QuiritTerug naar het overzicht

Update 27/05/2014: Op zondag 25 mei hebben we Quirit moeten laten rusten. Tegen alle verwachtingen in is hij eerder gegaan als zijn lotgenoot Yassou die al meer dan een jaar op schildmedicatie staat en er erg mager bijloopt. Quirit die altijd een stevige gezonde jongen is geweest, takelde op tijd van amper een week erg af.  Een combinatie van een virale infectie en nierproblemen werden hem fataal. We hebben gedurende die week dat we hem achteruit zagen gaan alles wat dierwaardig was geprobeerd, maar tot onze spijt heeft het niet mogen baten.

Quirit heeft dik zes jaar bij Het dierenthuisje geleefd en was de bompa van de groep geworden. Hij was trouwe vriend van ondermeer Bliksem, Bambam, Gusje maar eigenlijk kon iedereen bij hem terecht voor een warme knuffel. Hij wordt erg gemist...

====================================== 

Quirit (° 07/2001) werd samen met Yassou binnen gebracht na echtscheiding. Geen van beiden wilden verantwoordelijkheid opnemen voor deze twee volslanke jongens. De sukkelaars waren echter al enige tijd alleen gelaten in een leegstaand huis en hebben gedurende die periode hun plan moeten trekken. Het zijn eigenlijk twee lieve knuffelaars maar ze hadden teveel doorstaan om zomaar direct naar iedereen toe te komen. Dat is de reden dat ze niet geadopteerd geraakten. Ondertussen echter zijn ze los gekomen en hebben ze terug vertrouwen in mensen. Het zijn enorme kroelers en helemaal geen moeilijke poezen.

Gezien Quirit hier al verblijft sinds april 2008 besloten we om hem niet meer te verhuizen. Tot hiertoe zag niemand het zitten om deze volslanke jongen een thuis te geven en ondertussen is hij hier zo gelukkig en zodanig goed ingeburgerd dat we het hem niet meer willen aandoen. Trouwens heel wat van de soortgenootjes zouden hem heel erg missen. Quirit is immers ontpopt tot de bompa van de groep. Alle "dutskes" van de groep (zoals Gusje, Bambam, Monneke, Mona, etc) zoeken hem op, gaan tegen hem aan liggen waarna een hele wasbeurt volgt.