Verslagen

29/07/2014: Eerste openthuisweekend te Geel onder een stralende zon

Wat gebeurt er als er een jaar keihard wordt gewerkt met een harde kern vrijwilligers om de nieuwe locatie om te vormen tot een stukje paradijs waar kansarme dieren tot rust kunnen komen en genieten? Voeg daar het horecatalent bij van enkele die-hards  en een ferme scheut zonneschijn… En daar heb je een schitterend eerste opendeurweekend vol lof en supertevreden dierenvrienden!

Op zaterdag 26 juli mochten we de eerste peters en meters verwelkomen met een uitgebreid ontbijt; dit was hun eerste dag bij Het “nieuwe” dierenthuisje. Al vanaf de aankomst gonsden de superlatieven ons rond de oren en dan hadden de genodigden nog niet eens de dieren gezien in hun nieuwe omgeving…  Tijdens de rondleidingen vielen monden open.  Veel opmerkingen in de aard van “dit is nog veel mooier dan Brecht”  en “hoe kon het nog zoveel beter?”  waren erg hartverwarmend.

We hadden het idee opgevat om her en der foto’s op te hangen van hoe we gestart zijn zodat iedereen kon zien hoeveel werk er verricht werd in minder dan een jaar.  Door de reacties daarop konden we even al het werk dat nog op de “te doe-lijst” staat , relativeren; neenee: niet vergeten!

Die debuutdag konden we dan ook rond 16 uur met veel voldoening afsluiten, maar tijd om te na te genieten was er niet bij want alles moest in gereedheid gebracht worden voor de grote openthuisdag van morgen.

Voor de tweede dag op rij stonden op zondag 27 juli alle vrijwilligers paraat om 9 uur om de nodige voorbereidingen te treffen zodat we om 11 uur de eerste bezoekers konden verwelkomen met een heerlijk glaasje Cava gevolgd door een stevig luxe ontbijt.  Het beloofde een drukke dag te worden met heel wat inschrijvingen om te eten maar uiteraard zouden er ook vele mensen komen zonder voorinschrijving.  Gelukkig kregen we van de gemeente toestemming om van onze straat en zijstraat éénrichtingsverkeer te maken zodat er in de smalle straat kon geparkeerd worden én kregen we spontaan de mogelijkheid van onze overburen -firma Seyen- hun parking te gebruiken.  We hadden het aantal bezoekers immers zeker niet overschat.  Maar liefst 279 mensen volgden de rondleiding waarvan niemand ontgoocheld huiswaarts keerde. De foto’s laten we verder voor zich spreken.

Ben jij vorig weekend niet geweest? Dan heb je nog steeds de kans om het mee te maken!  Aanstaande zondag 3 augustus doen we het allemaal nog eens over vanaf 12 uur.  Deze dag kan je eventueel genieten van een heerlijke veggie barbecue met buffet à volonté . Verder zijn er broodjes met vegetarisch beleg, pannenkoeken, ijsjes, frisse drankjes, Cava-bar, Sangria, tombola, (kinder)grime en natuurlijk heel wat toffe handgeknutselde artikeltjes die verkocht worden ten voordele van de bewonertjes van Het dierenthuisje.

Parking is ruim voorzien op amper 50 meter lopen en natuurlijk organiseren we de niet te missen rondleidingen vanaf 12 uur tot 16 uur.


02/03/2014: Complimentvolle kaasavond

Op zaterdag 1 maart ging de jaarlijkse kaasavond ten voordele van Het dierenthuisje door te Westmalle. We mochten opnieuw rekenen op een aardige opkomst van dierenvrienden die onze opvang een warm hart toedragen.

Reeds vanaf de middag waren heel wat vrijwilligers op de been om de voorbereidingen te treffen zodat tegen 19 uur alles paraat stond om de eerste gasten te ontvangen. Zoals steeds was het een aangenaam weerzien met heel wat mensen waaronder adoptanten, meters en peters, donateurs, leden,... ; een hart onder de riem voor alle vrijwilligers om te zien hoezeer deze mensen mee ijveren naar dierenwelzijn en zodoende Het dierenthuisje in haar doel sterken.

