbeque van zondag 2 augustus! Je zal vast en zeker aangenaam verrast worden!! meer info over de openthuisdagen

09/03/2015: Tiende kaasavond werd topper

Op zaterdag zeven maart ging de tiende kaasavond ten voordele van Het dierenthuisje door en dit keer in Schilde.  De zaal in Malle waar meestal de evenementen plaats vinden was niet meer beschikbaar en dat bracht ons ertoe om te kiezen voor het cultureel centrum van Schilde en dat was zeker een gelukkige beslissing.

Een ruime en luchtige zaal met een mooie aanpalende parkeerruimte liep rond 19 uur stilaan vol. Zoals ondertussen geweten was het ook dit keer een blij weerzien van heel wat dierenvrienden onder mekaar. Een knusse en vredige sfeer vulde de ruimte.

Van het rijkelijk gevulde buffet werd genoten: van soep tot nagerechten... niets bleef onaangeroerd.

Uiteraard gaven we ook nu weer een korte toelichting van onze ervaringen te Geel na hier iets meer dan één jaar  werkzaam te zijn. Tijd om ons boekje eens open te doen. Maar daarnaast maakten we van de gelegenheid gebruik om de mensen die zich ondertussen al tien jaar vrijwillig inzetten voor Het dierenthuisje en sindsdien haast op elk evenement ten volle meedraaien eens in de schijnwerper te plaatsen.

En natuurlijk mocht de tombola niet ontbreken die geheel uitverkocht was nog voor iedereen lootjes kon kopen.

Met voldoening mogen we dan ook spreken van een zeer geslaagd evenement.

Graag willen we iedereen danken voor de aanwezigheid en natuurlijk ook alle vrijwilligers voor hun hulp bij de voorbereidingen en op de avond zelf. Er is heel hard gewerkt! Een extra dankwoord aan de mensen uit de zaal die spontaan hulp aanboden tijdens de avond of bij het opruimen.

Daarnaast willen we ook graag iedereen danken die zondag, de dag na de kaasavond dus, ter hulp gesneld is ingevolg onze oproep vanwege de waterschade die we eerder die week opgelopen hadden. Zo goed als iedereen kwam van verderop en moest heel wat kilometers rijden maar dat hield hen gelukkig niet tegen. In totaal mochten we op zo'n 20 helpers rekenen en natuurlijk hebben we tijdens de middagpauze nog genoten van de restanten van een kaasbuffet!

Er is gisteren dan ook veel werk verzet maar helaas moesten we het vandaag weer zonder hulp doen. Wat zou het mooi zijn als de hulp op regelmatigere basis zou komen zodat het werk wat draaglijker werd.  Daarom via deze weg ook nog eens een oproep om mensen die bijvoorbeeld wekelijks een dagje willen helpen bij de dagelijkse verzorgingen of bij allerlei klusjes en karweitjes.

19/01/2015: Hartverwarmende Winteropenthuis

Op zondag 18 januari organiseerden we per uitzondering een opendeurdag in de winterperiode.  We hadden daarvoor twee goede redenen: enerzijds was het tien jaar geleden dat we een opendeur in de winter organiseerden en dat was toen de vzw pas opgericht was en we het nieuws via die weg voor het eerst bekend maakten. Anderzijds hadden heel wat mensen in de zomer niet de kans gehad om de rondleiding te volgen door de drukte op die dagen en waren er ook weer heel wat nieuwsgierigen die nu pas kennis maakten met onze opvang.

Een mooie gelegenheid -vonden we zo- om het eens te "riskeren".  Het weer dat er die week aan vooraf ging was verontrustend maar we probeerden het positief te houden door onszelf te vertellen dat het alleen maar kon beteren en dat al at nat er alvast niet meer kon uitvallen...

Jaja... het was lachen maar eerder groen! De achterste chalets "Whoopy, Snoeshut en Gyzmo's" waren enkel bereikbaar met hoog gesloten schoeisel. Gelukkig vinden de poezen nog wel een droog padje maar logge mensenvoeten zakken sowieso weg. Toch was er nog even hoop want zaterdag was een mooie droge dag met zelfs wat zon en het water trok zowaar weg.

Ijdele hoop helaas want toen we zondagochtend wakker werden, viel de regen weeral gul uit de hemel.  Maar niet getreurd! De tenten, die we gezien de onheilspellende weersvoorspellingen in aantal verdubbeld hadden ten opzichte van de eerste planning, zouden zowat iedereen droog moeten houden en de warme drankjes zouden als verwarming moeten fungeren als de vuurkorven uitregenden.  Voor alles is er een plan B, nietwaar?

Wat eerst gepland was als een kleinschalige opendeur bleek al gauw uit te groeien tot een groot evenement. De plannen werden dus naargelang de inschrijvingen aangepast en zo moesten we veel meer beroep doen op extra hulp én infrastructuur dan eerst voorzien. Dankzij het vooraf reserveren voor de rondleiding kon iedereen op het gekozen uur deelnemen en verliep alles vlotjes zonder al teveel stress voor de dieren. Dat was immers onze grootste bekommernis. Ook in de zomer trachten we dat natuurlijk te beperken maar in de winter is het helemaal zielig als de bange bewonertjes steeds worden verjaagd van hun knusse slaapplekje.

De sfeer was gezellig. De middag bracht zelfs kering in het weer: de hemel klaar de op en we kregen zowaar wat zon te zien. Mogelijk heb ik het uur van aanvang niet goed gearticuleerd naar onze sterretjes toe... Ze deden alleszins weer hard hun best daarboven!

Er werd genoten van de heerlijke Winterpunch en de stevige tomatensoep. Om nog maar te zwijgen van de Veggie-spekpatatjes, pannenkoeken, appelstrüdel,...  en natuurlijk mocht Jenever en Cava niet ontbreken! De tombola en rommelmarkt draaiden op volle toeren; die opbrengst zal alvast dienen voor de start van de vloer in de "Prutskes".

Op de rondleiding waren natuurlijk weinig spinners in levende lijve te bewonderen want enkel mensen lopen bij dat weer rond, nietwaar? Omdat we dat verwacht hadden, vertoonden we bij aanvang een korte film die het leven bij Het dierenthuisje kort weergaf alsook enkele beelden "voor" en "na" de grote werken die nog steeds voortduren.  De reacties van de bezoekers waren weer hartverwarmend.

Drie spinners wisten de harten te veroveren van bezoekers en mogen deze week naar hun nieuwe eigen thuis verhuizen.

Rond half zes was de rust weergekeerd en startten we met z'n allen moe maar voldaan de afbraak- en opruimwerken.

Dank aan alle bezoekers voor de getoonde interesse, de hartverwarmende gesprekken, de lieve attenties die meegebracht werden en uiteraard voor de steun! Ook een hartelijk dankwoord aan alle vrijwilligers die zich vrijwillig hebben ingezet om van deze dag zo'n succes te maken.

ps: in alle drukte zijn we vergeten om foto's te maken; wie van de bezoekers wil genomen foto's met ons delen aub?