SnoesTerug naar het overzicht

Snoes is vandaag heel plots en onverwacht gestorven. Na acht jaar lief en leed gedeeld te hebben, zijn we hem véél te vroeg kwijt gespeeld. Snoes was samen met Gyzmo en Timi, zijn zus en broer, de langst inwonende poezen in ons gezinnetje. Ze werden 03/06/'99 halsoverkop in huis genomen nadat mamalief hen had achtergelaten in onze hooistal en er niet naar omkeek. Toen was er in de verste verte geen sprake van vzw Het dierenthuisje, zelfs niet de intentie. Wonder boven wonder kregen we die drie lieverds van amper 12u oud groot en er ontstond een hele bijzondere band. Beetje bij beetje hebben zij een stukje van hun privacy moeten afgeven naarmate de groep aangroeide, maar dankzij de aandacht die we hen bleven geven accepteerden ze alle veranderingen. Voor ons blijven het jonge poezen; je staat er niet bij stil dat die kleine ukkies ondertussen 8 jaar zijn en dan nog... 8 jaar is zeker niet de leeftijd waarop je verwacht een poes te moeten afgeven.

Het noodlot heeft er echter anders over beslist. Snoeske kreeg donderdagavond plots een koortsaanval. Gedurende twee dagen hebben we hem geholpen met medicijnen om die koorts te onderdrukken gezien we aan een banale griep dachten. En inderdaad de koorts ging weg, maar Snoes bleef flauw en wilde maar niet eten. Drinken deed hij met mondjesmaat.

Zaterdagavond ging hij plots sterk achteruit. We besloten hem diezelfde avond nog bij de dierenarts onder te brengen zodat hij geholpen kon worden met een bakster. Zondag kreeg hij zijn tweede bakster en gaf de dierenarts hem dwangmatig een blikje AD-voeding om hem op krachten te krijgen. Dat verliep goed wat ons al te optimistisch stemde... Vanmorgen, 3 december kregen we de mededeling dat Snoes vannacht was gestorven.

We hebben geen woorden voor dit afscheid. We stamelen wat woorden uit om elkaar te troosten en zien dan de blikken van al die afhankelijke stumpies die ons vragend aankijken... Dan herpakken we ons want we moeten ons sterk houden voor hen. Zij hebben ons nodig en zo zou Snoeske het ook gewild hebben. We zullen hem nooit vergeten!