BertjeTerug naar het overzicht

Update 09/02/2014:

Bertje werd gisteren geadopteerd door een adoptiegezin waar reeds enkele jaren geleden een sukkelaartje terecht kon. Diens vriendje was inmiddels echter overleden en hij had nood aan wat soortelijk gezelschap. Daarom kwamen deze dierenvrienden terug naar Het dierenthuisje om eens te overleggen of er een geschikte huisgenoot voor hen in onze groep te vinden was.

Bertje werd de uitverkorene.  Sinds de verhuis naar Geel zagen de zusjes niet meer naar mekaar om en had Ernie vooral Belle als dikke vriendin gekozen terwijl Bertje zowat aan iedereen kopjes uitdeelde.  We hopen ook op een goede verstandhouding met de huisgenoot op haar nieuwe adres. De eerste berichten kwamen vandaag toe en die zijn alleszins al erg geruststellend.

===========================================

Bertje en Ernie zijn twee zusjes die op de leeftijd van acht weken in een bench beland zijn nadat ze met vangbakken gevangen werden. Mama werd gesteriliseerd en terug gezet op de plaats van vangst maar de kittens waren er niet veilig. De dame die hen van straat haalde dacht er goed aan te doen hen in een bench te zetten met het oog op socialisatie zodat ze in een gezin zouden kunnen geplaats worden. Spijtig genoeg lukte dat niet op die manier en op de leeftijd van zes maanden kregen we de vraag om hen op te vangen.
Beseffende wat deze jonge dieren van hun jonge leventje gemist hebben door maar liefst vier maanden opgesloten te zitten in zo'n kleine ruimte lieten we ze bij aankomst dan ook meteen vrij rondlopen. In het begin staken ze zich weg onder kasten en banken maar na twee dagen kwam vooral Bertje al kennis maken vanop afstand. De kerstbomen die rond die tijd in de kamers pronkten werden maar al te graag door hen gebruikt als ideale schuilplek. Doch na een kleine week kwam ook Ernie regelmatig in zicht. Bertje ontpopte zich na amper twee weken tot een kroelpoesje dat zich gewillig laat strelen en dol is op aandacht.  Zusje Ernie heeft iets langer nodig gehad maar ondertussen zijn beide lieverds ontpopt tot grote aandachtvragers. Eerst hadden ze enkel in ons vertrouwen maar ondertussen kan zowat iedereen ze uitbundig aaien.

De adoptant moet wel beseffen dat ze in een nieuwe omgeving eerst weer even zullen moeten wennen en een stapje terug zullen zetten maar eens ze hun vertrouwen gunnen dan zijn het superlieve en toffe poesjes.