NelsonTerug naar het overzicht

Nelson kan verhuizen! Na 4 maanden recuperatie is er niets meer dat Nelson nog hier houdt. Hij is een super lieve en aanhankelijke poes die dolgraag véél aandacht krijgt en geeft. Hij kan met soortgenoten maar dan liefst kattinnen. Katers ziet hij wel eens als een uitdaging.

Hij is een gecastreerde kater, geschat op een jaar of vijf. wat heeft hij nodig? Aandacht en ruimte. Nelson heeft behoefte aan buiten gaan maar is geen vrijbuiter die ganse dagen op pad gaat! 

==================================================

Nelson is een tijdelijke bewoner van Het dierenthuisje, althans dat hopen we uit de grond van ons hart. Hij kwam hier terecht via onze collega's van Het Blauwe Kruis waar hij eerst twee maanden in een pleeggezin werd opgevangen. Daar kon hij nu echter niet langer blijven en terug naar het asiel keren, was gezien zijn toestand zeker geen optie.

Nelson werd er binnen gebracht in een body die vast kleefde in etterende wonden. Een allergische reactie dus die niet of alleszins niet naar behoren verzorgd werd. Het vermoeden is groot dat de mensen die hem binnen brachten de eigenaars waren of deze alleszins gekend hebben.

Gedurende twee maanden werd Nelson vooral behandeld met Cortisone wat uiteraard geen genezing teweeg bracht, dan wel verergering van zijn probleem. Een dermatoloog die gecontacteerd werd, vond het verstandiger om geen kosten in dit dier te steken maar het eerder te spenderen aan andere dieren...

We kregen Nelson in ieder geval toe in redelijk goede staat: hij had wel een kap om én zijn lijfje zat in een kous die moesten voorkomen dat hij zich open krabde of likte en dat leek dus te werken.

Voor ons was dit alleszins geen houdbare situatie dus verwijderden we die attributen dadelijk en alles bleek even goed te gaan tot enkele dagen later toen hij zich plots weer begon open te krabben. 

Er werden testen gedaan maar er werd geen oorzaak gevonden: alles was prima! 

Toen hebben we de behandeling over een gans andere boeg gegooid: volgens ons vermoeden ging het om een trauma ten gevolge van het dragen van een vlooien-, tekenband waarop hij toen allergisch gereageerd heeft en is hij uit gewoonte ook na het verdwijnen van de allergie blijven krabben. En dat was de juiste redenering, zo blijkt.

Nelson werd behandeld met Bachbloesems voor dit trauma en het probleem is zo op een kleine maand tijd volledig weg geëbd. De plekken zijn geheel weg en de gezonde jongen krabt niet meer!