FuzzyTerug naar het overzicht

Hoe konden we Fuzzy het best omschrijven? Een lappenpoes waarbij alles uit proporties getrokken is, de vacht serieus wat kleerscheuren vertoont ... kortom zo lelijk dat hij er schattig door wordt.

Deze lieve oude stakkerd, een gecastreerde kater op respectabele leeftijd, kwam binnen op de laatste dag van het jaar '08. We kregen het bericht door van een oude poes die al een tijd op een parking dwaalde en plots erg achteruit ging. Toen we hem enkele uren later thuis mochten ontvangen, was de verbazing weer groot. Geen tanden meer, een dikke buik, al de rest doormager... voor deze jongen was het hoge tijd dat hij wat warmte kreeg in deze koude dagen en nachten.

Hij nestelde zich dadelijk op een kussen aan de verwarming en genoot van één, twee en zelfs drie potjes eten. Volgende week zouden we met hem naar de dierenarts gaan voor controle want we vreesden dat zijn buikje vol vocht zat vanwege een slecht functionerend hart. 

Vandaag, 5 januari, zijn we dan met hem naar de dierenarts geweest. Het was echter veel erger dan wij hadden gehoopt! Op een echo was een veel te grote lever te merken en hopen vocht. Erg genoeg bleek door middel van een punctie dat het vocht niet kleurloos was maar donker gekleurd bloed. Na duchtig overleg bleek dat we geen andere keuze hadden dan Fuzzy te laten rusten. Het was reeds zodanig erg dat hij binnen korte termijn zou stikken wat we uiteraard niet konden laten gebeuren. We mogen er niet aan denken wat voor dood hij zou geleden hebben als hij daar op die parking als zwerver was blijven zitten!

Het enige dat we hem hebben kunnen geven is vijf dagen warmte en lekker eten. Daar heeft hij gelukkig wel van genoten ondanks zijn constante benauwdheid. Hadden we Fuzzy maar eerder kunnen helpen!