WezeltjeTerug naar het overzicht

Update 12/11/2018:

Helaas is het dan toch zover dat we het droevige nieuws moeten brengen dat Wezeltje overleden is.

Wie haar kende zal zich daarover niet verwonderen, maar het blijft een zware boodschap. Zaterdag is de oudste poes van het gezelschap van ons heen gegaan maar we vinden nu pas een klein beetje moed om het naar buiten toe uit te brengen. We moesten het hier eerst even voor onszelf een plaatsje geven.

Elk dier dat we moeten laten gaan, doet pijn maar sommigen wegen nu eenmaal psychisch nog veel zwaarder dan anderen en Wezeltje is zeker één van die poesjes die op onze ziel voor altijd zal blijven kleven.

Als groot zorgenkind is ze toegekomen op 19/02/2008; direct moesten haar oortjes geamputeerd worden door de grote open gesprongen tumoren. Ze was dan ook nog een hele angstige zwerver… het was niet de makkelijkste opgave maar Wezeltje bloeide open doorheen de maanden die erop volgden.

Pas een jaar later liet ze zich aaien en toen is haar echte leventje begonnen. De dame die haar voor die tijd verzorgd had en onze hulp had ingeroepen omwille van de toestand van haar oortjes was op leeftijd en kon de zorg niet op zich nemen. Zij beweerde toen dat Wezeltje al zeker 10 was wanneer we haar ophaalden. Dat zou betekenen dat de lieverd zomaar even 20 geworden is en dat is best wel mogelijk. Ze was op het laatst écht stokoud: blind en doof maar ó zo dapper én slim! Ze werd graag gezien bij haar soortgenoten: Coolio lag met haar rug aan rug op het bed in Prutskes en ook Found was haar vaste knuffel. Ze gaven mekaar innige kopjes.

Wezeltje wordt gemist, zowel door ons, haar verzorgers als door haar soortgenootjes. Vooral Coolio lijkt triest: we lieten hem uitgebreid afscheid nemen van Wezeltje nadat de dierenarts vertrokken was maar het verdriet kunnen we niet vermijden.

Wezeltje schittert voortaan als een grote ster aan de hemel, vergezeld van de vele sterretjes die haar voorgingen.

=====================================

Wezeltje (° 06/'01?) werd opgemerkt in een zwerfgroep in Wuustwezel tijdens het uitvoeren van een opdracht voor de zwerfkattencampagne.

Een dame op leeftijd gaf er al enkele jaren eten aan een aantal zwerfpoezen waaronder 1 volledig witte poes. Van deze was de dame zeker dat het een huiskat was die ooit (een tweetal jaar geleden) was achtergelaten bij verhuis. Haar min of meer gedwongen verzorgster had het er erg moeilijk mee, maar durfde het dier niet binnen te laten omdat ze regelmatig om gezondheidsredenen meerdere dagen van huis was en het arme dier dan ook niet wilde binnen halen.

De witte kattin liet zich gewillig pakken, maar toen bleek dat de oorschelpen ontstoken waren door gesprongen tumoortjes. Een witte poes heeft daar vrij snel last van door de schadelijke zonnestralen die er genadeloos op branden. Dat is trouwens de reden waarom je een witte poes best wat sunblock op de oortjes smeert bij zonnige dagen!

Het stond vast dat deze poes niet terug kon uitgezet worden want ze had zeker verdere verzorging nodig. Een eerste stap was het wegnemen van die bedreigende tumoren zodat we -hopelijk nog- konden voorkomen dat de kanker zou uitzaaien. Hoe drastisch het ook klinkt; haar oorschelpjes werden verwijderd. Gelukkig heeft poeslief daar zelf geen last van en blijft het bij een eigenaardig aanzicht voor ons.

"Wezeltje", zoals wij haar genoemd hebben, was na een week volledig hersteld van de operatie. Eigenlijk was dat al sneller het geval, maar dan waren ook de hechtingen wat minder zichtbaar en na enkele maanden had ze zelfs terug een gaaf kopje vol witte haartjes. In het begin moest ze terug vertrouwen krijgen in mensen. De enige die ze kon vertrouwen was de oudere dame die haar van eten voorzag. Verder moest ze niet op genegenheid rekenen.

De resultaten van de biopsie waren gelukkig heel positief, het waren lokale tumoren.

Wezeltje geniet van haar rust en verzorging op haar inmiddels oudere dag.Nu ze al lange tijd bij ons verblijft hebben we besloten haar op te nemen bij de vaste inwoners. Ze is het hier zo goed gewend en gezien haar gevoelige karakter zou ze een zoveelste verhuis mogelijk niet meer teboven komen.