BibiTerug naar het overzicht

Bibi is zeer plots overleden. Ze was amper 3,5 jaar oud.

We merkten ’ s ochtends dat ze rustiger was maar toen we haar ’s middags op de zetel vonden en haar zelfs konden aaien wisten we dat er iets mis was. We zijn direct naar de dierenarts gereden die vaststelde dat ze koorts had maar verder kon ze niks ernstigs opmerken. Bibi kreeg een injectie tegen de koorts en een spuit antibiotica.

Amper drie uur later hoorden we haar één mauw laten waarna ze in coma ging en de ademhaling en het hart vrijwel direct alle werking opgaven.

Gezien we dit nog nooit hadden meegemaakt en het een mysterie voor ons was, hebben we een autopsie laten doen die uitwijst op een ernstige nierontsteking. De nieren waren abnormaal qua grootte en kleur. Het blijft een raadsel hoe Bibi dit zolang verborgen heeft gehouden want tot de dag ervoor hebben we haar zien eten en spelen. Ze kwam zelfs afgerend voor haar koekjes.

We waren aardig van de kaart door dit plotse verlies van de jonge Bibi die we steeds gekend hebben als een gezond en levendig poesje. Ze heeft niet eens een verkoudheid gehad op al die tijd dat ze bij ons was. Tijd voor afscheid was er helaas niet. We troosten ons met de gedachte dat ze niet heeft moeten afzien; het is zo snel gegaan dat ze er zelf weinig van kan beseft hebben.

==================================

Dit grijze poesje werd op jonge leeftijd van ca 5 maanden binnen gebracht omdat ze op een boerderij verbleef waar ze dagelijks haar leven op het spel moest zetten vanwege niet al te katgezinde honden. Haar tijdelijke verzorgers deden beroep op ons in de hoop dat ze nog socialiseerbaar zou zijn en dan kans zou maken op een eigen thuis. Uiteraard hoopten wij dat ook maar dat bleek iets anders uit te draaien. Bibi bleef angstig niettegenstaande haar zeer sociale vriendjes die haar het goede voorbeeld gaven. Na een half jaartje kunnen we haar alleszins al passeren zonder dat ze in alle paniek wegvlucht, maar aanraken blijft voorlopig taboe. We zijn er echter van overtuigd dat Bibi nog een aanhankelijk poesje zal worden, zij het dan misschien pas binnen enkele jaren. We hebben geduld...

Het rare is dat Bibi ondanks haar angst toch al veel beziens heeft gehad van kandidaat adoptanten en dat enkel en alleen omdat ze zo mooi is... grijs; dan lijkt al de rest bijzaak. We weten echter dat zulke liefde snel overgaat als blijikt dat die lieve poes na enkele weken nog steeds wegschiet bij de minste beweging. Dat is dan ook de reden dat we besloten hebben om Bibi voorlopig niet te plaatsen in een adoptiegezin tenzij iemand ons echt kan overtuigen dat het haar of hem niet gaat om haar uiterlijk.

De vinnige dame speelt er hier op los met haar vriendjes zoals Whoopy, Bambam, Niké enz. Ze voelt zich duidelijk niet benadeeld omdat ze hier zit.