VriendjeTerug naar het overzicht

Vriendje heeft een thuis gekregen dankzij deze rubriek

==================================

De eigenaar vertelt:

Vriendje is een superlieve, aanhankelijke en makkelijke kater in omgang met mensen. Hij is gecastreerd en zijn leeftijd wordt geschat op 10 jaar.

Hij houdt van huiselijke gezelligheid. Hij ligt graag dicht tegen je aan (niet op schoot) en zit graag bij je in de buurt. Samen zijn, dutjes doen, lekker eten, regelmatig eens geaaid worden, korte ommetjes maken en een kort spelmoment zijn de ingrediënten van een perfecte Vriendjesdag. Wanneer hij in z’n nopjes is, doet hij zijn speciale spontane pootjesmove. Schattig is hij zeker en vast!

Hij is ook makkelijk qua verzorging:  kent de kattenbak, laat zich kammen, pipetjes aanbrengen…

Vriendje houdt van zowel binnen als buiten zijn, afhankelijk van het weer. Zijn ideale thuis heeft dus zeker een rustige tuin. Hij vindt het niet leuk om zijn huis en mensen te delen met onze andere poezen. Dat is dan ook de reden waarom we nieuwe baasjes willen vinden voor hem. Hij houdt ook niet van honden mogelijk omdat hij daar slechte ervaringen mee heeft gehad.

Hij is vast en zeker een dikke mensenvriend. Hij kan ook met kinderen, eens hij ze kent en ze hem rustig benaderen. Idealerwijs zien wij hem liever terechtkomen in een gezin met al wat oudere kinderen die bewust rekening kunnen houden met Vriendje z’n aandachtspunt of een gezin zonder kinderen.

Vriendje heeft 1 aandachtspunt en dat zijn z’n gevoeligere heupen en stijvere achterpootjes. Het is een aandachtspunt maar geen grootse belemmering. Hij speelt, rolt, rent en klimt vlot. Soms heeft hij voor zijn gemak een extra op- of afstapje nodig omdat hij wat stijver is. Hij krijgt hiervoor homeopathie waarop hij heel goed reageert.

We kennen zijn hele verleden niet. We vingen hem ongeveer een jaar geleden op nadat we hem verwaarloosd zagen rondlopen in onze straat. Hij bleek buitengezet door z’n nieuwe baasjes, die hem erbij moesten nemen als ze het huis kochten. Hij sliep op de stoep of in een grasveldje naast zijn huis en kreeg af en toe wat eten van de buren. Het kan zijn dat hij geboren is met z’n stijvere achterpootjes en dat zijn gevoeligere heupen een gevolg zijn van zijn slechte levensomstandigheden. Op een jaar tijd gaat het stukken beter met hem en zijn levenslust en zijn zin om te genieten vh leven heeft hij zeker niet verloren! 

Wie Vriendje wil leren kennen, neemt contact op met de huidige eigenaar op nr. 0498/290762.