JillTerug naar het overzicht

18/12/2009: Het doet ons erg pijn dat we dit trieste nieuws moeten brengen. Jill die nu iets meer dan twee maanden bij ons was, is vanmorgen ingeslapen.

Hij was toch รณ zo gelukkig hier en heeft zo genoten tot op 06/12. Plots had Jill enorme diarree en was op tijd van twee dagen terug zo mager als toen hij toekwam. Omdat het zo erg was waren we genoodzaakt hem aan de bakster achter te laten bij de dierenarts want verder had hij nog heel wat levenslust. Geen reden dus om te paniekeren. Er werd Giardia vastgesteld in de ontlasting die in principe na een drietal dagen bestreden zou zijn. Pas na een week echter mochten we Jill terug mee huiswaarts nemen maar uit zichzelf eten ging nog steeds erg moeizaam. Blijkbaar heeft Jill zich lange tijd met succes verweerd tegen deze bacterie en is het hem nu teveel geworden. Jill was te zwak en de bacterie had zijn darmen te erg beschadigd. Toch bleven we hopen want Jill was een vechter. De laatste dagen bleef hij zich aan ons optrekken en bleef hij volhouden maar sinds gisterenavond merkten we dat hij de strijd stilaan wilde opgeven en vanmorgen werd onze vrees bevestigd. Jilleke lag languit op een kussen voor de verwarming met een blik in zijn oogjes die we helaas maar al te goed kennen. Het was genoeg geweest.

Jill is in alle rust op zijn kussen ingeslapen. Gelukkig hebben we hem dan toch nog twee liefdevolle maanden mogen geven.

======================================

Jill is toegekomen op 10 oktober 2009 als magere seniorpoes met diarree en weinig levenskansen. Hij kwam een week eerder toe bij asiel Het Blauwe Kruis uit Wommelgem waar men Jill nog wel wilde helpen maar in het asiel voor hem geen kansen meer zagen. We werden opgebeld met de vraag of deze oude jongen bij ons terecht kon voor de tijd die hem nog rest.

Toen hij aankwam vreesden we ook even dat het slechts over dagen of weken zou gaan, maar die idee moeten we nu herzien. Jill werd dadelijk ondersteund met homeopathie en we zagen hem dag na dag meer en meer opkrikken. De diarree was enkele dagen later volledig verdwenen en na een tiental dagen kunnen we gerust vaststellen dat deze lieverd goed bijkomt en lang niet meer zo graatmager lijkt. Eten en drinken doet hij normaal, dus ook daar is geen reden voor paniek.

Zeker is dat Jill enorm geniet. Het doet ons goed dat we hem nog tijdig hebben kunnen helpen na het verhaal van Kim waarvoor alle hulp te laat kwam. Hopelijk blijft zijn gezondheid zo verbeteren en mag hij nog lang genieten van een zorgeloos leventje. Het is net alsof hij hier al jaren rondloopt.

Zijn leeftijd moeten we raden, maar zoals we hem nu zien schatten we hem op zo'n 12 jaar. Normaal dus nog heel wat jaartjes tegoed. We nemen hem op bij onze vaste inwoners maar als een grote dierenvriend zich meldt om een oudje te adopteren en hem/haar zo nog een knusse oude dag te gunnen, is Jilleke zeker een geschikte kandidaat!