FigaroTerug naar het overzicht

Bij ons sinds 02/06/2009:

Figaro leefde al zeker 15 jaar in de buurt van de parking van een appartementsgebouw te Boom. Oorspronkelijk had ze er een thuis maar na de verhuis van haar vrouwtje veranderde alles. Figaro bleef achter bij de man maar die zag niet naar haar om. Zo werd ze vooral door een bewoonster van het aangrensende gebouw verzorgd gedurende de laatste jaren.

Plots echter zag deze dame dat ze haar achterhand sleepte en ging met het zielige poesje naar de dierenarts. Die stelde vast dat ze een ongeluk moest gehad hebben waardoor haar achterhand inclusief haar blaas verlamd was. Na twee dagen was er nog steeds geen verbetering en Figaro diende bij de dierenarts te blijven, toch al minstens tot ze zelf terug kon plassen. Ze kreeg een week de tijd; was het dan niet terug in orde was de enige mogelijkheid inslapen.

Wonder boven wonder plaste Figaro terug zelfstandig op de laatste dag respijt. En zo kwam het oudje hier terecht. De dierenarts had haar achterhand helemaal kaal geschoren want ten gevolge van de verlamming was alles geklit door in haar ontlasting te liggen. Haar achterhand sleepte ze nog steeds maar ook dat begon door wat beweging en massage te verbeteren.

Voor de verlamming had ze echter vrij veel Cortisone toegediend gekregen en dat begon haar plots parten te spelen. Figaro begon de eerste dag na haar aankomst al te niezen en niettegenstaande we snel ingrepen met antibiotica en dadelijk stopten met het toedienen van de Cortisone geraakte ze er niet door. in tegendeel , twee dagen later wilde ze helemaal niet meer eten. Zo hebben we haar gedurende een week gevoederd en eindelijk begon ze vandaag, 10 juni '09 terug zelfstandig te eten. We durfden haar niet naar de dierenarts te brengen voor hospitalisatie want met haar gevoelige karakter zou ze daar mogelijk helemaal wegkwijnen. Ze had immers reeds een week in een bench moeten blijven.

Met tranen in de ogen stonden we erop te kijken. Wat een wonder... weer een week later erdoor geraakt. Figaro weet er spanning in te brengen! Haar achterhand is redelijk goed. Eén achterpootje sleept ze nog min of meer maar hopelijk zal ook dat nog helemaal herstellen... misschien binnen een week!? We proberen deze lieverd zoveel mogelijk te verwennen, vooral met aandacht want dat heeft ze al heel lang moeten missen en daar heeft ze nu net zoveel nood aan.

================

Aanpassing 23/06/2009: Figaro herstelde redelijk goed maar door de vrij hoge Cortisonedosering kreeg ze een verkoudheid die haar bijna fataal werd. We waren dus genoodzaakt om dadelijk te stoppen met de toediening ervan wat maakte dat ze een week later helemaal terug ineen zakte. Toen kregen we een tip over een dierenarts uit Kontich die bedreven is in accupunctuur. we namen dadelijk contact op en legden uit wat het probleem was. Prompt kregen we een uitnodiging om de volgende ochtend reeds te komen. Na die eerste sessie waren we hoopvol; Figaro steunde terug een beetje op de tipjes van haar achterpoten. Drie dagen later volgde de tweede beurt. Die was minder hoopgevend want we zagen geen vooruitgang meer. Maar gezien de dierenarts ons verteld had dat we zeker moesten afwachten tot na de derde sessie gaven we de moed niet op. Uiteindelijk kreeg Figaro vanmorgen haar derde beurt accupunctuur. Het is nu afwachten hoe ze erop zal reageren. We blijven hopen!

==========================

Aanpassing 29/06/2009: We hoopten op een mirakel en kregen dat ook. Ongelooflijk maar waar; na die derde beurt accupunctuur krikte Figaro's achterwerk helemaal op! Haar staartje ging terug de lucht in en even plots steunde ze terug op haar achterpootjes. Een vreugdedans kon niet achterwege blijven. Dit hadden we niet meer durven dromen en Figaro ook niet. Dat was te merken want eens ze voelde dat ze kracht had in haar pootjes is ze erop uit getrokken. De kamer was ineens te klein en vlotjes ging ze door het kattenluik de tuin in. Het lijkt erop dat deze kranige dame het gered heeft. Ze mag dan misschien wel 16 jaar zijn... afgeschreven is ze zeker niet!

===========================

Aanpassing 15/08/2009: Figaro heeft niet veel geluk meer gehad. Enerzijds was ze plots enorm opgeknapt en liep ze vrolijk rond maar anderzijds had ze het grote ongeluk om op 26/07/2009 van de vensterbank te vallen en recht op haar rug terecht te komen. Die val is haar noodlot geworden; ze had terug erg veel pijn en we gingen dan ook daags nadien dadelijk voor accupunctuur. Er volgden opnieuw enkele intensieve beurten op korte termijn maar er was dit keer geen verbetring meer te merken. Uiteindelijk was de trukkendoos uitgeput en lieten we haar in alle rust thuis inslapen. Ze zou nooit nog een dierwaardig leven kunnen leiden. Het heeft ons diep getroffen want deze lieve sterke dame bleef tot op het laatst levenslustig. Het zijn erg moeilijke beslissingen, maar we weten dat ze het met ons eens was.