FilouTerug naar het overzicht

26/08/2009: Sinds vanmorgen wilde Filou niets meer eten; erger nog, hij stak zich weg en stond in tegenstelling tot andere ochtenden niet in de keuken te vragen naar zijn portie slagroom. Dat was zowat het enige waar we hem nog wat mee op gewicht konden houden. Filou was al een tijdje aan het sukkelen met de medicatie en we hadden dan ook besloten om een gulden middenweg te zoeken waardoor zowel zijn bloeddruk, schildklieren, hart als zijn psychische toestand in evenwicht bleven. Niet simpel, maar we hebben hem op die manier toch nog een half jaartje gelukkig kunnen houden. Nu echter ging het heel snel berg afwaarts. 's Middags lag Filouke nog steeds verstoken zonder teken van eetlust en rond 17 uur begon hij te braken. Het stond voor ons vast dat hij geholpen moest worden want dit mocht niet eindigen in een doodstrijd.

En zo kwam de dierenarts rond 21 uur hem thuis verlossen. Filou heeft net twee jaar cadeau gekregen. Het was weer een bijzondere jongen die we nooit zullen vergeten.

============

Bij ons sinds 25/08/2007: In het asiel Het Blauwe Kruis te Wommelgem was een zwarte slungelige kater binnen gebracht als vondeling. Het bleek om een ouder dier te gaan en werd geschat op een dikke 10 jaar. De arme stakker die aldaar de naam "Fool" kreeg, kwijnde weg en kreeg gezondheidsproblemen. Dit verhaal kwam ons aan de oren dankzij een vrijwilligster waarna we besloten hem hier op te vangen in de hoop dat hij hier zou open bloeien.

Om hem psychisch wat kracht bij te zetten, veranderen we zijn naam alvast in Filou. En ja hoor, deze aardige jongen doet het hier heel goed. Wel is het duidelijk dat hij voornamelijk buiten had geleefd want enkel om te eten kwam hij naar binnen. Verder verkoos hij het buitenleven.

Filou had echter reeds bij aankomst last van een verkoudheid wat blijkbaar chronisch was geworden. Dat speelt hem hoe langer, hoe meer parten want dan heeft hij vooral last van een moeilijke ademhaling. Om Filou zo goed mogelijk te helpen krijgt hij mediactie in kuren, maar stilaan geraakt zijn lichaam eraan gewend en wil niet veel meer helpen.

Overlaatst werden zijn tandjes gereinigd en waar nodig getrokken. Toen werd ook ineens zijn neusje gereinigd in de hoop dat dit zou helpen maar toch bleef hij niezen.

Het belangrijkste is dat hij geniet. We hopen dat hij dat nog lang mag blijven doen!