Nog een opsteker waren de vele complimenten over het buffet. De vrijwilligers die de soep en de bananentaart maakten werden bewierookt. Het recept wordt op algemene vraag nog bekend gemaakt aldus de belofte van de kokin! Het was niet voor niets "complimentendag"!

De bewonertjes mochten ook weer rekenen op heel wat lekkers en zelfs enkele zachte mandjes alsook speeltjes... ze kunnen hun geluk niet op en laten via deze weg hun dankbaarheid blijken.

Kortom: deze negende kaasavond werd een gezellige avond met een vrolijke sfeer en dat dankzij alle aanwezigen...

Daarom een dankwoord aan iedereen die heeft deelgenomen voor de aanwezigheid en steun. Bijzondere dank ook aan alle vrijwilligers die tijd en energie staken in dit geslaagde evenement. Op de foto zie je er enkelen in actie... De sfeer zat er dik in!

Volgende afspraak is de quizavond op zaterdag 26 april! 

02/12/2013: Kerstbrunch 2013 viel midden in verhuis

Zonder twijfel mogen we spreken van een geslaagde dag onder dierenvrienden. Nochtans keken we er dit jaar erg tegenop en gingen we één december tegemoet met gemengde gevoelens. De vermoeidheid bij alle vrijwilligers slaat immers toe maar toen we enkele weken eerder de mogelijkheid wilden aankaarten om het evenement af te lassen of te verplaatsen werd unaniem gestemd dat de Kerstbrunch moest doorgaan.  

Daarbij kwam heel wat hulp op gang. Zowel voor de aankopen als voor het kookwerk werd heel wat last uit onze handen genomen wat we met veel plezier en dank hebben onthaald. Enkel dankzij die hulp is dit evenement kunnen doorgaan zoals gepland.  Net de dag ervoor werd alles zo goed als volledig in paraatheid gebracht om de bange poezen te verhuizen. Alles geraakte plots in een stroomversnelling toen we vernamen dat de toestand in Brecht noch voor de dieren, noch voor de vrijwilligers langer houdbaar was.

De vele complimenten over het vegetarische buffet waren een opsteker voor de vrijwilligers die er heel wat tijd hadden voor geofferd. Dit jaar werden er in de keuken ook verse pannenkoeken gebakken dankzij de inzet van een adoptiegezin die spontaan hun diensten aanboden.

Ook de nieuwe artikeltjes in het winkeltje mochten op heel wat bijval rekenen. Ook daar hadden enkele vrijwilligers hun creativiteit aangeboden ten voordele van Het dierenthuisje. Zo werd onder andere het nieuwe logo geïntroduceerd op sleutelhangers. Jawel, Het dierenthuisje heeft meteen ook een nieuw logo bij de verhuis gekregen; eveneens het werk van een kunstige vrijwilligster.

En dan was er nog een hoogtepunt: We mochten met trots aankondigen dat de film "Het dierenthuisje 2013" is verschenen! Sinds het begin van dit jaar toen we het nieuws over de verhuis kregen, werden we gevolgd door cameraploeg "Henny & Yolande". Het is een schitterende film geworden die zowel het ontstaan van de dierenopvang negen jaar geleden in kaart brengt als de fameuze aanpassingswerken aan de nieuwe Thuis te Geel. Een film met een lach en een traan... zoals het er hier aan toe gaat.  De film is op professionale wijze gemaakt en werd ingesproken door Peggy Verboven.  Bovenop de dubbele DVD zit er ook nog een dichtbundel van de schrijfster bij én een Bloopersectie...  Benieuwd? kijk dan in het winkeltje

Niettegenstaande het eerst onmenselijk leek om in deze hectische periode ook nog een evenement te organiseren, zijn we trots dat het ons met zijn allen toch gelukt is.

