Verslagen

10/08/2016: Met trots terugblikken op een geslaagde openthuis

We mogen terecht trots zijn op de derde openthuisdagen die we zopas achter de rug hebben. Er werd met man en macht door vele enthousiaste vrijwilligers erg hard gewerkt om alles tijdig overeind te krijgen. Op donderdag 28 juli begon het met het opstellen van de grote tent. Die avond stonden zo goed als alle kleinere tenten ook overeind en vrijdag werd de laatste hand gelegd aan de “ruwbouw”.  Zaterdag werd dan van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat doorgezet aan het inladen van alle kraampjes. Elk jaar weer staan we versteld van al het werk dat zo’n opendeur met zich meebrengt en telkens weer moeten we er heel wat slaap voor inboeten maar het resultaat mag er wezen!

Het weer zat zeker mee wetende hoe de dagen ervoor en erna verliepen. Enkel de eerste zondag, 31 juli moesten we met één van de rondleidingen snel schuilen in Prutskes maar na enkele minuten was ook dat weer vergeten en scheen de zon opnieuw.  Laat ons maar een dankbare knipoog werpen naar die dierbare sterretjes hierboven; ze zijn onze bewaarengeltjes.

Vooral op de tweede zondag kregen we veel nieuwe bezoekers over de vloer. Enkele krantenartikels en wat reclame op radio en RTV hebben Het dierenthuisje bekend gemaakt bij velen die uit nieuwsgierigheid een kijkje kwamen nemen.

Het tofste van gans het evenement waren uiteraard de lovende reacties van velen die verstomd stonden over de opvang. We blijven mensen verbazen; jazeker, zo kan het ook! Vergeet echter niet dat deze wijze van opvangen enorm arbeidsintensief is en dat het werk nooit stopt.

Naast enkele nieuwe leden, peters, meters en donateurs kwamen er ook enkele mensen zich zeer enthousiast vorstellen voor vrijwilligerswerk. Dat is naast de dankbaarheid van de dieren het mooiste geschenk naar ons, de stichters toe. De tijd dat we de opvang alleen konden runnen is al lang voorbij. Zeker gezien de opvang blijft groeien in vele facetten moeten de dieren kunnen rekenen op meerdere mensen met verantwoordelijkheidszin.

En natuurlijk is er ook het financiële aspect dat onontbeerlijk is, wetende dat we geen cent van de overheid hoeven te verwachten voor al de miserie die we oplossen voor talloze gemeenten en steden. Dat aspect brachten we dit keer aan de infostand graag eens aan het licht door een duidelijk overzicht van de verwezenlijkte opvang tijdens de eerste zes maanden van dit jaar en de grote “0” die de steun vertegenwoordigd van de betrokken gemeenten.

Ook de peter- en meterdag die plaats vond op zaterdag 6 augustus was een knusse aangelegenheid. In beperkte groep genoten onze peters en meters van een gastronomische High Tea en natuurlijk van de knuffels van de bewonertjes.

Eerlijk? De opendeurdagen zijn moordende dagen voor de organisatoren in de drukste periode van het jaar. Anderzijds werkt het zeer motiverend en hartverwarmend dankzij de vele toffe reacties en appreciaties.

Daarom zeggen we oprecht dank aan alle bezoekers waarbij we een extra dank moeten betuigen namens de bewonertjes voor de dierenvrienden die voor hen wat lekkers of tofs hebben meegebracht. Een warm dankwoord aan alle vrijwilligers die één of meerdere dagen opofferden om van deze weekends een succes te maken.

Last but not least vermelden we graag de sponsors die we zeer dankbaar zijn voor hun bijdrage:

Melis Events Dessel : schenking gebruik tent

Tenten Van Hoof Brecht : schenking gebruik tafels

Boels verhuur : schenking WC-wagen

Ijsboerke : schenking ijscrème

Délifrance : schenking lekkers…

Als afsluiter melden we nog graag even dat we de eerste veertien dagen voorzien om de achterstand in het administratieve werk bij te benen wat ondermeer de mailbeantwoording aangaat. Onze excuses mocht u reeds langer wachten op een reactie. Gezien de overvolle opvang, vakantie van menig vrijwilliger en het extra werk voor de opendeurdagen moesten we prioriteiten stellen en dat zijn en blijven uiteraard de dieren. We danken u dan ook voor uw begrip.


