OttoTerug naar het overzicht

Update 16/05/2011: waar we voor vreesden is gebeurd; Otto is plots erg snel achteruit gegaan, zodanig zelfs dat we hem gisteren (15/5/2011) hebben moeten afgeven.

Hij heeft nog een drietal goede weken gekend en daar heeft hij van genoten! Spijtig genoeg begon hij eergisterenavond terug achteruit te gaan en wilde hij niet meer zo gretig eten. Hij begon zich ook wat meer af te zonderen en dan weten we al hoe laat het is. Gisterenochtend was het dan helemaal duidelijk en enige kans om hem er nu nog door te halen ging teniet. Het zou vanaf nu een hele lijdensweg worden waarvan we hem in elke geval moesten vrijwaren. De dierenarts is gekomen om hem rustig op zijn kussentje in te slapen. we hadden hem graag nog veel langer bij ons gehad zodat hij wat meer mooie herinneringen kon meenemen, maar hoe kort ook... dit kan niemand hem nog afpakken. Otto heeft nog dierwaardig afscheid kunnen nemen.

==================

Update 10/05/2011: De bloeduitslag (05/05/'11) van Otto was min of meer alarmerend; de nierwaarden zaten goed fout! Otto werd direct op medicatie gezet; hij krijgt voortaan Fortecor om zijn hart en doorbloeding te stimuleren en heeft ook een spuit anabolica gekregen om de nieren hopelijk terug op gang te krijgen. Verder proberen we speciale natvoeding zijn nieren te sparen en HET LUKT! Na amper twee dagen was Otto veel vinniger; hij eet goed, loopt aardig rond en komt zijn aandacht opeisen. Het blijft natuurlijk altijd bang afwachten hoe het verder zal evolueren want spijtig genoeg hebben we al vaak moeten meemaken dat het een kwestie is van een kortstondige opklakkering waarna vrij snel een fatale terugval volgt. Maar we mogen niet voorlopen of speculeren! Elke dag dat hij kan genieten is er één! That's the spirit...

Deze schat hoopt echt op wat steun van een meter of peter...

==============================

Otto is een oude kater die in onderkomen toestand van straat geplukt werd. Wat zijn voorgeschiedenis en zijn exacte leeftijd is zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar zeker is wel dat hij oud is (+ 14 jaar?) en ooit een thuis heeft gehad. Deze lieve jongen laat zich dan ook gelukkig goed aanhalen en geniet van de aandacht die hij krijgt. Met de vele soortgenoten en honden die rondom hem spelen en slapen heeft hij hoegenaamd geen probleem. Dat maakt het natuurlijk al een pak makkelijker zowel voor hem als voor ons.

Spijtig genoeg heeft zijn gezondheid erg te lijden gekregen door zijn zwerversbestaan. Vandaag, di 03/05/2011, hebben we bloed laten nemen gezien we merkten dat hij niet voldoende at en vrij veel dronk. Bovendien is zijn vacht dof en onverzorgd. Bovenop de verkoudheid waarmee hij toekwam vrezen we dat er meer aan de hand is, maar dat zal de bloedanalyse eerstdaags moeten uitwijzen. Otto heeft in ieder geval onderhuids vocht bijgekregen want hij was lichtjes aan het dehydrateren. Hopelijk mag deze senior toch nog wat genieten van een onbezorgde oude dag...

Zou Otto ook nog mogen genieten van de steun van een peter of meter? Hopelijk stelt iemand zich kandidaat?!