PipoTerug naar het overzicht

Update 12/10/2012: Helaas moesten we afscheid nemen van Pipo. Nog even heeft hij mogen genieten maar spijtig genoeg was hij te ziek en konden we hem niet verder helpen.

Gelukkig is Pipo niet op straat moeten sterven en hebben we hem nog wat kunnen vertroetelen waar hij zeer zeker van genoten heeft.

==============================

Deze jongen kwam in erg onderkomen toestand bij ons terecht. Hij had vreselijke diarree en zijn buik was een ballon. We dachten eerst aan wormen maar dat bleek uit een mestonderzoek niet zozeer het probleem. Het labo wees wel op een verstoorde darmactiviteit waarvoor we dadelijk medicatie opstartten. Het was zo erg dat hij de ontlasting niet kon coördineren en zijn buik was zodanig dik zodat hij zich niet eens kon wassen of ergens kon op springen. Door al dat vochtverlies ten gevolge van de diaree was hij ook tegen het uitdrogen aan.

Een dag na het opstarten van de medicatie hadden we even al mooi resultaat! De ontlasting was normaler wat betekende dat hij alleszins al gecontroleerd op de bak kon gaan. Op 02/08/'12 werd bloed genomen zodat we te weten zouden komen of er nog andere onderliggende oorzaken waren. Uit de bloedanalyse kwam niets abnormaals boven. Het enige wat nu nog voor deze problemen kon zorgen was de Pancreas; gezien die testen erg lang duren vonden we het raadzamer om maar ineens de medicatie op te starten voor deze aandoening en dat betekende enzymen bijgeven. Namelijk de enzymen die normaal moeten aangemaakt worden door de pancreas voor de vertering goed te laten verlopen. En dat was een schot in de roos!

De diaree nam zienderogen af en dankzij vochtafdrijvers kreeg zijn buik ook normale proporties. Pipo herpakte zich en begon open te bloeien. Toen merkten we pas dat in tegenstelling tot wat eerst gedacht werd deze jongen al een respectabele leeftijd moet hebben.

Dat merken we onder andere aan de manier waarop hij gaat zitten: hij schuift als het ware zijn achterpoten zijdelings om ze te ontlasten. Hij slaapt 98% van de dag en hoewel hij niet gecastreerd is, ruikt hij totaal niet naar kater. Bovendien heeft hij geen enkel dominantieverschijnsel wat bij oudere ongecastreerde katers wel het geval is.

Sinds 2 september '12 merken we op dat zijn buik terug verdikt en nu niet van het eten wat voordien wel het geval was. We hebben dus nog niet alles onder controle en daarom hebben we besloten om Pipo alvast op te nemen bij onze vaste inwoners. Hopelijk komt er wat meer duidelijkheid en kan Pipo binnenkort toch nog op zoek gaan naar een eigen thuisje.