Verslagen

10/08/2015: Kinderwedstrijd

Update 12/08: Noah, de maker van het zeer geliefde poezenmandje is terecht. Zijn tante maakte de foto die je hiernaast kan zien toen hij het overhandigde op de openthuisdag. Hij mag dus gauw zijn beloning ontvangen.

======================

Ondertussen werden een deel van de prijzen reeds opgehaald door de deelnemers aan de kinderwedstrijd "wat is dierenliefde voor jou?"

Hierbij enkele foto's van de ijverige knutselaars met hun verdienste.

Nosh (maker van de dierenboom) en Lore kregen als prijs het meterschap over een diertje naar keuze.

We zoeken nog achter de maker van het schitterende poezennestje (zie foto) dat dagelijks door heel wat bewonertjes wordt beslapen. Enkel de naam "Noah" prokt erop maar verder geen gegevens. Ben jij de ontwerper? Meld het ons dan zeker even want jou wacht het peterschap over een diertje naar keuze.

De andere kindjes zijn verwittigd en kunnen hun prijzen komen ophalen. Foto's volgen...


03/08/2015: Laatste openthuisweekend onder een stralende hemel

Terwijl ik dit verslag schrijf zijn nog enkele gedreven vrijwilligers druk bezig met de laatste afbraak van de tenten in de medogenloze zon. Nu is het nog alles opruimen en alles is achter de rug alsof er nooit iets geweest is. Behalve dan in onze herinneringen want dit laatste openthuisweekend was erg hartverwarmend.

Naast heel wat nieuwe bezoekers die Het dierenthuisje voor het eerst kwamen opzoeken, mochten we ook een aantal mensen verwelkomen die we sinds de verhuis niet meer gezien hadden. Het was een heel blij weerzien en wat vooral zo prettig was: iedereen was weer zeer aangenaam onder de indruk.

Het was druk maar dankzij de rondleidingen in beperkte groepjes was ook voor de dieren nog een aangename dag zonder al teveel stress. Sommigen hebben er zelfs heel hard van genoten waaronder Shujaa, Turner, Louise en Pitou zeker niet in het minst! Dat zal eenieder die de rondleiding volgde kunnen beamen.

Via deze weg willen we graag alle bezoekers danken voor de komst en uiteraard ook alle vrijwilligers die hun uren en dagen opofferden om mee een groot succes te maken van deze openthuisweekends.  We vermelden graag nog even onze sponsors voor hun bijdrage: juwelier Baekelmans (Kapellen), Foto Milow (Geel), Hupple, Rent-Event (Asse), Boels verhuur, Tenten Vanhoof (Brecht), Hobbycenter Geukens (Geel) en Lifetime petfood


 

28/07/2015: Foto's en commentaren op eerste openthuisweekend

Hallo Sonja en Peter,

Niettegenstaande het ‘onstuimige en regenachtige’ weer van de peter-en meterdag op zaterdag 25 juli hebben we ontzettend genoten van de samenkomst.

De samenhorigheid van de aanwezige ‘grote’ dierenvrienden kan niet anders dan van deze dag een succes te maken.

De rondleiding was ook weer een topper .. zoveel dierenvreugde ! Prachtig en hartverwarmend !

Groetjes,

Patricia

*****************************************

Beste,

Hartelijk dank voor de mooie rondleiding van gisteren!

Ik ben diep onder de indruk van alles wat jullie voor deze dieren doen.

Debbie

*****************************************

Hallo Sonja !

hiermee willen we jullie en ganse ploeg feliciteren met de prachtige opendeur met ontbijt van gister zondag, hebben er van genoten !  Jullie ontbijt was werkelijk tot in de puntjes verzorgd, chapeau !!

Blij jullie terug te zien en ook dat je even de tijd nam om met ons even samen te zitten.  De rondgang die ik mee kon maken om 13u was héél indrukwekkend en te zien wat jullie op een jaar tijd allemaal konden verwezenlijken, niet niets !

De dieren leven bij jullie in een”paradijsje”, zoveel zorg en liefde aan hen besteed, een onnoemelijke ruimte en gezelligheid, petje af voor wat jullie en ganse ploeg realiseerden !  Jullie ploeg straalt goedheid, enthousiasme en vriendschap uit; de diertjes rust en tevredenheid. 

Jullie hebben beslist drukke dagen, maar moet uiteindelijk toch ook vaak veel voldoening geven, niettegenstaande de vaak heftige emoties voor de diertjes.

