Molly (2)Terug naar het overzicht

Update 06/12/2011: Dit keer hebben we erg triest nieuws over Molly, het oudje dat we 15 maanden geleden opvingen na de brand in zijn ouderlijke huis. Op zondag 4 december hebben we Molly moeten laten gaan. Niettegenstaande hij goed opgekrikt was na de tandoperatie en weer veel levenslust had, konden we hem dit keer echt niet meer helpen. Een veertiental dagen geleden wilde de lieve jongen niet meer eten of drinken. Mits wat medicatie en stimulatie overwon hij dat probleem maar spijtig genoeg niet voor lang. Al gauw bleek dat Molly niet veel deed met het vocht dat hij innam en bovendien kreeg hij problemen met zijn ademhaling. De dierenarts stelde vast dat er meer aan de hand was en dat zowel nieren het lieten afweten maar dat hij mogelijk ook kampte met een tumor aan de luchtwegen wat de benauwdheid verklaarde. Molly werd op zijn kussentje voor de verwarming ingeslapen. We zijn blij dat we dit bijzonder kereltje nog een mooie en warme tijd hebben kunnen geven want daar heeft hij na zijn "schuurbestaan" toch echt wel van genoten.

==========================

Update 31/10/2011: Bij Molly werden de nietjes uit zijn kin verwijderd. Van de tandoperatie heeft hij hoegenaamd geen last gehad; integendeel! Hij eet nóg beter als voordien en nu zit hij eindelijk ook niet meer aan zijn kin te krabben. Die vervelende wrat die hij steeds open krapte moet op zijn minst gejeukt hebben en daar is hij nu ook van verlost.

=====================

Update 14/10/2011: Vanmorgen werd Molly met succes geopereerd. Zijn mondje werd opgeknapt en ook de wrat die hij al lang onder zijn kin had en die hij steeds tot bloedens openkrapte is ineens verwijderd. Tegen 19.30 uur mochten we hem terug ophalen en wat was hij blij dat hij ons zag! Eens thuis gekomen heeft hij direct lekker gesmuld van twee kuipjes Sheba. Molly is weer helemaal opgeknapt en lijkt niet het minste last te hebben van de ingreep. Binnen 10 dagen mogen de draadjes onder zijn kin eruit.

======================

Update 12/10/2011: Sinds gisteren bloedde Molly uit zijn mondje; waar hij gelegen had vonden we dikke bloedklonters. Bij controle bleek dat zijn tandjes aan een grote beurt toe zijn. Er zijn aanwasjes op het tandvlees gekomen waar hij nu en dan op bijt. Dat verklaart het bloeden. Op vrijdag 14 oktober wordt hij geopereerd weliswaar met de nodige voorzichtigheid gezien Molly een hartpatiënt is. Wie Molly's ingreep wil steunen kan een gift storten op rek. 652-8112502-86.

======================

Molly woonde in een groepje van een zevental poezen bij een kluizenaar die helaas door een woningbrand om het leven kwam. De poezen waren plots aan hun lot overgelaten. Gezien er voorlopig niets met de eigendom gebeurde konden de dieren er wel blijven wonen; op zich hadden ze het er niet slecht. Ze konden immers in de schuren schuilen en kregen dagelijks eten dankzij één van onze vrijwilligers. Op zekere dag trof zij Molly echter heel ziek aan en nam hem mee naar de dierenarts die oordeelde dat deze kater beter niet terug naar die plek ging gezien hij nazorgen nodig had. Zo kwam Molly hier inwonen. Hij voelde zich al snel prima in zijn nieuwe omgeving. Gezien zijn leeftijd die we bij aankomst geschat hebben op tien jaar en zijn wankele gezondheid besloten we hem als vaste inwoner op te nemen. Ondertussen neemt Molly ook dagelijks hartmedicatie omwille van wat hartgeruis.