SushiTerug naar het overzicht

Sushi heeft een thuis; de eigenaar liet weten dat hij vandaag bij zijn nieuwe thuis is ingetrokken.

=====================================

Wie helpt Sushi vóór 07/12/2016!?

de zoon van de eigenaar vertelt:

Een tiental jaar geleden hebben mijn ouders na het bezoek van een horecazaak zich ontfermd over Sushi, een hangbuikzwijn. Hij zat daar opgesloten in een hok tot vermaak van de kinderen die er met hun ouders iets kwamen nuttigen. Omdat mijn ouders dit niet langer konden aanzien hebben ze de eigenaar kunnen overtuigen Sushi af te staan en hebben ze hem meegenomen naar hun woonst in Laakdal. Daar had hij plots een ruimte van 1ha die hij deelde met schapen, geiten, kippen en een ezel. Je zag Sushi, na een initiële aanpassingsperiode opbloeien en uitgroeien tot een gelukkig varken.

In augustus van dit jaar echter is mijn vader gestorven na een slepende ziekte en is mijn moeder alleen achtergebleven met de dieren. Alles in de woning doet haar denken aan haar overleden man en omdat ze ook niet in staat is om de "boerderij" alleen verder te zetten heeft ze besloten terug naar Antwerpen te komen.

Voor alle dieren werd een oplossing gevonden, alleen voor Sushi niet. Niemand blijkt geïnteresseerd in de opvang van een hangbuikzwijn en de enige oplossing die men haar geeft is het dier te laten inslapen. Sushi is echter in zeer goede gezondheid en het zou zonde zijn om hem te laten inslapen.

Sushi is een gecastreerde beer.Hij is gewoon om met andere dieren om te gaan zoals schapen, geiten, kippen en een pony. Met een van de geiten slaapt hij voor de warmte ’s winters in dezelfde stal tegen elkaar aan. Met de pony heeft hij soms een beetje ruzie omdat deze laatste een nogal dominant dier is.

Met mensen gaat het vrij goed. Sushi heeft eerst moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar na een zestal weken ging hij vrij sociaal om met iedereen die het erf betrad (met uitzondering van de dierenarts). De voorbije tien jaar heb ik meermaals tijd met hem doorgebracht en hij lijkt mij vooral vrolijk, sociaal, zeer nieuwsgierig en luistert zeer goed naar zijn naam.