PaddyTerug naar het overzicht

Update 31/12/2012: we hadden ons een heel ander eindejaar gehoopt. Vanacht was Paddy's toestand zeer ernstig geworden zodat we genoodzaakt waren om naar de dierenarts van wacht te gaan. Daar kreeg hij nog de beste zorgen maar niets mocht baten. Een inwendige bloeding werd hem fataal. Even werd nog gedacht dat een kering mogelijk was maar na enkele pogingen hebben we deze ochtend in samenspraak met de dierenarts besloten om hem uit zijn lijden te verlossen. Paddy kreeg morfine zodra hij bij de dierenarts was om het hem zo comfortabel mogelijk te maken want we wilden in geen geval dat hij zou afzien.

We hebben Paddy heel graag gezien en zullen hem enorm missen. Momenteel is het allemaal wat veel om te verwerken op het einde van het jaar en plaatsen we dit bericht ter informatie met veel weemoed. We hopen van harte dat we het nieuwe jaar met goed nieuws mogen starten . Het enige positieve is dat we Paddy hier hebben zien open bloeien sinds zijn aankomst op 21 juli dit jaar. Hij was erg angstig en onzeker en schuilde zich enorm achter Dolly, zijn lotgenoot. Daarvoor had hij zijn stiefzus al lang niet meer nodig. We zullen hem altijd blijven herinneren als een dapper hondje. Uiteindelijk heeft hij heel wat veranderingen moeten verwerken op amper een jaar tijd en dat is niet evident voor een trouwe loebas met zijn karakter.

Dolly is gelukkig in haar gewone doen en flakkert ons verdriet god zij dank niet teveel op. Als ik daarnet het olijke drietal zag buitenspurten om me bij aankomst te verwelkomen kon ik huilen en lachen tegelijkertijd: wat een geluk dat zij nog zo gelukkig zijn... wat triest dat er één tekort is...

=======================================================

Update 30/12/2012: Vanmorgen was Paddy erg ziek; hij wilde niet meer eten en bleef braaknijgingen vertonen. Zijn lichaamstemperatuur was gezakt naar amper 36°c; reden te over om de dierenarts te contacteren.  Naar vermoeden heeft hij een maaginfectie waarvoor hij medicatie heeft gekregen alsook iets tegen de buikkrampen. Hopelijk krikt hij snel terug op!

============================================

Dolly en Paddy werden afgestaan omdat hun baasje wegens medische redenen niet langer voor hen kon zorgen. Dolly is de oudste van beiden met geboortedatum 15 december 1998. Toch is ze vinniger als haar stiefbroertje Paddy die geboren werd op 16 mei 2001.  Ze leefden al elf jaar samen dus hebben we er eerst nog over gedacht om voor hen samen een nieuwe thuis te zoeken. Doch ze werden er niet jonger op en al vrij snel was duidelijk dat Dolly hartproblemen had. Spijtig genoeg was er door haar baasje voordien niets aan gedaan wat maakt dat de situatie al vrij ernstig was als ze bij ons toekwam.  De startmedicatie bleek al gauw ontoereikend zodat ze nu op twee soorten hartmedicijnen staat alsook vochtafdrijvers en nog is het geen grote stoef. Toch zou je het haar niet aangeven hoor! Ze spurt geregeld door de tuin en als ze haar leiband ziet bewegen staat ze te springen voor een wandeling, die niet lang genoeg kan zijn...

Paddy was erg angstig toen hij aankwam en schuilde zich achter kleine zus maar dat is mogelijk dankzij de groep sterk gebeterd. Toch blijft hij met zijn hoofdje wegduiken als hij een hand ziet komen. Ondertussen zijn we al gewend van hem enkel op de rug of zijn poep te aaien; dat vindt hij niet eng.

Op 12 oktober '12 scheurde hij door een slechte beweging zijn kruisband aan de rechter achterpoot en werd hieraan geopereerd. Dankzij het plaatsen van een nieuwe kruisband liep hij enkele weken later terug vrolijk rond en sinds half december loopt hij terug volledig normaal. Alleen heeft hij nog niet de kracht om in een zetel te springen zoals voordien maar dat lijkt maar goed ook want vermoedelijk heeft hij daardoor de miserie opgelopen.

Bij die operatie werd bloed genomen en toen kwamen er slechte leverwaarden uit de bus.  Paddy krijgt nu voor zover het mogelijk is aangepaste voeding