Graag willen we alle aanwezigen nogmaals hartelijk danken voor hun aanwezigheid, de mooie én vooral lekkere geschenken die we voor onze bewoners verzamelden onder de Kerstboom en voor de morele en financiële steun. Bijzondere dank aan alle mensen die hielpen om van dit eindejaarsevenement een groot succes te maken.

 

 

06/08/2013: Laatste openthuisweekend te Brecht werd blij afscheid zonder einde!

Het zit erop: het negende opendeurweekend van Het dierenthuisje en tevens het laatste te Brecht mocht behalve op schitterend weer ook op veel bijval rekenen van heel wat enthousiaste bezoekers.

Reeds vanaf woensdag waren we druk in de weer met de eerste grote werken nl. het optrekken van de drank- en eettent. Met de hulp van heel wat sterke en gemotiveerde vrijwilligers klaarden we de klus in een recordtijd ondanks de warmte. Elk jaar lijkt het beter en makkelijker te verlopen. Vrijdags’ werden dan alle overige tenten opgesteld, tafels en stoelen aangesleurd, enz enz… en dat alles onder het wakende oog van de genadeloze zon.

‘s Avonds waren we allemaal werkelijk afgemat toen we met de laatste krachten én een bang hart alle tenten zo hermetisch mogelijk afsloten uit angst voor een mogelijk warmteonweer. 

De opluchting was dan ook erg groot toen we zaterdagochtend, 3 augustus constateerden –weliswaar met hele kleine oogjes- dat er geen druppel gevallen was. 

Vandaag kwamen naar goede gewoonte eerst alle peters en meters van de bewonertjes aan de beurt. Dit jaar kozen we ervoor om deze zó belangrijke familie van Het dierenthuisje te verwennen met een heerlijk dessertenbuffet. Gelukkig was de zon nu wat barmhartiger zodat niet iedereen hoefde te schuilen onder parasols of tenten. Die plaatsen waren immers al ingenomen door de petediertjes die het middelpunt van de belangstelling zijn op deze middag en extra verwend werden met knuffels en lekkers… vooral dat laatste was met dinnertime goed te merken.  Wat is het toch telkens weer hartverwarmend om te zien hoezeer peters en meters begaan zijn met hun beschermeling(en).

Omstreeks vijf uur konden we de eerste dag  beëindigen met een zeer voldaan gevoel. 
Nu was het tijd om alles voor te bereiden voor de drukste dag van het jaar. Gelukkig werd een rustige nacht voorspeld door het KMI wat ons een betere nachtrust en minder afdichtwerk bezorgde. Toch lukte het ons ook deze avond niet om voor twaalven naar bed te gaan. Het dagelijkse kuis- en verzorgwerk
moet uiteraard nog voor en na gebeuren want helaas hebben onze bewoners geen begrip voor uitzonderingen, laat staan medelijden met hun personeel.

Zondagochtend 4 augustus waren we onze gevederde wekkers net niet voor toen om vijf uur onze
dag aanving.  Wat zijn de nachten van een kip toch verontrustend kort in de zomer… maak ik me –min of meer smilend- de bedenking maar die glimlach verdwijnt snel als ik plots besef dat we zowat elke dag met de kippen opstaan maar nooit het tijdstip halen om mee op stok te gaan…

Gelukkig is er geen tijd om daarop na te denken want vandaag belooft een nóg drukkere dag te worden en wetende dat de eerste mensen tegen 10 uur aan de poort zullen staan met hongerige magen zet ons in overdrive. 
Reeds om acht uur was de eerste opkuis en verzorging van de dieren achter de rug toen de eerste vrijwilligers aankwamen.  Nog voor we het beseften liep de voortuin vol hongerige mensen die zich naar de eettent begaven om te genieten van een uitgebreid ontbijt.  Dit jaar dus geen veggie BBQ, dan wel een goed vullend vegetarisch ontbijt met heerlijke scharreleitjes van eigen bodem en veggie beleg en natuurlijk een echte Vlaamse koffiekoek als afsluiter… hoe kan het ook anders!?