07/12/2015: Sinterklaas zag dat het goed was...

Op zaterdagavond, 5 december hield Het dierenthuisje haar jaarlijkse Kerstevenement in het dienstencentrum van Schilde. Geen sneeuw op de baan, zelfs geen ijzelgevaar bij 12C°… een meevaller.

Om 11 uur in de ochtend begonnen we met een gedreven groep gans de zaal en keuken in gereedheid te brengen zodat we tegen 18 uur de eerste gasten konden verwelkomen.

De grote Kerstboom aan de inkom van de zaal kreeg al gauw een weelderig voetstuk van allerlei lekkers en moois in glitterende pakjes; allemaal Sintcadeautjes voor de bewonertjes.

 De gezelligheid steeg naarmate de zaal meer en meer volliep met dierenvrienden. Voor kennissen en vrienden die mekaar vonden op één van de vorige evenementen was het een blij weerzien. Voor nieuwkomers was het een warme eerste ontmoeting. De sfeer was gezet en het feest kon beginnen.

Tanja, Facebookverantwoordelijke van Het dierenthuisje, beet de spits af en verwelkomde de mensen waarbij ze tevens het buffet opende ; een graag gehoorde uitspraak bij de aanwezigen die dadelijk aanzette tot actie.  Alles viel letterlijk in de smaak: de erwtensoep, stoofpot, balletjes in tomatensaus… ze werden geprezen.  Al dat heerlijks werd gemaakt door vrijwilligers dus dikke pluim aan al onze koks van dienst!

Het was de vooravond van Sint Niklaas dus hadden we samen met alle bewonertjes onze moedigste schoentjes aangetrokken en een lief verzoekje verzonden aan de Sint : “rij toch niet stilletjes ons zaaltje voorbij”… en ja hoor!!!!!!! Daar was de Goede Man met zijn trouwe hulp, Piet.  De vreugde onder de aanwezigen was groot.  Zeker toen Piet de grote zak bovenhaalde met al het lekkers waaruit hij zomaar even voor iedereen een pakje speculoos toverde.  Sint Niklaas wandelde van tafel tot tafel en toverde met zijn aanwezigheid een magische sfeer… geen boze gezichten te bespeuren. Meer nog:  de Sint was erg onder de indruk van al die brave dierenvrienden en sprak zijn appreciatie  uit voor eenieder die zich liefdevol ontfermt over de diertjes  en voor alle steun en inzet aan Het dierenthuisje.

Nadat het hoogstaand bezoek afscheid van ons nam, was het tijd voor de big tombola en dit keer zat er nog een aanwezigheidstombola aan vast. Dit alles zorgde voor een knusse avond met veel sfeer en dat alles kwam ook nog eens ten goede van de bewonertjes; kan het mooier!?

Iedereen hartelijk dank voor de aanwezigheid en alle pakjes, alle vrijwilligers dikke knuffel voor de onvoorwaardelijke inzet  en last but not least, héél veel dank aan Sint en zijn ploeg helpers!


10/08/2015: Kinderwedstrijd

Update 12/08: Noah, de maker van het zeer geliefde poezenmandje is terecht. Zijn tante maakte de foto die je hiernaast kan zien toen hij het overhandigde op de openthuisdag. Hij mag dus gauw zijn beloning ontvangen.

======================

Ondertussen werden een deel van de prijzen reeds opgehaald door de deelnemers aan de kinderwedstrijd "wat is dierenliefde voor jou?"

Hierbij enkele foto's van de ijverige knutselaars met hun verdienste.

Nosh (maker van de dierenboom) en Lore kregen als prijs het meterschap over een diertje naar keuze.

We zoeken nog achter de maker van het schitterende poezennestje (zie foto) dat dagelijks door heel wat bewonertjes wordt beslapen. Enkel de naam "Noah" prokt erop maar verder geen gegevens. Ben jij de ontwerper? Meld het ons dan zeker even want jou wacht het peterschap over een diertje naar keuze.

