SuskeTerug naar het overzicht

Suske heeft het geluk van haar leven getroffen! Ze wist de harten te veroveren van de adoptanten die eerder Crèmeke adopteerden maar haar helaas inmiddels moesten afgeven aan kanker. Ze leeft nu samen met een iets jongere mannelijke soortgenoot en ook hij draagt haar op pootjes. We konden voor deze lieve dame geen betere thuis toewensen!

===============================

Suske kwam toe nadat ze bij asiel Het Blauwe Kruis werd afgestaan.  Deze lieve Shih-Tzu is dal wel nog maar tien jaar maar er zijn eerst wat "opknapwerkjes" alvorens ze geplaatst zou kunnen worden. Ze werd binnen gebracht omwille van financiële redenen en dat zal wellicht te wijten zijn aan de medische ingrepen die noodzakelijk zijn. Zo had ze een erge oor- en oogontsteking, tandsteen, huiduitslag en een melkkliertumor.

Dit lieve dametje is werkelijk super lief en aanhankelijk; het liefst zou ze gans de dag op schoot zitten. Helaas kunnen we haar dat niet bieden. We hoopten dan ook dat ze nog een goede ziel mocht treffen die haar ondanks haar kleine gebreken ten gevolge van haar verleden en leeftijd nog een warme thuis met veel aandacht wilde gunnen. Helaas kwam er weinig reactie voor haar.

Suske gaat dolgraag wandelen maar is al heel blij als ze geaaid wordt of gewoon op schoot mag liggen. Iedereen geraakt wel eens afgeleid door deze guitige lieverd.

Ze werd kort na haar aankomst geknipt en gewassen wat haar meteen veel netter en jonger maakte. Verder krijgt ze medicatie voor de oortjes, oogjes en huidproblemen. De melkkliertumor moeten nog verder bekeken worden; of deze al dan niet geopereerd zal worden, nemen we nog in overweging.

Eventjes heeft ze een eigen thuis gehad maar is na een tijdje teruggebracht en woont sindsdien weer bij Het Dierenthuisje. Helaas ging er het één en ander fout bij het pleeggezin. Ze plaste binnen niettegenstaande frequente wandelingen en ze zou zelfs gebeten hebben. Reden te over om haar direct terug te fluiten.

Suske verblijft nu alweer enige tijd bij ons en vertoont absoluut geen bijtgedrag naar mensen, soortgenoten of poezen. Omdat ze wel vrij veel plaste, voerden we in samenspraak met de dierenarts een aantal testen uit die echter geen resultaten gaven. Zowel bloed- als urinetesten gaven geen oorzaken weer.

De lieve dame lijkt er zelf niet veel last van te ondervinden en geniet hier wel van de vele vrijwilligers die bezwijken voor haar guitige uiterlijk.