KramiekskeTerug naar het overzicht

Met héél veel pijn in ons hart moeten we melden dat Kramiekske gestorven is. Op tijd van amper 24 uur was Kramiek plots enorm achteruit gegaan; ze wilde niet meer eten en bleef maar braken.

Vocht toedienen was tevergeefs. Op zondagochtend, 11 november '07 is ze in onze armen gestorven. We hadden het zo goed met haar voor, maar we moeten ons troosten met de gedachte dat ze dan toch nog enkele mooie dagen heeft gekend en we haar met veel liefde hebben omringd.

Bij asiel Het Blauwe Kruis werd deze sukkel binnen gebracht. Ze was een tijdje geleden blijkbaar aangereden waardoor haar rechter oog in de oogkast gedrukt zit en haar kaak vervormd is. Het was duidelijk dat ze een serieuze dreun had gekregen en dat sindsdien de sukkel geen verzorging kreeg. Omdat ze in het asiel hoegenaamd geen kans maakte om geadopteerd te worden, kwam ze naar ons.

Dit is nu eenmaal zo'n écht hoopje miserie waarvoor wij eigenlijk onze vzw gestart zijn. "Kramiekske" vonden we een toepasselijke naam. Ze was graatmager doordat ze niet goed kan eten vanwege het scheve bekje. Haar tanden stonden op elkaar in plaats van in elkaar te passen. Ze kon haar mondje dus niet toedoen. De wonde was ook aan het etteren.

Toch kwam ze heel opgetogen uit de transportmand eens ze hier toekwam en begon ze lustig rond te lopen en kopjes te geven aan de anderen. We verbaasden ons er keer op keer over hoe sterk en gedreven een poes kan zijn. Ondertussen werd bloed genomen om te kijken in hoeverre de toestand van Kramiek te maken zou hebben met andere factoren zoals nierproblemen, diabetes, enz... maar gelukkig bleek uit die onderzoeken dat er verder niets mis is.

We hadden met andere woorden een vrijgeleide om haar te laten opereren zodat ze hopelijk zo snel mogelijk terug normaal kon eten en aansterken. Die operatie zou vooreerst bestaan uit het trachten recht te zetten van de mond of (indien niet meer mogelijk) het trekken van tanden die het sluiten onmogelijk maken. Ten tweede wordt het oog verwijderd en dichtgenaaid zodat ze ook daar geen hinder meer van kan hebben. Dinsdag 13 november zou een eerste operatie plaats gevonden hebben.