De andere kindjes zijn verwittigd en kunnen hun prijzen komen ophalen. Foto's volgen...


03/08/2015: Laatste openthuisweekend onder een stralende hemel

Terwijl ik dit verslag schrijf zijn nog enkele gedreven vrijwilligers druk bezig met de laatste afbraak van de tenten in de medogenloze zon. Nu is het nog alles opruimen en alles is achter de rug alsof er nooit iets geweest is. Behalve dan in onze herinneringen want dit laatste openthuisweekend was erg hartverwarmend.

Naast heel wat nieuwe bezoekers die Het dierenthuisje voor het eerst kwamen opzoeken, mochten we ook een aantal mensen verwelkomen die we sinds de verhuis niet meer gezien hadden. Het was een heel blij weerzien en wat vooral zo prettig was: iedereen was weer zeer aangenaam onder de indruk.

Het was druk maar dankzij de rondleidingen in beperkte groepjes was ook voor de dieren nog een aangename dag zonder al teveel stress. Sommigen hebben er zelfs heel hard van genoten waaronder Shujaa, Turner, Louise en Pitou zeker niet in het minst! Dat zal eenieder die de rondleiding volgde kunnen beamen.

Via deze weg willen we graag alle bezoekers danken voor de komst en uiteraard ook alle vrijwilligers die hun uren en dagen opofferden om mee een groot succes te maken van deze openthuisweekends.  We vermelden graag nog even onze sponsors voor hun bijdrage: juwelier Baekelmans (Kapellen), Foto Milow (Geel), Hupple, Rent-Event (Asse), Boels verhuur, Tenten Vanhoof (Brecht), Hobbycenter Geukens (Geel) en Lifetime petfood


 

28/07/2015: Foto's en commentaren op eerste openthuisweekend

Hallo Sonja en Peter,

Niettegenstaande het ‘onstuimige en regenachtige’ weer van de peter-en meterdag op zaterdag 25 juli hebben we ontzettend genoten van de samenkomst.

De samenhorigheid van de aanwezige ‘grote’ dierenvrienden kan niet anders dan van deze dag een succes te maken.

De rondleiding was ook weer een topper .. zoveel dierenvreugde ! Prachtig en hartverwarmend !

Groetjes,

Patricia

*****************************************

Beste,

Hartelijk dank voor de mooie rondleiding van gisteren!

Ik ben diep onder de indruk van alles wat jullie voor deze dieren doen.

Debbie

*****************************************

Hallo Sonja !

hiermee willen we jullie en ganse ploeg feliciteren met de prachtige opendeur met ontbijt van gister zondag, hebben er van genoten !  Jullie ontbijt was werkelijk tot in de puntjes verzorgd, chapeau !!

Blij jullie terug te zien en ook dat je even de tijd nam om met ons even samen te zitten.  De rondgang die ik mee kon maken om 13u was héél indrukwekkend en te zien wat jullie op een jaar tijd allemaal konden verwezenlijken, niet niets !

De dieren leven bij jullie in een”paradijsje”, zoveel zorg en liefde aan hen besteed, een onnoemelijke ruimte en gezelligheid, petje af voor wat jullie en ganse ploeg realiseerden !  Jullie ploeg straalt goedheid, enthousiasme en vriendschap uit; de diertjes rust en tevredenheid. 

Jullie hebben beslist drukke dagen, maar moet uiteindelijk toch ook vaak veel voldoening geven, niettegenstaande de vaak heftige emoties voor de diertjes.

Tot later weer en we wensen jullie nog veel succes en voldoening !

groetjes voor jullie beiden,

Suzanne en Hans

********************************************

Beste dierenvrienden,

wat was het een schitterende zondag, zo ondergedompeld te worden in dierenliefde! Ook onze kinderen hebben enorm genoten van de workshop en de rondleiding. spijtig dat er niet meer kindjes de moeite doen om een tekening of tekstje te schrijven want er zijn toffe prijzen te winnen!

wij hebben de zoektocht ook gedaan en ook dat was héél tof! ook die prijzen zijn erg leuk. jullie hebben goede sponsors.

nog heel veel succes!

Rona

********************************************