AliaTerug naar het overzicht

Alia en Droopy werden slachtoffer van hun vrijheid.

Alia en Droopy waren de twee enige poezen die we buiten de ren lieten gaan omdat ze hun geluk binnen de omheining niet konden vinden.

Alia was als zwerfpoes afgezet samen met haar kittens. Haar kittens werden geplaatst maar mama bleef alleen achter. Dat had duidelijk op haar sporen nagelaten. Alia was altijd vrij nijdig in omgang met andere poezen. Mensen durfde ze wel opnieuw te vertrouwen. Het was een lieve poes met haar scherpe kantjes. Ze was zodanig op haar vrijheid gesteld dat we ze buiten de ren lieten gaan. Deden we dit niet waren de anderen slachtoffer van haar frustraties. Ze vermeed de baan als de pest, lag altijd achteraan in de wei op muizen te jagen of sliep haar roes uit in de paardenstal. Ze was sinds 2002 bij ons.

Droopy was sinds enkele maanden haar trouwe gezel op avontuur. Ze trokken veel samen op. Samen waren ze gelukkig!

De anderen vonden er maar niets aan (gelukkig) en keken hen soms raar aan als ze zagen dat ze aan de stoute kant van de draad zaten. Droopy was als kitten af bij ons gekomen omdat ze hem wilden verdrinken. Hij was zo'n 5 jaar bij ons.

Op 18 april echter werden ze samen op dezelfde plaat overreden op een 20 meter van huis af. Het gebeurde 's nachts. Gelukkig had een vriend de twee lijkjes 's nachts zien liggen toen hij passeerde en bracht hij ons de volgende dag op de hoogte. We hadden immers wel gemerkt dat ze geen van beiden waren komen eten, maar we hadden ze niet teruggevonden. We zijn dan gaan zoeken en vonden aan de overzijde van de straat een pas gegraven put. Toen we de put open maakten vonden we ze daar samen begraven. Gemeentearbeiders hadden hen gevonden en ze daar begraven. Eigenlijk dus een geluk bij een ongeluk dat we te weten waren gekomen dat ze overreden waren.

Nu kunnen (moeten) we erin berusten dat ze dit lot hebben moeten ondergaan in ruil voor hun absolute vrijheid. Hadden we het niet geweten, bleven we levenslang met de vreselijke vraag zitten wat er met hen gebeurd zou zijn? Ingedachtig tot wat mensen allemaal in staat zijn, zou dit ons altijd achtervolgen.