Omstreeks elf uur startten we de eerste rondleiding. Dit keer toch wel heel bijzonder nu we aan de hand van een video en een maquette elke bezoeker voor het eerst konden laten kennis maken met de nieuwe Thuis te Geel waarover we zo fier zijn.  Ons enthousiasme werd door de bezoekers nog aangewakkerd dankzij de vele lovende woorden. Zowat iedereen beaamde dat dit de ideale stek moet worden voor Het dierenthuisje. Een rondleiding geven waarbij je telkens kan vermelden dat de nieuwe omgeving vijf keer zo groot zal zijn voor de dieren en daarbij alle doordachte en geplande verbeteringen aanhalen, werkt uitermate stimulerend.

Toen we in de namiddag vereerd werden met het onverwachte bezoek van de Schepen van dierenwelzijn te Geel betekende dit zonder twijfel een meerwaarde aan deze bijzondere dag.  En dan waren er nog de
mensen uit de nieuwe omgeving die gelezen hadden over de opendeurdagen in de Gazet van Antwerpen en alvast kennis kwamen maken om zich binnen enkele maanden als vrijwilliger aan te bieden.  Kortom,
het werd een erg motiverende dag die ons nogmaals bevestigt dat de nieuwe locatie een goede keuze is. Meer nog: wat in januari van dit jaar een drama leek te zijn, lijkt nu eerder een zegen te zijn voor de vereniging en de vele dieren die er hun toevlucht vinden.

De naweeën van dit weekend deinen stilaan uit nu ons enkel nog rest om enkele geleende zaken terug te bezorgen. De rust in huis geraakt terug hersteld en met een voldaan gevoel blikken we terug op deze laatste opendeur te Brecht en aan

*alle bezoekers en vrijwilligers die door hun aanwezigheid en hulp van deze dagen een succes maakten,

*alle geschenkjes die werden aangedragen gaande van voeding, mandjes, snoepjes tot lege toners, oud ijzer en ICT materiaal,

*de sponsors Animo (koffieautomaat) en Tenten Van Hoof (grote drank-en eettent),

* iedereen die meter/peter is of onlangs werd alsook de donateurs die vanaf heden de toekomst van de vzw mee zullen opbouwen en de schenkers van giften of  zaken van de verlanglijst,

* onze beschermelingetjes zaliger die weeral zorgden voor een stralende hemel

Héél veel dank en liefs aan allen!

Dit weekend geeft meteen het startsein voor de grote werken te Geel en de verhuis die we plannen vóór eind oktober.  Deze week nog wordt immers de verkoopakte ondertekend en zullen we de sleutels in ontvangst nemen.  Vanaf zaterdag is hulp dus meer dan welkom! Meer daarover lees je nog bij “helpen”.

Foto’s van de opendeur volgen weldra!29/04/2013: Benefiet werd schot in de roos

Grootse benefiet werd schot in de roos!  Opbrengst: 10.675 €

Wie de benefiet op 28 april heeft bijgewoond zal de titel zonder meer beamen.  Het was zonder meer het grootste en meeste succesvolle evenement dat Het dierenthuisje organiseerde en daar was natuurlijk wel reden voor.

Toen op 16 januari bekend werd gemaakt dat Het dierenthuisje een nieuwe locatie moest zoeken voor het einde van het jaar kwam een vloedgolf van reacties binnen. Heel wat medeleven werd betuigd wat ons als bezielers overeind hield en ons de kracht gaf om voor het verder bestaan van deze unieke Thuis voor dieren te vechten.

Enkele weken later zaten we met zo’n vijftig vrijwilligers voor het eerst samen om plannen te smeden voor een evenement, anders dan de andere; het moest iets groots worden met veel bezoekers.  De bijeenkomst  werd maandelijks herhaald en resulteerde in een dagvullend programma. 

