YassouTerug naar het overzicht

24/01/2015:

We moeten helaas het trieste nieuws brengen dat we vanmorgen afscheid hebben moeten nemen vanYassou.  Gisterenavond werd het ons heel duidelijk dat het niet lang meer zou duren. Hij keerde zich af van eten en we merkten dat hij vocht verloor. Vanmorgen gaf hij dan ook duidelijk aan dat we moesten ingrijpen. Hij was nooit verder uitgedroogd en had niet meer voldoende krachten om recht te lopen.

De dierenarts was gelukkig bereid om al vroeg te komen zodat we konden voorkomen dat hij zou gaan afzien. Yassou is op zijn geliefde bed in een diepe slaap gevallen en houdt nu zijn broer Quirit terug gezelschap.

We troosten ons met het feit dat Yassou toch nog heel wat jaren heeft kunnen genieten niettegenstaande hij al begin 2013 aan de schildkliermedicatie begon. Dankzij de reguliere en homeopathische ondersteuning heeft Yassou nog een mooi kado gekregen onder de vorm van heel wat jaartjes extra genot.

Dat hij genoten heeft gedurende die –bijna- acht jaar dat hij bij Het dierenthuisje was, is een zekerheid.  

Op 21/4/2008 werd Yassou samen met zijn broer Quirit afgestaan wegens echtscheiding en verhuis. Ze hadden hun plan moeten trekken in een leegstaand huis vooraleer ze hierheen kwamen en wat er allemaal aan vooraf gegaan is, weten we niet met zekerheid maar de dieren hadden alleszins nog maar erg weinig vertrouwen in mensen.  Hoewel de start moeizaam verliep en het lang duurde voor we hun vertrouwen kregen, zijn ze achteraf allebei helemaal open gebloeid en hebben ze geprofiteerd. Yassou lag liefst van al mee op bed te slapen zodat hij –zodra iemand wakker werd- direct aandacht kon vragen.  Ook vannacht sliep hij nog bij ons en hebben we hem tot op het laatst nog kunnen omringen met liefde en aandacht.

We zullen hem missen...

================================

02/04/2015:

Vandaag vierden we Yassou's verjaardag bij Het dierenthuisje; hij is immers ondertussen zeven jaar een vaste waarde en binnenkort vieren we zijn dertiende verjaardag.

Yassou sukkelt al heel wat jaren met schildklierproblemen maar dankzij de gepaste medicatie stelt hj het nog steeds goed. Op zeker ogenblik begon hij toch weer af te vallen maar sinds hij ondersteund wordt met homeopathie naast de reguliere medicatie is hij zelfs even terug bijgekomen.

Hij geniet nog steeds en hopelijk kunnen we dat zo nog een hele tijd houden!

===================================

Yassou (° 06/2002) werd samen met Quirit binnen gebracht na echtscheiding. Geen van beiden wilden verantwoordelijkheid opnemen voor deze twee volslanke jongens. De sukkelaars waren echter al enige tijd alleen gelaten in een leegstaand huis en hebben gedurende die periode hun plan moeten trekken. Het zijn eigenlijk twee lieve knuffelaars maar ze hadden teveel doorstaan om zomaar direct naar iedereen toe te komen. Dat is de reden dat ze niet geadopteerd raakten.

Yassou is een volslanke jongen die erg gesteld is op menselijke aandacht. Meer dan op aandacht van soortgenoten wat bij zijn lotgenoot Quirit meer het geval is.