Sisso & FlippoTerug naar het overzicht

Sissi en Flippo hebben het getroffen op hun nieuwe "landgoed" richting Belgische kust. Na enkele uurtjes stonden ze al rustig te grazen alsof ze er al jaren woonden.

=============================

Sissi en Flippo kwamen in mei 2011 toe. Sissi was toen nog een jong geitje dat we dadelijk lieten opereren gezien ze een gebroken achterpoot had. Ze werd toen nog gevoed met de papfles. Flippo kwam er even later bij als gezelschap voor haar. Hij werd dadelijk gecastreerd. Vooral Sissi is erg aanhankelijk. Flippo is wat afstandelijker maar volgt Sissi overal; het is een onafscheidelijk duo. We hadden hen opgenomen bij de vaste inwoners maar het probleem stelt zich nu dat ze de varkens niet met rust laten. Ze zijn jong en actief en als ze zich wat vervelen gaan ze varkens pesten met luide krijsconcerten ten gevolge. Daarom hebben we moeten besluiten dat we voor Sissi en Flippo een nieuwe thuis moeten zoeken. De volledige uitleg kan je lezen onder rubriek : vaste inwoners - andere dieren. Wie heeft een groen plekje voor dit duo? meer uitleg : Update 15/06/2011: Een drietal dagen na de operatie aan Sissi's gebroken pootje steunde ze erop. Schitterend hoe snel zo'n dier recupereert! Ze wilde ook de pap al vrij snel niet meer drinken maar prefereerde gras en sappige blaadjes van onze struiken die nu automatisch worden gesnoeid. Enkele dagen nadat Sissi op de website stond kregen we vraag van iemand die drie dwergbokjes had opgevangen om mee te zoeken naar een thuis voor hen. De dame had de beestjes weggehaald bij iemand die de bokjes telkens verkocht voor rituële slachtingen. Ook papabok wordt nu gecastreerd zodat heel wat leed in de toekomst bespaard zal blijven. Twee bokjes kunnen terecht na castratie bij de mensen die Kid en Kodi, de twee hangbuikvarkentjes adopteerden en het derde bokje vonden we een ideale partner voor ons Sissi. Het bokje was maar half zo groot als zijn leeftijdsgenootjes, zijn oortjes zijn naar buiten gekruld en zowat alles is uit verhouding gegroeid of net niet. Een typisch slachtoffer van incest. En ja hoor; Sissi was maar te blij met ons initiatief! Kijk zelf maar : http://youtu.be/G6tAkVQCXBc Voorlopig staan ze samen in de tuin en lopen ze tussen de poezen en honden die er helemaal niet meer naar opkijken. Net als wij verschieten zij ook al van niks meer... Morgen wordt Flippo gecastreerd en daarna zouden we willen proberen om ze te verhuizen naar de kippenren waar ook de varkentjes wonen. Vraag is alleen of ze dat zullen goedkeuren. Zoniet krijgen we een heel mekkerconcert waarvoor we toch zullen moeten bezwijken. We hopen dat dit tweetal kans mag krijgen om een knusse thuis te vinden waar ze verwend kunnen worden want dit zijn geen gewone hoevediertjes!

==========================================

Update 01/06/2011: Sissi is gisteren, dinsdag 31/05/'11, met succes geopereerd. De breuk was toch al een vijftal dagen oud waardoor de ingreep bemoeilijkt wordt. Maar opnieuw zijn we vol lof over het werk van orthopedisch chirurg Bart Verdonck die bij Sissi -net als bij Whoopy- knap werk leverde, al was het de eerste keer dat hij een geitje op zijn praktijk binnen brachten. Sissi heeft ook daar menig hart weten te veroveren. Gelukkig kon ze snel geopereerd worden en mocht ze ook dezelfde dag -laat op de avond- weer naar huis komen. na thuiskomst heeft ze goed melke gedronken en is ze ook gretig beginnen eten van het geplukte gras dat we in haar bench gelegd hadden. Dat is weeral een hele stap vooruit! Vandaag, 1 juni, hebben we haar na heel wat gejammer dan toch maar even in de tuin laten lopen en daar heeft ze van genoten! Ze ondervindt haar beperkingen en doet het heel rustig aan, net zoals Whoopy dat ook besefte na zijn ingreep. Als ze moe wordt dan kruipt ze in één van de poezenhuisjes en doet rustig haar dutje om als ze wakker wordt luidkeels te schreeuwen zoals alleen een geit dan kan. Momenteel weegt ze 2,4 kg; dat is bijna een halve kilo meer dan wanneer ze vrijdag toekwam. Alles lijkt prima te lopen, maar we blijven op onze hoede!

=========================================

Op vrijdagavond 27 mei '11 kregen we een noodoproep van één van onze vrijwilligers. Ze had een geitje met een gebroken poot weg gehaald bij een kweker die niet of nauwelijks naar zijn dieren omkijkt. Ze was op dat ogenblik nog bij de dierenarts en wist zich geen raad meer. Haar wil was groot om ons te ontzien wetende hoeveel "zware" gevalletjes we de laatste tijd hebben moeten incasseren maar gezien hulp elders wegbleef kwam ze dan toch tenauwernood bij ons terecht. We moesten wel even slikken want over een moederloos geitje van een vijftal dagen oud hadden we ons nog niet ontfermd. Gelukkig hebben we een goed boek over het grootbrengen van moederloze dieren en was de dierenspeciaalzaak nog net open om de noodzakelijke melk in huis te halen. Even later kwam het mekkerende wezentje toe. Drinken uit de papfles was niet evident; wat wil je zo'n rubber fopspeen! Probleem was dat het diertje niet terug naar de mama kon zoals de reddende dame in wezen had gehoopt. De malafide kweker laat immers alles samen op de wei staan en op die manier is het jonge geitje dus geramd door een bok met een ernstige breuk vandien. De dierenarts had -zodra hij hoorde dat er geen sprake zou zijn van inslapen- RX opnamen gemaakt en daaruit bleek dat ze de breuk zich voordeed aan de bil bovenaan. Volgens hem zou enkel een operatie met pinnen of plaat haar redding kunnen zijn. Vandaag (ma 30/05/'11) namen we dan ook contact met Bart Verdonck, de specialist die Whoopy zo wonderlijk goed opereerde want wie konden we beter wensen?! Hij bevestigde wat de dierenarts reeds voorspelde: door middel van twee platen in kruis kan deze breuk mooi hersteld worden. Resultaat is dat we "Sissi" morgenvroeg tegen 10 uur naar Boechout brengen voor operatie. Gezien ze nog om de drie uur melk moet krijgen, zal ze haar rugzakje met toebehoren meekrijgen zodat ze de dag zo goed mogelijk kan doorkomen. Ondertussen is het mooi om zien hoe Sissi zich al thuis voelt tussen de poezen en honden. Carlo en Kenzo vinden het hun taak om haar te bemoederen en likken haar dan ook helemaal af terwijl Whoopy haar ziet als een uit de kluiten gewassen muis om op te winden. Morgen zullen ze mekaar even een dagje moeten missen, maar hopelijk kunnen ze daarna nog meer van mekaars gezelschap genieten. De operatie wordt geraamd op 500€, gelukkig wat minder dan Whoopy en Kenzo's ingrepen maar toch weer een behoorlijke hap uit het budget. Wie wil Sissi helpen aub?! Je kan helpen door een eenmalige gift - hoe klein ook- of door haar meter of peter te worden...