Een rommelmarkt, Vlaamse Kermis, hondenwandeling, tekenwedstrijd, veiling…. vele ideeën die van bij de start door ons hoofd spookten, maar nooit hadden we durven dromen dat dit programma door zovele artiesten die zich vrijwillig wilden inzetten voor het goede doel,  gesterkt zou worden.  

Een allesomvattende affiche kondigde sinds een maand de “benefiet” aan voor de nieuwe Thuis met namen als Alexandra Potvin, Raf van Brussel, Pol Goossen, Nicky Langley, Liv Van Aelst, Daisy Thijs, en vele anderen.  De ijverigheid waarmee deze aankondiging verspreid werd en de bekendmaking via de media zoals GVA, ATV en Radio 2 zorgden ervoor dat het niet onopgemerkt voorbij ging.

En dan was het zover,  28 april: een erg belangrijke dag voor het verder bestaan van Het dierenthuisje. De omstandigheden waren fenomenaal: een mooie blauwe hemel met stralende zon trok heel wat mensen naar het park van Brasschaat waar reeds tegen tienen heel wat mensen toestroomden om zich tegoed te doen aan een heerlijk ontbijt. Ook vele wandelaars waren vroeg op de been met hun trouwe viervoeter om een frisse neus te halen bij één van de twee uitgestippelde wandelroutes. Binnen een mum van tijd was het koppen lopen op de rommelmarkt en ook de verkoopstandjes van onze creatieve vrijwilligers kenden al snel veel bijval.

De grootste drukte kwam op gang rond de middag toen ook de optreden startten: een uitgebreid programma werd ingeleid door een verwelkoming van Pol Goossen waarbij hij de eer overnam van zijn ziekgevallen collega-dierenvriend Michel Vandenbosch.  Na deze mooie intrede nam Alexandra Potvin deverdere presentatie over en kondigde opeenvolgend aan: Nicky Langley, Afi, Raf Van Brussel, Michael Schuddinck, Liv van Aelst & Daisy Thys, Sophie Buysse & John Pale Duo en Carin Care & The Texas Country Dancers.  Ook Ann Pira & Janine Bischops waren van de partij voor het goede doel.  Al dezebekendheden gaven Professioneel fotograaf Tom Bertels van Studio Laloza de handen vol want dit was hét moment voor de bezoekers om met hun favoriete BV vereeuwigd te worden.

De winnaars van de zoektocht die in maart reeds startte, werden gelauwerd met mooie prijzen zoals luchtdopen,  verblijf in een B&B en restaurantcheques.  Op de veiling werd heftig geboden op de vele mooie stukken die mensen schonken terwijl ook buiten heel wat te beleven viel; Om 15 uur brachten The Battle Droids een wervelende demo van Breakdance o.l.v. Sam Ravell, gevolgd door een al evenkundige demonstratie van Karateschool Inyo uit Brecht. Oma Fonkel van Mega Mindy vervoegde de kinderen op de Vlaamse Kermis en deelde beloningen uitaan alle kinderen die een tekening of gedichtje binnen brachten met als thema “dieren”.

Omwille van de grote opkomst kondigden we dan ook om 17 uur met veel trots aan dat het programma met een uur verlengd werd zodat we omstreeks 18 uur afsloten met de aanwezigheidstombola die maar liefst vijftien prijzen telde dankzij de gulle schenkers.

Voor één van de grote verrassingen op deze indrukwekkende dag zorgde Karateclub Inyo uit Brecht. Zij hadden drie evenementen georganiseerd in hun vereniging wat resulteerde in een cheque van maar liefst 1.500€! Dit en zoveel enthousiasme van zowel vrijwilligers als bezoekers zorgden voor een  memorabele dag.

We sluiten graag af met een erg oprechte dank aan alle mensen die zich vrijwillig hebben ingezet vóór, op en na deze erg belangrijke dag voor het verder bestaan van Het dierenthuisje. Maar liefst 80 vrijwilligers waren actief op deze dag om de goede gang van zaken te garanderen.  

En uiteraard ook veel dank aan alle sponsors. Zij kregen een vermelding onder “Dank U, sponsors