MiceTerug naar het overzicht

Mice is vannacht (02/11/2010) overleden.

Sinds een tweetal weken ging Mice erg achteruit. Toch konden we hem nog gelukkig houden mits een pijnstiller en ontstekingsremmer. Tot gisterenavond heeft hij goed gegeten en gedronken en genoor hij nog van onze aandacht. Vanmorgen stonden we dan ook even verstelt toen we hem dood aantroffen op zijn dekentje. Aan zijn houding te merken kunnen we gerust zijn dat hij niet geleden heeft; De gezondheid van Mice hing al langer aan een zijden draadje en dus komt zijn dood niet volledig onverwacht. Hij had geen al te mooi verleden en het heeft hem veel moeite en tijd gekost om ons te vertrouwen. We zijn blij dat we hem hebben mogen verzorgen zodat hij toch nog wat positiefs heeft meegemaakt. Mice kan nu vredig rusten.

==================================

Update 06/08/2010: vandaag werden de tanden van Mice onder handen genomen. Het was hele hoge tijd. Een groot deel werd verwijderd. Mice lijkt een aandoening te hebben waarbij het onderste deel van de tand erodeert ipv de bovenzijde. Het is nu afwachten hoe lang we zullen kunnen wachten om de overige tanden te laten trekken. Hij voelt zich na de operatie alleszins een stuk opgelucht.

=======================================

Mice is een achtergelaten jongen die op 16/01/'10 toekwam. Hij werd een hele tijd door buren buiten opgevangen, dat wil zeggen hij kreeg eten. Verder moest Mice niet op teveel medeleven rekenen want toen hij voor de buren "in de weg liep" vonden ze het hun goed recht om hem naar de dierenarts te brengen om hem te laten euthanaseren. Gelukkig vond de betrokken dierenarts dit geen optie en vroeg ons om hulp. Mice is hier en daar geschoren omdat hij vol grote klitten zat die tot op zijn velletje aansloten. Zijn mond was erg ontstoken waardoor hij zijn vacht niet zelf kon onderhouden en gezien iemand anders hem er niet mee hielp, was zijn vacht dus onderkomen.

Mice heeft een gouden karakter; hij moest vanaf de eerste dag medicatie nemen omdat hij daarbovenop ook nog een verkoudheid had. Daarvoor moesten we hem telkens vast pakken om het medicijn toe te dienen. Ondanks de grote angst die hij had van al dat vreemde heeft hij niet één keer uitgehaald. Tenzij er zich een grote dierenvriend aanbiedt die Mice een thuis wil geven, blijft hij hier wonen. Zodra zijn verkoudheid onder controle is, zullen zijn tandjes deels moeten getrokken worden zodat we ook die ontstekingen in zijn mond kunnen onderdrukken.