Verslagen

29/04/2013: Benefiet werd schot in de roos

Grootse benefiet werd schot in de roos!  Opbrengst: 10.675 €

Wie de benefiet op 28 april heeft bijgewoond zal de titel zonder meer beamen.  Het was zonder meer het grootste en meeste succesvolle evenement dat Het dierenthuisje organiseerde en daar was natuurlijk wel reden voor.

Toen op 16 januari bekend werd gemaakt dat Het dierenthuisje een nieuwe locatie moest zoeken voor het einde van het jaar kwam een vloedgolf van reacties binnen. Heel wat medeleven werd betuigd wat ons als bezielers overeind hield en ons de kracht gaf om voor het verder bestaan van deze unieke Thuis voor dieren te vechten.

Enkele weken later zaten we met zo’n vijftig vrijwilligers voor het eerst samen om plannen te smeden voor een evenement, anders dan de andere; het moest iets groots worden met veel bezoekers.  De bijeenkomst  werd maandelijks herhaald en resulteerde in een dagvullend programma. 

Een rommelmarkt, Vlaamse Kermis, hondenwandeling, tekenwedstrijd, veiling…. vele ideeën die van bij de start door ons hoofd spookten, maar nooit hadden we durven dromen dat dit programma door zovele artiesten die zich vrijwillig wilden inzetten voor het goede doel,  gesterkt zou worden.  

Een allesomvattende affiche kondigde sinds een maand de “benefiet” aan voor de nieuwe Thuis met namen als Alexandra Potvin, Raf van Brussel, Pol Goossen, Nicky Langley, Liv Van Aelst, Daisy Thijs, en vele anderen.  De ijverigheid waarmee deze aankondiging verspreid werd en de bekendmaking via de media zoals GVA, ATV en Radio 2 zorgden ervoor dat het niet onopgemerkt voorbij ging.

En dan was het zover,  28 april: een erg belangrijke dag voor het verder bestaan van Het dierenthuisje. De omstandigheden waren fenomenaal: een mooie blauwe hemel met stralende zon trok heel wat mensen naar het park van Brasschaat waar reeds tegen tienen heel wat mensen toestroomden om zich tegoed te doen aan een heerlijk ontbijt. Ook vele wandelaars waren vroeg op de been met hun trouwe viervoeter om een frisse neus te halen bij één van de twee uitgestippelde wandelroutes. Binnen een mum van tijd was het koppen lopen op de rommelmarkt en ook de verkoopstandjes van onze creatieve vrijwilligers kenden al snel veel bijval.

De grootste drukte kwam op gang rond de middag toen ook de optreden startten: een uitgebreid programma werd ingeleid door een verwelkoming van Pol Goossen waarbij hij de eer overnam van zijn ziekgevallen collega-dierenvriend Michel Vandenbosch.  Na deze mooie intrede nam Alexandra Potvin deverdere presentatie over en kondigde opeenvolgend aan: Nicky Langley, Afi, Raf Van Brussel, Michael Schuddinck, Liv van Aelst & Daisy Thys, Sophie Buysse & John Pale Duo en Carin Care & The Texas Country Dancers.  Ook Ann Pira & Janine Bischops waren van de partij voor het goede doel.  Al dezebekendheden gaven Professioneel fotograaf Tom Bertels van Studio Laloza de handen vol want dit was hét moment voor de bezoekers om met hun favoriete BV vereeuwigd te worden.

De winnaars van de zoektocht die in maart reeds startte, werden gelauwerd met mooie prijzen zoals luchtdopen,  verblijf in een B&B en restaurantcheques.  Op de veiling werd heftig geboden op de vele mooie stukken die mensen schonken terwijl ook buiten heel wat te beleven viel; Om 15 uur brachten The Battle Droids een wervelende demo van Breakdance o.l.v. Sam Ravell, gevolgd door een al evenkundige demonstratie van Karateschool Inyo uit Brecht. Oma Fonkel van Mega Mindy vervoegde de kinderen op de Vlaamse Kermis en deelde beloningen uitaan alle kinderen die een tekening of gedichtje binnen brachten met als thema “dieren”.

Omwille van de grote opkomst kondigden we dan ook om 17 uur met veel trots aan dat het programma met een uur verlengd werd zodat we omstreeks 18 uur afsloten met de aanwezigheidstombola die maar liefst vijftien prijzen telde dankzij de gulle schenkers.

Voor één van de grote verrassingen op deze indrukwekkende dag zorgde Karateclub Inyo uit Brecht. Zij hadden drie evenementen georganiseerd in hun vereniging wat resulteerde in een cheque van maar liefst 1.500€! Dit en zoveel enthousiasme van zowel vrijwilligers als bezoekers zorgden voor een  memorabele dag.

We sluiten graag af met een erg oprechte dank aan alle mensen die zich vrijwillig hebben ingezet vóór, op en na deze erg belangrijke dag voor het verder bestaan van Het dierenthuisje. Maar liefst 80 vrijwilligers waren actief op deze dag om de goede gang van zaken te garanderen.  

En uiteraard ook veel dank aan alle sponsors. Zij kregen een vermelding onder “Dank U, sponsors