JeffiTerug naar het overzicht

We kregen het schitterende nieuws dat Jeffi zich ondertussen heeft aangepast in de nieuwe situatie en hij zal mogen blijven. Hopen nu dat hij zich blijft gedragen zodat zijn plekje verzekerd is.

======================================

De eigenaar vertelt:

Dit is Jeffi. Sinds begin april liep hij wat verloren rond in onze tuin en kwam hij schuilen onder het afdak. Via de achterdeur keek hij dan heel zielig naar binnen maar als we naar buiten kwamen liep hij heel schuchter weg. We konden er niet aan weerstaan om deze zwerfkater een warm droog nestje te geven onder het afdak en met regelmaat van de klok ervoor te zorgen dat zijn buikje gevuld werd.

We merkten dat hij een wonde had aan zijn hals die soms leek te genezen maar even later terug open was, we hebben dan ook via het zwerfkattenproject in Tremelo hem laten castreren en aan de dierenarts van dienst gevraagd om hem wat op te lappen. We hebben toen ook gevraagd om een aids test te doen en spijtig genoeg is hij seropositief.

Ondertussen konden we hem al aaien en ook met onze kattin leek het wel in orde te komen, zij lagen soms samen maar een meter van elkaar te dutten. Hij toonde wel interesse om eens te komen snuffelen maar dat zag zij niet zitten zodat hij dan maar afdroop… Omdat hij zo mak was zagen we er ook geen probleem in dat hij haar zou kunnen besmetten, hij was een echte tamme kater.

Ondertussen zijn we al enkele maanden verder en Jeffi is helemaal open gebloeid. Na enkele aarzelende weken met aaitjes is hij nu helemaal gek op wat aandacht. Hij kan er niet genoeg van krijgen om aaitjes te krijgen, op zijn rug, achter zijn oren, over zijn buik … je kiest maar. Soms een beetje TE want ik kan niet even de was binnenhalen zonder dat hij 5 minuten opeist.

Hij voelt zich dus enorm goed hier en dat uit zich op een negatieve manier naar onze kattin. Hij zit haar regelmatig achterna om haar weg te jagen, springt er ook weleens op – en zij vindt dit helemaal niet prettig want ze is gewoon helemaal niet dol op andere katten. De harmonie is momenteel dus zoek. Hij lijkt bang om zijn veroverd plaatsje kwijt te spelen?

Jeffi is een kater die iemand heel veel liefde kan geven!