TobyTerug naar het overzicht

Toby kwam op 11 juni '08 toe nadat hij door mensen gevonden was en bij een plaatselijke dierenarts de eerste zorgen had gekregen. Behalve enkele zichtbare gebreken zoals een blind oog en een gebroken poot had Toby ook last van een zeer zware ademhaling. De breuk en het oog waren oude letsels van een aanrijding waaraan dus niets meer te doen viel. De ademhaling echter was wel bedreigend. Bij bloedonderzoek bleek dat hij een algemeen infectiebeeld vertoonde. Dit kon duiden op de mondontsteking die hij ook had. Bovenop bleek dan nog dat zijn onderkin gescheurd was. Daardoor kon hij dan weer moeilijker eten en zo was hij waarschijnlijk ook verzwakt. Een leeftijd konden we hem niet opkleven maar zeker was dat dit een oude jongen was. We begonnen met Toby hartmedicatie te geven waardoor zijn hartritme toch al goed was afgenomen. Donderdag 31/07 werd Toby geopereerd aan zijn slechte tandjes en kreeg hij een soort beugeltje om zijn kin te herstellen. Daarna is hij nog beter gaan eten. Telkens hij zat te eten, spinde hij zodanig luid dat we het in de andere vertrekken konden horen. Ook als je hemde aanhaalde genoot hij met volle teugen.

Ook op de opendeur heeft Toby nog genoten van alle aandacht. De vrijwilligers in de keuken kenden hem ook maar al te goed want daar zette hij zijn zieligste blik op om toch maar wat extraatjes te krijgen. Sinds enkele dagen echter zagen we Toby achteruit gaan. Zijn hart was terug onregelmatig en blijkbaar was er al zoveel schade dat we niet veel meer konden redden. Toby is thuis in alle rust tijdens zijn slaap vertrokken.

We missen Toby erg. Hij was zo lief, hij genoot zo,spijtig genoeg mochten we hem slechts vijf weken vertroetelen. Vijf weken heeft hij mogen genieten.