BilliTerug naar het overzicht

25/03/2012: Billi leed reeds langere tijd van slecht functionerede nieren wat te wijten was aan zijn ouderdom. Dankzij medicatie en aangepaste voeding hebben we hem nog enkele maanden gelukkig kunnen houden maar sinds vorige week vrijdag merkten we dat Billi erg achteraauit ging. Hij was weliswaar al vermagerd maar op enkele dagen zagen we toch nog een groot verschil. Vanaf dan is het erg snel gegaan. Nochtans bleef hij enthousiast voor zijn poezenmelk en hij bleef genieten van languit in het zonnetje liggen. We wilden hem dat genot niet ontnemen maar anderzijds wilden we ook niet wachten tot het te laat was en hij in coma zou gaan. Hij was zichzelf immers stilaan aan het vergiftigen. Uiteindelijk hebben we hem zondagochtend 24/03/2012 in alle rust laten inslapen. In het zonnetje en op mijn schoot is Billi al spinnend van ons heen gegaan. Hij nam er duidelijk vrede mee. Billi die 3,5 jaar geleden als erg bange zwerver toekwam bloeide helemaal open en ontpopte zich zowaar ten opzichte van ons tot een lieve kroeler. Hij kreeg een bijzonder plekje in ons hart.

===============================

Update 02/11/2010: Billi is ondertussen een grote knuffelpoes geworden! Nog maar eens een bewijs dat mits liefde en geduld alles overwonnen kan worden!

===============================

Billi is een gecastreerde kater van ca 10 jaar. De sukkelaar werd gevonden als zwerver op een boerderij waar hij helemaal niet welkom was. Zijn oortjes waren deels weggerot door ontstoken gezwellen. De enige manier om Billy te verlossen van deze plaatselijke kanker was zijn oortjes amputeren. Gezien Billi de vrijheid gewend was en nu reeds meer dan 12 dagen in een bench slijt, kon hij niet langer in die bench blijven zitten. Hij zou door frustratie en angst ziek worden. Omdat we geen oplossing voor hem konden vinden waren we genoodzaakt hem hier in de tuin te lossen. Het heeft hem maanden tijd gekost om wat te durven bewegen. Nu zijn we eindelijk zover dat hij al achteraan in de tuin durft te blijven zitten als we vooraan passeren. Dat is echt al een hele vooruitgang! Wie weet zal Billi ook ooit nog een flodderpoes worden? Je weet maar nooit wat liefde en geduld voor mekaar kunnen krijgen.