Oinky & BrownieTerug naar het overzicht

Update 01/10/2011: Nog geen jaar na het overlijden van brownie is nu ook Oinky ingeslapen. Ze had quasi dezelfde aandoening als Brownie; ook haar pootjes konden haar gewicht niet meer dragen. Ze is in alle rust ingeslapen.

===========================

Update 12/12/2010: Vrijdag 11/12/'10 hebben we Brownie moeten laten inslapen. Zijn achterhand was verlamd waardoor hij niet meer kon lopen. Varkens houden helemaal niet van koude en komen dan ook in de winter -zeker met sneeuw en vorst- haast niet uit hun slaapplaats. Waarschijnlijk is dat Brownie ook fataal geworden. Het weinige bewegen samen met de serieuze koude kunnen een verklaring zijn voor deze aandoening. Brownie is pijnloos ingeslapen door een dierenarts die met dit soort dieren vertrouwd is. Oinky zal nu alleen verder moeten; net nu de winter zo streng is en ze wat lichaamswarmte van een soortgenoot best kan gebruiken. We hebben de hoop dat Charly hem zal opzoeken want we merken dat hij die twee jongste vlegels te actief vindt en meer en meer naar de richting van Oinky's stal trekt. Die was er echter tot voor kort niet mee gediend maar misschien dat hij nu Charly's gezelschap wel zal weten te appreciƫren...

============================

Deze twee Vietnamese hangbuikvarkentjes kwamen aan op 10/04/2008. We kregen de oproep voor opvang reeds enkele weken eerder en probeerden nog een andere oplossing te vinden, maar er waren geen kandidaat- adoptanten te vinden. Een drietal jaar geleden werd dit tweetal als "cadeau" gedumpt in de tuin van voormalig eigenaar. Ze zorgden echter goed voor hen; spanden een stuk tuin af en gaven hen een fijne tijd gedurende al die tijd. Door omstandigheden dwong zich nu een verhuis op naar een appartement waar Oinky en Brownie hoegenaamd niet thuis horen. Tijdelijk mochten ze nog bij de nieuwe huurders blijven, maar die zagen het niet langer zitten en zo werd de verhuis van deze twee corpulente vriendjes plots dringend . Ze hebben toch een tweetal maanden nodig gehad om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. We denken er dan ook beter aan te doen ze niet verder te verhuizen zodat het vaste inwoners zijn geworden.