Tot later weer en we wensen jullie nog veel succes en voldoening !

groetjes voor jullie beiden,

Suzanne en Hans

********************************************

Beste dierenvrienden,

wat was het een schitterende zondag, zo ondergedompeld te worden in dierenliefde! Ook onze kinderen hebben enorm genoten van de workshop en de rondleiding. spijtig dat er niet meer kindjes de moeite doen om een tekening of tekstje te schrijven want er zijn toffe prijzen te winnen!

wij hebben de zoektocht ook gedaan en ook dat was héél tof! ook die prijzen zijn erg leuk. jullie hebben goede sponsors.

nog heel veel succes!

Rona

********************************************


26/07/2015: Eerste openthuisweekend toch niet helemaal verregend

De schrik zat er al aardig in bij de voorbereidingen dat we aardig wat regen en wind zouden moeten trotseren en inderdaad: de eerste dag van de openthuis, nl. zaterdag 25 juli die we speciaal inrichten voor de peters en meters en donateurs van de bewonertjes, was een grauwe dag. Het leek wel herfst!

Toch was iedereen van de partij en verliepen de rondleidingen nog redelijk goed. We hadden weliswaar allemaal een verregend kapsel en natte voeten maar iedereen leek voldaan dankzij de mooie opkomst.

We waren dan ook echt opgelucht toen we vanmorgen de zon zagen verschijnen. Er was weliswaar veel werk om alles terug op te frissen na al die regen maar met z'n allen gingen we er tegenaan en toen de eerste bezoekers toekwamen omstreeks 10 uur was alles en iedereen paraat.

Al gauw was de tent gevuld met genieters die smulden van de heerlijke uitgebreide ontbijtschotels.  De pannenkoeken en lekkere frietjes deden menig bezoeker watertanden en wie niet voor het ontbijt kwam, kon daar dan toch niet aan weerstaan.

De bezoekers waren heel lovend over de accomodatie en de manier waarop Het dierenthuisje werkt. Het was dan ook heel hartverwarmend om de positieve commentaar te aanhoren van de mensen die de rondleiding volgden.   foto's volgen eerstdaags.

Was jij er vandaag niet bij? Aarzel dan niet en schrijf je nog snel in voor de veggie barbeque van zondag 2 augustus! Je zal vast en zeker aangenaam verrast worden!! meer info over de openthuisdagen

09/03/2015: Tiende kaasavond werd topper

Op zaterdag zeven maart ging de tiende kaasavond ten voordele van Het dierenthuisje door en dit keer in Schilde.  De zaal in Malle waar meestal de evenementen plaats vinden was niet meer beschikbaar en dat bracht ons ertoe om te kiezen voor het cultureel centrum van Schilde en dat was zeker een gelukkige beslissing.

Een ruime en luchtige zaal met een mooie aanpalende parkeerruimte liep rond 19 uur stilaan vol. Zoals ondertussen geweten was het ook dit keer een blij weerzien van heel wat dierenvrienden onder mekaar. Een knusse en vredige sfeer vulde de ruimte.

Van het rijkelijk gevulde buffet werd genoten: van soep tot nagerechten... niets bleef onaangeroerd.

Uiteraard gaven we ook nu weer een korte toelichting van onze ervaringen te Geel na hier iets meer dan één jaar  werkzaam te zijn. Tijd om ons boekje eens open te doen. Maar daarnaast maakten we van de gelegenheid gebruik om de mensen die zich ondertussen al tien jaar vrijwillig inzetten voor Het dierenthuisje en sindsdien haast op elk evenement ten volle meedraaien eens in de schijnwerper te plaatsen.

En natuurlijk mocht de tombola niet ontbreken die geheel uitverkocht was nog voor iedereen lootjes kon kopen.

Met voldoening mogen we dan ook spreken van een zeer geslaagd evenement.

Graag willen we iedereen danken voor de aanwezigheid en natuurlijk ook alle vrijwilligers voor hun hulp bij de voorbereidingen en op de avond zelf. Er is heel hard gewerkt! Een extra dankwoord aan de mensen uit de zaal die spontaan hulp aanboden tijdens de avond of bij het opruimen.

Daarnaast willen we ook graag iedereen danken die zondag, de dag na de kaasavond dus, ter hulp gesneld is ingevolg onze oproep vanwege de waterschade die we eerder die week opgelopen hadden. Zo goed als iedereen kwam van verderop en moest heel wat kilometers rijden maar dat hield hen gelukkig niet tegen. In totaal mochten we op zo'n 20 helpers rekenen en natuurlijk hebben we tijdens de middagpauze nog genoten van de restanten van een kaasbuffet!

Er is gisteren dan ook veel werk verzet maar helaas moesten we het vandaag weer zonder hulp doen. Wat zou het mooi zijn als de hulp op regelmatigere basis zou komen zodat het werk wat draaglijker werd.  Daarom via deze weg ook nog eens een oproep om mensen die bijvoorbeeld wekelijks een dagje willen helpen bij de dagelijkse verzorgingen of bij allerlei klusjes en karweitjes.