Pluche-1Terug naar het overzicht

Pluchke kwam in mei 2004 bij ons terecht nadat ze werd afgestaan met een hoop lotgenoten in het asiel te Wommelgem.

Wij vingen de drie oudjes van die groep op: zijnde Billy, Toutie en Pluche. Toutie, die tevens verwerkt is in ons logo moesten we twee jaar geleden al laten gaan nadat ze twee jaar verzorgd werd tegen diabetes. Ook Billy stierf rond die tijd aan nierinsufficiëntie.

Pluchke was ondertussen 17 jaar en stond al geruime tijd op schildkliermedicatie. Tot voor kort verliep alles heel goed, maar we zagen haar wel vermageren ondanks haar goede eetlust. Sinds een maand kreeg ze last van plasproblemen. We dachten aan een blaasontsteking waarvoor ze behandeld werd.

Het mocht echter niet baten. Plots was ze dan weer veel beter om uiteindelijk tien dagen later in te zakken. Op zondag 22 juni kreeg ze plots terug veel last van bloedingen en liep ze van de ene kattenbak naar de andere. We gaven haar iets pijnstillend om het haar zo comfortabel mogelijk te maken. Ons besluit stond vast : Pluchke hoefde niet meer allerlei onderzoeken te ondergaan. Een operatie zou ze hoogstwaarschijnlijk niet teboven komen. Bovendien gaf haar laatste bloedonderzoek ook verslechte nierwaarden aan zodat er weer andere problemen op de loer zouden liggen.

We zouden maandag direct bellen naar de dierenarts om te informeren hoe we haar nog een mooie week konden gunnen zonder pijn. Maar zelfs palliatieve zorgen bleken die maandagochtend niet meer verantwoord.

We kenden ons Pluchke zo goed het was duidelijk wat ze ons wilde zeggen. Ze legde zich op plekjes waar ze eerder niet gelegen had en keek ons aan met oogjes die boekdelen spraken. We belden de dierenarts die 's middags langs kwam. Pluchke is op maandag 23 juni 2008 in alle rust en al spinnend in een diepe slaap gevallen.

Het doet ons erg veel pijn. We missen haar enorm en zullen heel vaak aan haar denken; onze bomma die zich steeds ontfermde over de kleintjes en de zwakken. Niemand kan haar plekje innemen. Maar we zijn tevreden met onze beslissing want nu kunnen we terug blikken op een mooie tijd. Pluche is héél gelukkig geweest bij ons en heeft niet moeten lijden.