NoortjjeTerug naar het overzicht

29/10/2012: We hadden het al langer verwacht maar nu is het harde werkelijkheid geworden: Noortje is overleden. Ze was de laatste tijd nog meer vermagerd en sinds een kleine week deed ze dingen die ze ervoor nooit gedaan had. Niettegenstaande we het hebben zien aankomen, toch is het plots heel snel gegaan. 's Middags zagen we haar nog door de tuin slenteren op haar gemakje, ze heeft nog goed gegeten ’s avonds maar rond elf uur toen we wilden gaan slapen zagen we dat ze moeite had om rechtop te gaan zitten in haar mandje. Haar oogjes lagen ook ineens erg diep. Allemaal tekenen van de nieren die stilaan blokkeerden. We wilden niet wachten tot de ochtend met het risico om haar in coma terug te vinden en lieten de dierenarts nog komen die haar vredig deed rusten.

Ze heeft nog vijf jaar cadeau gekregen waarvan ze zonder enige twijfel enorm heeft genoten en wij zijn blij dat we haar dat nog hebben kunnen schenken en dat we haar uiteindelijk zonder dat ze heeft moeten lijden "slaapwel" konden zeggen.

==============================

Noortje is een nieuwe vaste inwoner sinds 30/12/2007. Ze had al heel wat weg afgelegd toen de sukkel hier terecht kwam. Haar baasje was gestorven en aangezien zij in de Limburg woonde werd Noortje dan opgevangen door een plaatselijk asiel. Zij heeft een plaat in haar voorpoot vanwege een val van het balkon in vroegere jaren. Maar er moet meer gebeurd zijn; op de rug zijn immers geen spieren te bespeuren en ze loopt ook zeer wankel op die achterhand. Mogelijk is haar heup ooit gebroken geweest.

In ieder geval stak ze zich in dat asiel ver weg en werd ze er amper gezien. Tot overmaat van ramp sloten zij de deuren en zo kwam Noortje in oktober '07 bij onze collega's Canina in Essen terecht. We kregen haar verhaal toen te horen, maar door de drukte op dat moment hadden we niet de mogelijkheid om haar op te vangen.

Eind december hoorden we echter dat Noortje nog steeds in hetzelfde bakje wegkroop en dat niemand haar al ooit echt gezien had. Bovendien had ze enige tijd niet gegeten en het begon toch allemaal wat te ernstig te worden. Zo haalden we op 30/12/2007 Noortje naar hier. Ook hier stak ze zich de twee eerste dagen weg in een bakje van een krabpaal, maar al gauw zocht ze echt toenadering. Ongelooflijk hoe Noortje zich op tijd van slechts enkele weken al zo goed aanpaste aan haar nieuwe omgeving en aan ons. Ze genoot enorm van aandacht en konden haar al gauw oppakken en knuffelen.

Omdat Noortje al zo 'n lange weg had afgelegd en zich eindelijk weer goed voelde, namen we de beslissing om haar als vaste bewoner op te nemen. Noortje zou geboren zijn in augustus 1996 wat haar dus brengt op een hele respectabele leeftijd. Ze is dan wel nierpatiënt ondertussen maar dankzij wat medische hulp stelt deze kranige dame het héél goed.